FILMEZZUNK.HU
Benjamin button különös élete - Filmajánló a hétvégére – 2016. április 23-24.

Filmajánló a hétvégére – 2016. április 23-24.

2880

Hétvégi filmajánló – 2016.04.23-24.

Ismerős az a szituáció, amikor otthon ülsz a TV előtt, nyomogatod a TV kapcsolót, mert szeretnél megnézni egy jó filmet, de nem találsz semmit? Vagy amikor leülsz az asztalod elé, előveszed a TV újságot és hosszú időn át karikázgatod, hogy miket érdemes megnézni? Filmajánló rovatunkban már 8 filmet ajánlunk, illetve szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy melyek azok az alkotások, amiket meg tudsz nézni a családoddal, a barátaiddal, vagy szimplán, ha csak egyedül töltöd a hétvégédet.

Babe (1995) – 04.23, Szombat 14:00, Fem3

Babe különös teremtés, kismalac létére elvei, mi több, elképzelései vannak, ami cseppet sem vág egybe Hoggett gazda szándékaival. Felismerve a sorsában rejlő veszélyt, szövetkezik a helyi birkákkal, hogy nélkülözhetetlenné tegye magát a farmon. A szeretetreméltó és önmagát pásztorkutyának képzelő kismalac kitanulja a terelés csínját-bínját, ami annyira elnyeri gazdája tetszését, hogy az év terelőversenyére is benevezi.

Korhatár: 6
Stílus: vígjáték, családi

A kismenő (2002) – 04.23, Szombat 18:30, Film+

A világon minden ember gazdag akar lenni. Longfellow Deeds (Adam Sandler) kivétel: ő csupán arra vágyik, hogy gyermeteg versikéit üdvözlőlapok hátára nyomtassák. Egyébként szereti a csendes kisvárost, ahol él és a zsúfolt pizzériát, amelyből éldegél. Egy nap Deeds kénytelen elmenni a nagyvárosba, hogy átvegye 40 milliárd dolláros örökségét, melyet soha nem látott, elfeledett nagybácsikája hagyott rá. A pökhendi városlakók persze ki akarják semmizni a vagyonából, vagy el akarják csábítani a vagyonáért, vagy információkat szeretnének kicsalni belőle a vagyonáról. Szerencsére a jövevényt sem ejtették ám a feje lágyára.

Korhatár: 12
Stílus: vígjáték

Benjamin Button különös élete (2008) – 04.23, Szombat 21:00, Viasat3

Bejamin Button (Brad Pitt) különös körülmények között született – és még különösebb élet jutott neki. Amikor ismeretlen kezek későbbi nevelőszülei küszöbére helyezik pólyáját, egy aggastyán újszülöttet bíznak a sorsra. A fiú csöpp, de nyolcvan éves. Őszen, kopaszon, meggörnyedve jár iskolába, ám ahogy telik az idő, izmai ruganyosabbá, bőre simábbá, arca mosolygósabbá válik. Számára visszafelé járnak az órák. Csak egy barátja van: egy a kislány, aki meglátja a vén ifjoncban a lehetetlen szépségét – és kitart mellette élete végéig.

Korhatár: 12
Stílus: fantasy, dráma

Tökéletes bűnözők (2010) – 04.23, Szombat 21:00, AXN

Egy profi bankrablóbanda már régóta borsot tör a hatóság orra alá. Pénzszerző akcióik precízen kitervelt és végrehajtott bankrablások; a rablók szinte nyomot sem hagynak maguk után. A külvilág számára visszafogott életet élnek, miközben szövögetik a következő, (talán) utolsó és legnagyobb fogás tervét. Ám Jack Welles (Matt Dillon), a kitartó és konok zsaru váratlanul megbonyolítja a stratégiát.

Korhatár: 16
Stílus: akció, krimi

Hull a pelyhes (1996) – 04.24, Vasárnap 15:05, SuperTv2

Howard Langstonnak (Arnold Schwarzenegger), az elfoglalt üzletembernek nem marad ideje feleségére és kisfiára, Jamie-re. A szomszéd gyerek bezzeg igazi rénszarvast kap az apukájától, így Langston úgy dönt, hogy minden erejét latba veti és ha törik, ha szakad, megszerzi fiának minden gyerek aktuális álmát, Turbo Mant. Alaposan össze kell szednie magát, ha valóban teljesíteni akarja ezt a látszólag egyszerű kívánságot, mert ez a gyerekcsoda már hetek óta hiánycikk és mire a mindenre elszánt Howard végre talál egy elfeledett példányt, addigra már-már vérre menő harcot kell vívnia egy mindenre elszánt postással, aki szintén a kisfiának akar örömet szerezni. S miközben hősünk elkeseredett küzdelmet folytat az idővel, a kedves szomszéd csendben elfoglalja otthon Howard helyét.

Korhatár: 12
Stílus: vígjáték, akció

Idétlen időkig (1993) – 04.24, Vasárnap 17:15, Film Mánia

Mi történne, ha elvesztenénk a jövőt? Ha minden reggel ugyanarra a napra ébrednénk? S ha ez a nap ráadásul a legfantáziátlanabb nap lenne? Ez történik a film főhősével, és épp egy gyagyás folklórünnep napján, az isten háta mögötti Punxsutawney-ben, ahová tudósítani küldték. A pökhendi Phil (Bill Murray) mindent kipróbál, hogy szabadulhasson, de csak egyetlen út vezet a jövőbe: a szerelem.

Korhatár: 12
Stílus: vígjáték

Flyboys – Égi lovagok (2006) – 04.24, Vasárnap 21:00, Universal Channel

A repülők szerelmeseit leszámítva kevesen hallottak az I. világháborúban hősiesen helytálló, 1916-ban alapított Lafayette-osztagról. Történetük teljesen átlagosan indult: kalandvágyó fiatalok a “játék kedvéért” jelentkeznek pilótának az amerikai hadseregbe, nem sejtve, mily komolyra fordul majd helyzetük Euróba légterében. A film a háború szorításában bátorságból és lelki erőből jelesre vizsgázó pilóták megpróbáltatásait idézi meg.

Korhatár: 12
Stílus: háborús, dráma

A belső ember (2006) – 04.24, Vasárnap 21:00, Viasat3

A rejtélyes Dalton (Clive Owen) kiagyalja a tökéletes bankrablás tervét, és merész akciója során több tucat embert ejt túszul az épületben. Frazier (Denzel Washington), a kőkemény nyomozó kapja a feladatot, hogy tárgyaljon a zseniális bűnözővel. Ahogy a veszedelmes macska-egér játék kezd kibontakozni, Frazier gyanút fog, hogy ebben az ügyben talán nem minden az, aminek látszik. Ráadásul felbukkan a színen a felsőbb érdekeket képviselő Madaline, aki kiszámíthatatlanságával még tovább bonyolítja az amúgy is robbanásveszélyes helyzetet.

Korhatár: 16
Stílus: thriller, dráma, krimi

(Filmajánló címlapkép forrása)
(Filmajánló történetek forrása itt és itt)

//milos//


Article Tags: