FILMEZZUNK.HU

Fékezhetetlen (2012) – A hét filmje

3742

Fékezhetetlen (Lawless, 2012) – 05.01, Vasárnap 22:00, SuperTV2

Ha Hollywoodban gengszter témához nyúlnak a rendezők, akkor azt csak nagy szakmai tudással és magabiztossággal tehetik meg. Ugyanis olyan gengszter filmek készültek mint a világ hírű Keresztapa, Nagymenők vagy a sztár színészeket is felvonultató A tégla. A Fékezhetetlen is egy ilyen témájú produkció, melyben szintén nem maradtak el a nagy nevek. A 2012-es alkotáshoz olyan művészeket tudott meggyőzni John Hillcoat rendező mint Tom Hardy, Shia LaBeouf, Jason Clarke vagy napjaink egyik legfelkapottabb színésznője, Jessica Chastain.

Lássuk röviden a történetet: A nagy gazdasági világválság idején járunk. A Bondurant-fivérek, Forrest (Tom Hardy), Jack (Shia LaBeouf) és Howard (Jason Clarke) igazi legendának számítanak a Virginia állambeli Franklin megyében, hiszen a szesztilalom idején jól menő csempészüzletet tudhatnak magukénak. A jólét azonban veszélybe kerül, amikor feltűnik a színen Charles Rakes különleges ügynök (Guy Pearce), a törvény új ura, aki azonban korruptabb mindenkinél, és részesedést követel magának a fivérek üzletéből. Ők azonban nem hajtanak fejet senki előtt, így felveszik a harcot Rakes ellen.

Ugyan a Fékezhetetlen nem ér fel a Keresztapáékhoz, de egyáltalán nem csalódunk benne, ugyanis Tom Hardy, Shia LaBeouf, Jason Clarke, hármasa nagyon működik. Teljesen más a három karakter, de még is van bennük valami közös és pont ezért hatásosak testvérként. A történet nem a legeredetibb, de okosan van felépítve a Fékezhetetlen, hiszen a már jól megszokott panelekből rakták össze. A remek színészi játékot nagyszerű kamera snittekkel toldják meg, amivel egyedi hangulatú lesz a film. A főszereplők mellett a mellék előadóművészek is nagyszerű találatok. A produkciót az teszi különlegessé, hogy a western stílus keveredik a gengszterrel és ez, az első perctől magával ragadja a nézőit.

A Fékezhetetlen ugyan maradandót nem alkot a műfaj területén, de szégyenkeznie sincs miért. Ha hétvégén szeretnénk egy kemény, de nem rongyosra járatott filmet nézni, akkor erre az alkalomra kiváló választás lehetnek Tom Hardyék.

(Címlapkép forrása)

//taki//

Fékezhetetlen (Lawless, 2012) - 05.01, Vasárnap 22:00, SuperTV2 Ha Hollywoodban gengszter témához nyúlnak a rendezők, akkor azt csak nagy szakmai tudással és magabiztossággal tehetik meg. Ugyanis olyan gengszter filmek készültek mint a világ hírű Keresztapa, Nagymenők vagy a sztár színészeket is felvonultató A tégla. A Fékezhetetlen is egy ilyen témájú produkció, melyben szintén nem maradtak el a nagy nevek. A 2012-es alkotáshoz olyan művészeket tudott meggyőzni John Hillcoat rendező mint Tom Hardy, Shia LaBeouf, Jason Clarke vagy napjaink egyik legfelkapottabb színésznője, Jessica Chastain. Ha hétvégén szeretnénk egy kemény, de nem rongyosra járatott filmet nézni, akkor erre az alkalomra kiváló választás lehetnek Tom Hardyék. Lássuk röviden a történetet: A nagy gazdasági világválság idején járunk. A Bondurant-fivérek, Forrest (Tom Hardy), Jack (Shia LaBeouf) és Howard (Jason Clarke) igazi legendának számítanak a Virginia állambeli Franklin megyében, hiszen a szesztilalom idején jól menő csempészüzletet tudhatnak magukénak. A jólét azonban veszélybe kerül, amikor feltűnik a színen Charles Rakes különleges ügynök (Guy Pearce), a törvény új ura, aki azonban korruptabb mindenkinél, és részesedést követel magának a fivérek üzletéből. Ők azonban nem hajtanak fejet senki előtt, így felveszik a harcot Rakes ellen. Ugyan a Fékezhetetlen nem ér fel a Keresztapáékhoz, de egyáltalán nem csalódunk benne, ugyanis Tom Hardy, Shia LaBeouf, Jason Clarke, hármasa nagyon működik. Teljesen más a három karakter, de még is van bennük valami közös és pont ezért hatásosak testvérként. A történet nem a legeredetibb, de okosan van felépítve a Fékezhetetlen, hiszen a már jól megszokott panelekből rakták össze. A remek színészi játékot nagyszerű kamera snittekkel toldják meg, amivel egyedi hangulatú lesz a film. A főszereplők mellett a mellék előadóművészek is nagyszerű találatok. A produkciót az teszi különlegessé, hogy a western stílus keveredik a gengszterrel és ez, az első perctől magával ragadja a nézőit. A Fékezhetetlen ugyan maradandót nem alkot a műfaj területén, de szégyenkeznie sincs miért. Ha hétvégén szeretnénk egy kemény, de nem rongyosra járatott filmet nézni, akkor erre az alkalomra kiváló választás lehetnek Tom Hardyék. (Címlapkép forrása) //taki//

Értékelés

Színészi alakítás - 82%
Történet - 75%
Izgalom - 83%
Filmezzünk.hu - 78%
IMDB - 74%

78%

User Rating: Be the first one !
78

Article Tags: