FILMEZZUNK.HU
Good Will Hunting - Filmajánló a hétvégére – 2016. május 7-8.

Filmajánló a hétvégére – 2016. május 7-8.

2462

Filmajánló a hétvégére – 2016.05.7-8.

Ismerős az a szituáció, amikor otthon ülsz a TV előtt, nyomogatod a TV kapcsolót, mert szeretnél megnézni egy jó filmet, de nem találsz semmit? Vagy amikor leülsz az asztalod elé, előveszed a TV újságot és hosszú időn át karikázgatod, hogy miket érdemes megnézni? Filmajánló rovatunkban ezúttal már 10 filmet ajánlunk, ahol szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy melyek azok az alkotások, amiket meg tudsz nézni a családoddal, a barátaiddal, vagy szimplán, ha csak egyedül töltöd a hétvégédet.

Asterix és a vikingek (2006) – 05.07, Szombat 13:50, Film Café

Egy csapat félelmet nem ismerő viking harcos utazik Asterix falujába, hogy megismerjék a félelmet, mivel arról hallottak, hogy a félelem szárnyakat ad. A gall falu lakói viszont csak egy dologtól félnek, nevezetesen attól, hogy egyszer rájuk szakad az ég. A vikingek így nem járnak szerencsével, egészen addig, amíg nem találkoznak a gyáva Bögyörixszel. Elrabolják hát a fiút, Asterix és Obelix pedig a vikingek után ered…

/Filmajánló: animációs, vígjáték gyerekeknek/

Én, Pán Péter (2004) – 05.07, Szombat 18:50, Universal Channel

A sikeres skót színpadi szerző, James Matthew Barrie (Johnny Depp) egy nap találkozik a Llewelyn Davies családdal: négy árva fiúval és gyönyörű édesanyjukkal (Kate Winslet). Barrie, a rosszallások ellenére, összebarátkozik a családdal és a fiúkkal mindenféle huncutságot eszelnek ki. Kivételes képzelőereje vitorlás hajóvá változtatja a domboldalt, az egyszerű botból óriási kard lesz, a levegőbe eregetett sárkány elvarázsolt tündérként lebeg. Így válnak a Llewelyn Davies fiúk annak a Sohaországnak az “Elveszett Fiaivá”, ahol mindenki tud repülni, ahol egymást éri a sok csoda, csíny és huncutság, s ahol még az idő is megáll.

/Filmajánló: kaland, dráma gyerekeknek és családnak/

Hárman a slamasztikában (1980) – 05.07, Szombat 19:35, Duna TV

A Hárman a slamasztikában című filmben Nick (Chevy Chase), a sikeres író komoly kalamajkába keveredik. Alvilági figurák veszik üldözőbe, s menedékért nem tud máshoz fordulni, mint exnejéhez. Glenda (Goldie Hawn) hamar megszánja a férfit és befogadja otthonába – a számtalan árva kutyus és új férje mellé. Ez utóbbi nem igazán lelkesedik a múlt ebbéli felbukkanása miatt…

/Filmajánló: vígjáték inkább szülőknek; 12+/

A nyakörv (2005) – 05.07, Szombat 20:15, AMC

Bart (Bob Hoskins) 4 éves korában elrabolta Dannyt (Jet Li), azóta úgy bánik vele, mint egy állattal. Danny képes az első parancsszóra rátámadni bárkire a legcsekélyebb esélyt sem adva ellenfelének. Egy nap Danny véletlenül találkozik Sammel (Morgan Freeman), a vak zongorahangolóval. Sam és mostohalánya Victoria (Kerry Condon) megismertetik vele az emberi természetnek azt az oldalát, ami számára eddig ismeretlen volt. Így Danny életről alkotott képe lassan megváltozik. Megpróbál önmaga lenni és múltjának titkait felderíteni, immár Barttal és bandájával szembeszállva.

/Filmajánló: akció, krimi férfiaknak; 16+/

Féktelenül (1994) – 05.07, Szombat 20:45, Cool TV

Howard Payne (Dennis Hopper), a pszichopata exzsaru felrobbantja egy toronyház liftjét. A bombaszakértő, Jack Traven (Keanu Reeves) nagy nehézségek árán kimenti a liftben rekedt embereket, azonban Payne újabb ördögi tervet eszel ki. Egy száguldó buszra helyez bombát, amely akkor robban, ha a busz 50 mérföld per órás sebesség alá lassul.

/Filmajánló: akció, thriller izgalmas filmre vágyóknak; 16+/

Az 50 első randi (2004) – 05.08, Vasárnap 15:00, SuperTV2

Henry (Adam Sandler) a paradicsomi Hawaii-on éli az unatkozó urak édes életét. Egyik reggel azonban találkozik a csinos Lucyval (Drew Barrymore), akinek remek a humora, bájos a mosolya és palacsintájából épp meseházat épít a tányérján. Egyszóval teljesen belehabarodik a lányba. Minden nagyszerűen alakul, de másnap kiderül, hogy Lucy semmire sem emlékszik a vidám randiból, mivel rövid távú memóriája egy autóbalesetben jóvátehetetlenül megsérült. Így Henrynek nem marad más választása: minden nap újból nekiveselkedik, hogy meghódítja Lucyt.

/Filmajánló: romantikus, vígjáték szerelmes pároknak; 12+/

Bombajó bokszoló (1982) – 05.08, Vasárnap 15:45, RTL Klub

Különös látvány tárul az ébredező kapitány szeme elé: szorgos kezek bontják a hajóját. A sportvilágban egykor Bombázóként (Bud Spencer) közismert ökölvívóbajnok kénytelen partra szállni, ahol megmenti a mitugrász Jerryt. Jerry azzal hálálja meg, hogy beajánlja a közelben állomásozó amerikai csapathoz. Honnan is sejthetné, hogy az őrmester és a Bombázó régi ellenfelek, s a katona volt az, aki Bombázó páratlan sportkarrierjét kettétörte.

/Filmajánló: vígjáték, sport Bud Spencer rajongóknak; 12+/

A következő három nap (2010) – 05.08, Vasárnap 20:45, Cool TV

John Brennan (Russell Crowe) és felesége, Lara (Elizabeth Banks) tökéletes házasságban élnek. Életük azonban váratlanul összeomlik, amikor az asszonyt a rendőrség letartóztatja egy gyilkosság gyanúsítottjaként. John minden törvényes eszközt bevet, hogy bebizonyítsa felesége ártatlanságát, de hiába, a bíróság húsz évre ítéli a nőt. Az ítélethirdetés után Lara öngyilkosságot kísérel meg a börtönben, ezért John úgy dönt, hogy kiszabadítja feleségét. Az aprólékos munkával kidolgozott szökés kivitelezése szinte lehetetlennek tűnik. Elég egyetlen hiba, és mindannyian a börtönben végzik.

/Filmajánló: krimi, dráma akár, ha együtt a család; 12+/

A Zodiákus (2007) – 05.08, Vasárnap 21:00, Viasat3

Egy sorozatgyilkos tartja rettegésben a San Francisco-i öböl menti településeket, kigúnyolva a rendőrséget leveleivel és rejtjeleivel. Négy illetékes terület nyomozói együtt kutatnak az elkövető után. A nyomozás kezd lidércnyomássá válni a négy férfi számára, ahogy életük, karrierjük is érintetté válik az ügyben.

/Filmajánló: krimi, dráma, thriller főleg az idősebb korosztálynak; 16+/

Good Will Hunting (1997) – 05.08, Vasárnap 23:10, AMC

Will Hunting (Matt Damon) még csak húsz éves, de már kilóg a kemény dél-bostoni munkásnegyed környezetéből. Barátaihoz hasonlóan gürcöl, amikor éppen nem a helyi bárban lóg vagy nem keveredik összetűzésbe a törvénnyel. Sohasem járt egyetemre, legfeljebb gondnokként felmosni a padlót. Mégis homályos történelmi utalásokat idéz fel fényképszerű emlékezetéből és szinte azonnal old meg Nobel-díjas professzorokat is zavarba ejtő matekpéldákat. Az egyetlen dolog, amire ez a bámulatosan okos és lehetetlenül dühös fiatalember nem képes, hogy újabb kocsmai verekedése után kidumálja magát a várható börtönbüntetés alól. Egyetlen reménye Sean McGuire (Robin Williams), az egyetemi professzorból lett pszichológus, aki csodálja a fiú érzelmi küszködéseit és megérti, milyen az, amikor az ember élete állandó küzdelem.

/Filmajánló: dráma szintén a nagyobbaknak, főleg a túlzott csúnya beszéd miatt; 16+/

(Filmajánló a hétvégére címlapkép forrása)
(Filmajánló a hétvégére történetek forrása itt, itt és itt)

//milos//


Article Tags: