FILMEZZUNK.HU
2016.05.19. - Heti mozibemutatók

Heti mozibemutatók: 2016. május 19.

1960

2016.05.19. – Heti mozibemutatók

Újabb hét, újabb premierek. Ezúttal jön egy újabb nagy szabású produkció, az X-Men: Apokalipszis, ami nagy valószínűséggel át is fogja venni a vezetést a nézőszámokat tekintve. Érkezik egy öt nemzet által készített történelmi dráma, egy francia vígjáték, egy jövőben játszódó brit akciófilm és végül, de nem utolsó sorban megnézheti a nagyközönség a Fliegauf Benedek által rendezett, magyar drámát is. No, de lássuk egy picit bővebben, mik is lesznek a mozibemutatók e hét csütörtökétől!

X-Men: Apokalipszis (X-Men: Apocalypse)

Apokalipszis (Oscar Isaac) volt az első mutáns. Már az emberiség hajnalán imádták az emberek, mint egy istent. Ő egyesíti más mutánsok erősségeit, s ezáltal halhatatlan és legyőzhetetlen. Miután Apokalipszis felébred több ezer év után, rendkívülit csalódik a világban történt fejlődésekben. Úgy dönt, hogy egy csapat mutáns segedelmével (akik közül a legerősebb Magneto (Michael Fassbender)), létrehoz egy új világrendet, és uralkodni fog mindenki felett. X professzor (James McAvoy) Raven (Jennifer Lawrence) segítségével toboroz egy csapat fiatal mutánst, hogy megvívjanak a valaha volt legnagyobb ellenséggel, és megmentsék a világot annak tömegpusztító tervétől.

/Amerikai fantasy; 16+/

A szerelem gyerekkel jön (Ange et Gabrielle)

Claire (Alice de Lencquesaing) még csak 17 éves, de már gyereket vár, s nem szeretné elvetetni. Simon (Thomas Soliveres) a születendő baba apja nagy nőcsábász és tipikus agglegény alkat, esze ágában sincs apának lenni. Gabrielle (Isabelle Carré), Claire anyja úgy dönt, saját kezébe veszi az irányítást, s megpróbálja elrendezni a dolgokat kettejük közt. Hogy elérje céljait, Simon apjához, Ange-hoz (Patrick Bruel) fordul.

/Francia vígjáték; 12+/

Kivégzési parancs (Kill Command)

A közeljövőben járunk. A technológia-függő társadalom jelenleg gyilkos gépek ellen harcol. Épp erre a harcra felkészülve egy elit katonai egység helikopterrel egy távoli szigetre utazik, hogy itt megfelelően kiképezzék őket. A kiképzésnek induló gyakorlat viszont hamarosan éles szituációvá válik.

/Brit akciófilm; 16+/

Liliom ösvény

/Magyar film; 16+/

Lánykirály (The Girl King)

/Francia, svéd, német, finn, kanadai történelmi dráma; 12+/

(Heti mozibemutatók címlapkép forrása)
(Heti mozibemutatók történetek forrása)

/milos/


Article Tags: