FILMEZZUNK.HU

A rettenthetetlen (1995) – A hét filmje

7415

A rettenthetetlen (Braveheart, 1995) – 06.18, Szombat 21:10, TV2

Ezúttal A rettenthetetlen című, öt Oscar-díjat nyert alkotást választottuk meg a hétvége legjobb filmjének. A 1995-ös alkotás Mel Gibson filmes pályafutásának az egyik csúcspontja volt, hiszen nem csak, hogy ő rendezte az alkotást, de a főszerepet is magára vállalta. Mind a film, mind a rendezés olyan frenetikusra sikeredett, hogy Mel kétszer is köszönő beszédet mondhatott, az 1996-os Oscar-gálán.

A történet szerint sokévi távollét után visszatér szülőhazájába William Wallace skót nemes. Zord idők járnak akkoriban arrafelé: a király utód nélkül halt meg és Anglia királya megszerezte magának a skót koronát is. Wallace a maroknyi lázadó csapat élére áll. Bátorsága, szenvedélye és lelkiereje példát mutat honfitársainak. Eközben találkozik Muronnal, gyermekkori játszótársával és szerelemre lobban a szép lány iránt. Titokban házasságot kötnek, de nem sokáig élvezhetik a boldogságot.

A rettenthetetlen a maga nemében klasszikussá nőtte ki magát. Mel Gibson jogosan érdemelte ki a már említett két arany szobrocskát, bár szerintem a legjobb színésznek járó díjat is neki lehetett volna ítélni, de abban az évben Nicolas Cage-et jobbnak látták a Las Vegas, végállomásban nyújtott játékáért. A produkció rendezése valóban parádés volt, az operatőri munka szintén kifogástalan, de még a maszkmesterek munkája is feltűnően szenzációsra sikeredett. A színészi szereposztásban úgyszintén nem találni hibát, a főszereplő mellett a mellékszínészek is kitettek magukért, a francia színésznő Sophie Marceau-val az élen.

A rettenthetetlen hihetetlenül sokszínű remekmű, már-már hibátlannak mondható. Óriási közönsége van, hiszen van benne kaland, akció, dráma, de még romantika is, mindamellett, hogy történelmi mozinak készült. Az első perctől kezdve odaszegez a képernyő elé és a végéig ott is tart. Bár a film nem rövid, de elhihetik, hogy a közel három órás alkotás közben nem fogja az álmosság kerülgetni a nézőket.

Összességében, ha a Magyar-Izland focimeccs után szeretnél megnézni egy igazán kemény, ám de szívhez szóló produkciót a televízióban, akkor A rettenthetetlen a legjobb választás. Ha már láttad, akkor nosztalgiázz el rajta, remélhetőleg egy nagyszerű Magyar győzelem után!

//batigoool//

A rettenthetetlen (Braveheart, 1995) - 06.18, Szombat 21:10, TV2 Ezúttal A rettenthetetlen című, öt Oscar-díjat nyert alkotást választottuk meg a hétvége legjobb filmjének. A 1995-ös alkotás Mel Gibson filmes pályafutásának az egyik csúcspontja volt, hiszen nem csak, hogy ő rendezte az alkotást, de a főszerepet is magára vállalta. Mind a film, mind a rendezés olyan frenetikusra sikeredett, hogy Mel kétszer is köszönő beszédet mondhatott, az 1996-os Oscar-gálán. Mel Gibsonnak eddig színészi pályafutásának egyik leghíresebb karaktere William Wallace volt A rettenthetetlenből. A történet szerint sokévi távollét után visszatér szülőhazájába William Wallace skót nemes. Zord idők járnak akkoriban arrafelé: a király utód nélkül halt meg és Anglia királya megszerezte magának a skót koronát is. Wallace a maroknyi lázadó csapat élére áll. Bátorsága, szenvedélye és lelkiereje példát mutat honfitársainak. Eközben találkozik Muronnal, gyermekkori játszótársával és szerelemre lobban a szép lány iránt. Titokban házasságot kötnek, de nem sokáig élvezhetik a boldogságot. A rettenthetetlen a maga nemében klasszikussá nőtte ki magát. Mel Gibson jogosan érdemelte ki a már említett két arany szobrocskát, bár szerintem a legjobb színésznek járó díjat is neki lehetett volna ítélni, de abban az évben Nicolas Cage-et jobbnak látták a Las Vegas, végállomásban nyújtott játékáért. A produkció rendezése valóban parádés volt, az operatőri munka szintén kifogástalan, de még a maszkmesterek munkája is feltűnően szenzációsra sikeredett. A színészi szereposztásban úgyszintén nem találni hibát, a főszereplő mellett a mellékszínészek is kitettek magukért, a francia színésznő Sophie Marceau-val az élen. Óriási közönsége van a filmnek, hiszen van benne kaland, akció, dráma, de még romantika is, mindamellett, hogy történelmi mozinak készült. A rettenthetetlen hihetetlenül sokszínű remekmű, már-már hibátlannak mondható. Óriási közönsége van, hiszen van benne kaland, akció, dráma, de még romantika is, mindamellett, hogy történelmi mozinak készült. Az első perctől kezdve odaszegez a képernyő elé és a végéig ott is tart. Bár a film nem rövid, de elhihetik, hogy a közel három órás alkotás közben nem fogja az álmosság kerülgetni a nézőket. Összességében, ha a Magyar-Izland focimeccs után szeretnél megnézni egy igazán kemény, ám de szívhez szóló produkciót a televízióban, akkor A rettenthetetlen a legjobb választás. Ha már láttad, akkor nosztalgiázz el rajta, remélhetőleg egy nagyszerű Magyar győzelem után! //batigoool//

Értékelés

Színészi alakítás - 85%
Rendezés - 90%
Izgalom - 85%
Dráma - 82%
Filmezzünk.hu - 90%
IMDB - 84%

86%

User Rating: Be the first one !
86

Article Tags: