FILMEZZUNK.HU
Filmajánló a hétvégére – 2016. július 2-3.

Filmajánló a hétvégére – 2016. július 2-3.

3201

Filmajánló – A hétvége 12 legjobb filmje!

Ismerős az a szituáció, amikor otthon ülsz a TV előtt, nyomogatod a TV kapcsolót, mert szeretnél megnézni egy jó filmet, de nem találsz semmit? Vagy amikor leülsz az asztalod elé, előveszed a TV újságot és hosszú időn át karikázgatod, hogy miket érdemes megnézni? Filmajánló rovatunkban, ahol ezúttal már 12 filmet ajánlunk, szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy melyek azok az alkotások, amiket meg tudsz nézni a családoddal, a barátaiddal, vagy szimplán, ha csak egyedül töltöd a hétvégédet.

Rocksuli (2003) – 07.02, Szombat 14:30, Paramount Channel

Dewey Finn rakenroll istenként definiálja magát, főleg mikor belemelegszik 20 perces gitárszólóiba Ám úgy tűnik, eljött az istenek alkonya, mert a gitárhőst senki sem kapja el, amikor önfeledten a nézők közé veti magát a koncerten… És már a saját bandája is annyira cikinek érzi, hogy kirúgják a csapatból. És ha ez nem elég, a kérójából is ki akarják penderíteni, ugyanis többhavi bérrel lóg Ned nevű haverjának, akit a csaja is állandóan zrikál Dewey miatt… Így történik, hogy Dewey elvállal egy helyettesítő tanári állást Ned helyett egy elit iskolában, és már épp kezdené szétunni az agyát, amikor rájön, hogy a srácokkal mást is lehet csinálni, mint napot lopni. Például rockzenekart!

Rocksuli (The School of Rock, 2003)

/Filmajánló: Nagyszerű zenés vígjáték Jack Black-től/

Állj, vagy jövök! (1999) – 07.02, Szombat 19:00, Film+

Logan profi mackós. Egy betörés során társa átveri, s menekülnie kell. Útközben egy építkezésen rejti el a lopott gyémántot. Amikor két év után érte menne, már áll a ház, ami pechjére éppen a körzeti rendőrőrs épülete… Hogy megkapja a drágakövet, Logan zsarunak adja ki magát. Tárt karokkal fogadják, s rögtön bevetésre küldik. A rábízott ügyeket bűnözői tapasztalatával rendre sikeresen meg is oldja, így aztán jutalmul még elő is léptetik.

Állj, vagy jövök! (Blue Streak, 1999)

/Filmajánló: Martin Lawrence és Luke Wilson párosával készített akció-vígjáték óriási poénokkal/

Feketék fehéren (2004) – 07.02, Szombat 19:00, TV2

Marcus és Kevin Copeland titkosügynökök feladata két nagyon szőke lány megvédelmezése a rendőri akció során. Amikor azonban a csalinak használt lányokat elrabolják, nekik kell beugraniuk a helyükre. A két nagydarab feka zsaru fehérbőrű, szőke csajjá vedlik. Ám aki könnyen felcsatol magára három ruha alatti pisztolytáskát, még nem biztos, hogy egy melltartóval is boldogul. Aki rutinosan vallat maffiózókat, nem biztos, hogy az udvarló ifjoncokkal is hangot talál. A nagy kérdés csak az, hogy a rosszfiúk így is bekapják-e a horgot?

Feketék fehéren (2004, White Chicks)

/Filmajánló: Egy klasszikussá váló vígjáték. Ha még nem láttad, ki ne hagyd/

Az utolsó dal (2010) – 07.02, Szombat 19:50, RTL Klub

Veronica Miller, becenevén Ronnie, 17 éves lázadó kamaszlány. A szülei elváltak, az apja New York City-ből Tybee szigetére költözött. Veronica az édesanyjával maradt. 3 évvel később a lány anyja úgy dönt, ideje lenne lányának egy kis időt az apjával töltenie, ezért Tybee szigetére küldi őt. Ronnie apjának élete rendkívül csendes ahhoz képest, amihez a lány szokott. Veronicának azonban sikerül előbb-utóbb ebben is meglátni az értékeket…

/Filmajánló: Egy romantikus dráma azzal a Miley Cyrus-al, aki még ismerte magát/

Eredet (2010) – 07.02, Szombat 20:45, Film+

Két ifjú és ambiciózus építész együtt dolgozik, s nem csak kollégák, hanem a legjobb barátok is, ám kapcsolatukra némi árnyék vetül. A vállalatnál kifejlesztettek egy olyan technológiát, amely segítségével be lehet lépni az álmokba, és bizonyos emberek fejéből így információhoz lehet jutni. Amikor Cobb él ezzel a lehetőséggel, a dolgok egyre bonyolultabbakká válnak…

/Filmajánló: A 2010-es év talán legjobb filmje olyan színészekkel, mint Leonardo DiCaprio, Marion Cotillard vagy éppen Tom Hardy/

Napok romjai (1993) – 07.02, Szombat 21:15, Duna TV

A harmincas évek Angliája. A vidéki kastély ura, Lord Darlington a nácikkal kötött szövetségben látja a béke lehetőségét. Házában hemzsegnek a nácik. Stevens, a komornyikja rendíthetetlen ura iránti hűségében. Nem így Miss Kenton, a házvezetőnő, akinek radikális gondolkodása éles ellentétben áll a ház tulajdonosáéval. Mikor a lord két zsidó származású cselédlányt elbocsát, Miss Kenton fellázad. Stevens kioktatja, és hallgatásra inti: a személyzetnek nincs joga bírálni.

Napok romjai (The Remains Of The Day, 1993)

/Filmajánló: Nyolcszorosan Oscarra és ötszörösen Golden Globe-ra jelölt történelmi dráma, Anthony Hopkins-al és Emma Thompson-al a főszerepben/

Step up (2006) – 07.03, Vasárnap 12:45, Cool Tv

Mindenki megérdemel egy esélyt, hogy az álmait kövesse, de néhány embernek csak egy lehetősége van erre. Tyler Gage lázadó jellem Baltimore rosszabb feléből – és az egyetlen dolog, ami közte és beteljesületlen élete között áll az a siker hiánya. Nora balett-táncos, aki Baltimore elit művészeti iskolájába jár – és az egyetlen dolog, ami közte és sikeres jövője között áll az, hogy még nem találta meg a tökéletes táncpartnerét. Tylert egy jogi vétség miatt a művészeti iskolában elvégzendő közmunkára ítélik. Indulatos kívülállóként viselkedik, míg Nora fel nem figyel a tánctudására. Szikra pattan köztük mind a színpadon, mind azon kívül.

Step up (2006)

/Filmajánló: Az utóbbi 10 év legjobb táncos filmjeként tartják számon. Szerelmes pároknak garantáltan jó szórakozást fog nyújtani/

Újoncok napja (2014) – 07.03, Vasárnap 16:00, AMC

Sonny Weaver egy amerikai futball csapat menedzsere, akinek az a feladata, hogy Clevelandben helyrerázza a sportágat. Csakhamar azonban olyannyira összemosódnak a határok munkája és magánélete között, hogy döntenie kell, melyiket áldozza fel a másikért. Nem lesz könnyű!

/Filmajánló: Főleg amerikai foci rajongóknak ajánlott, de mindenki, aki szereti a sportot élvezni fogja/

Szilaj – A vad völgy paripája (2002) – 07.03, Vasárnap 16:40, Paramount Channel

Az emberekkel első ízben találkozó Szilaj ellenáll a betörésnek, még akkor is, amikor barátságot köt egy bátor lakota ifjúval, Kis Patakkal. A bátor csődör a szerelmet is megismeri egy gyönyörű, foltos, Szelíd nevű kanca képében, miközben a régi nyugat egyik legnagyobb hősévé válik, akiről azonban nem szól a fáma.

Szilaj - A vad völgy paripája (Spirit: Stallion of the Cimarron, 2002)

/Filmajánló: Oscarra jelölt animációs film a kicsiknek, hogy apa és anya tudjon egy kicsit pihenni/

Az Amazonas kincse (2003) – 07.03, Vasárnap 20:45, Film+

Travis régész és kalandor szeretne lenni, és ezért az indiánok rég elveszett kincsét, az El Gatót keresi a dzsungelben. És ez minden baj oka. Mert megtalálja. Így hát amikor apja embere a nyomára jut, a gorilla elől inkább a dzsungelbe menekül. És kezdetét veszi az őrült hajsza: a kincskereső, az embervadász, a sűrűben bujkáló gerillák, az aranybánya szeszélyes és kegyetlen tulajdonosa, egy skót dudás, egy bombázó csaposlány és egy csapat túlfejlett humorérzékű pávián kergetőzik a fák között, a kincs körül, az aranybányákban és egy katonai táborban. Az eredmény: nagy káosz és botrány, sok lövöldözés, robbanás és pofon.

Az Amazonas kincse (The Rundown, 2003)

/Filmajánló: Dwayne Johnson és Seann William Scott közös kincskeresése megfűszerezve jó sok akcióval és nem kevés humorral/

Oltári nő (1999) – 07.03, Vasárnap 21:00, Universal Channel

Maggie minden vőlegények rémálma. Már háromszor szökött meg közvetlenül az oltár elől. Nem sokkal a negyedik nekifutás előtt a cinikus New York-i újságíró, Ike Graham felfigyel a lány esküvői fóbiájára. Tökéletes téma egy sikeres riporthoz. A hanyagul elintézett, gonosz hangú beszámoló a “férfifaló nőcskéről” azonban a munkahelyébe kerül, amikor Maggie cáfolatot követel. Ike sértett büszkeségétől hajtva Maggie nyomába indul, hogy bebizonyítsa főnökének, cikke valóban megfelelt a valóságnak.

Oltári nő (Runaway Bride, 1999)

/Filmajánló: Két romantikus alkatú színész, Julia Roberts és Richard Gere garantálja a jókedvet és a szerelem érzetét/

Az öreg halász és a tenger (1958) – 07.03, Vasárnap 22:35, ATV

Santiago Kuba szigetén élő öreg halász, akit már-már a kétségbeesésbe kerget örömtelen élete. Hónapok óta alig fog halat, de azért rendületlenül újra meg újra tengerre száll. Egy nap szerencséje van: elkeseredett küzdelemben óriási kardhalat fog. De hazafelé menet, kénytelen tehetetlenül végignézni, hogyan marcangolják szét fogását a cápák. Az öregember a legszívesebben végképp feladná már, egy fiú barátsága azonban visszatartja.

Az öreg halász és a tenger (The Old Man and the Sea, 1958)

/Filmajánló: Akik szeretik a horgászatot és még egy kis izgalomra is vágynak és nem korán fekvők, akkor ezt a filmet nekik találták ki vasárnap estére/

(Filmajánló hétvégére címlapkép forrása)
(Filmajánló hétvégére történetek forrása itt, itt és itt)

//milos//


Article Tags: