FILMEZZUNK.HU
Tobey Maguire és Léa Seydoux - A hét színészei

Tobey Maguire és Léa Seydoux – A hét színészei

5693

7-7 érdekesség Tobey Maguire és Léa Seydoux életéről

Hétről-hétre megjelenő cikkünkben kiválasztunk két színészt, akik a héten ünneplik születésük napját és bemutatunk 7-7 érdekességet az életükből, amivel még lehet, hogy eddig nem találkoztál. Férfiak terén a héten ünnepli születésnapját az első sikeres Pókember széria címszereplője, Tobey Maguire, míg hölgyek közül a legfrissebb Bond lány, a Spectre sztárja, azaz Léa Seydoux ünnepel egy újabb születésnapot az életéből. Lássunk hát most róluk néhány érdekességet, amiről még nem biztos, hogy hallottál.

Tobey Maguire (Született: 1975. június 27., Santa Monica)

  1. Míg édesanyja, Wendy 18, addig édesapja, Vincent Maguire 20 éves volt, amikor összeházasodtak, nem sokkal később Tobey Maguire megszületett. Két év múlva, mikor a kis Tobey 2 éves volt, a szülők sajnos elváltak.
  2. Fiatalkorában szórakoztatta a főzés, ezért beiratkozott egy háztartás tanfolyamra. Az édesanyja rávette, hogy válassza inkább a főzést a dráma szak helyett. A fiú egyetértett ebben.
  3. 1993-ban egy meghallgatáson szemben találta magát az akkor szintén feltörekvő színésszel, Leonardo DiCaprioval. Összebarátkoztak és együtt játszhattak, az akkora már bőven befutott Robert De Niroval az Ez a fiúk sorsában.Tobey Maguire - Spider Man
  4. 1990-es évek közepére, Maguire teljesen belevetette magát a felelőtlen bulizásba, mint a többi korabeli társai. Néhány szereptől elesett az alkohol iránti szükséglete miatt. Annak érdekében, hogy kezelje az alkohol problémáit, az anonim alkoholisták szövetkezetéhez fordult. Sikeresen leszokott függőségéről, azóta is tiszta.
  5. 2002-ben Maguire megkapta a Marvel képregény adaptációjának, a Pókembernek a főszerepét, mint Peter Parker. A színész rengeteget dolgozott azon, hogy remekül alakíthassa a szerepét. Meg is lett az eredménye, hisze a film nagy siker volt, és ez Tobey-nak egyenes út volt a világhírnév felé.
  6. Szeret kaszkadőr mutatványokat bemutatni filmjeiben. A Pókember 2. részében azt a trükköt, amikor Peter Parker átugrik egy kocsit, Tobey Maguire saját maga hajtotta végre. Ugyan megcsinálta egy kaszkadőr is, a rendező végül a színészt választotta, mert szerinte természetesebbnek hatott.
  7. Tobey Maguire boldog házasságban él 2007. szeptember 3. óta Jennifer Meyer-rel, akitől két gyermeke született: 2006.november 10.-én lányuk Ruby és 2009.május 8.-án fiúk Otis Tobias.

Léa Seydoux (Született: 1985. július 1., Párizs, Franciaország)

  1. Léa hét lánytestvér közül a második legidősebb. Édesanyja Valérie Schlumberger, édesapja Henri Seydoux. Nagyapja, Jérome Saydoux a Pathé filmtársaság elnöke. Ereiben francia, elzászi német, spanyol és venezuelai vér is csörgedezik.
  2. Két nagybátyja miatt gyakran a média kereszttűzébe került. Nicolas Seydoux, a Gaumont Film társaság egyik vezetője, míg Michael Seydoux szintén filmproducer, valamint a Lille futball klub tulajdonosa. Édesanyja is ismert, Valéria a CSAO (Compagnie d’Afrique du Sénégal et de l’Afrique de l’ouest) alapítója, ami afrikai zenészeket támogat.
  3. Gyerekként arról álmodott, hogy operaénekes lesz. A Párizsi Konzervatórium diákja lett, azonban végül túl szégyellősnek bizonyult a pályához, így felfüggesztette zenei tanulmányait.
  4. Filmes karrierje 2006-ban a Majdnem bombanők című filmmel kezdődött, ahol rögtön főszerepet kapott, nagybátyjának hála.Léa Seydoux and Daniel Craig - Spectre
  5. Rövid időn belül, 2009-ben pályafutásának mérföldkövéhez érkezett, amikor a The Beautiful Person című filmben nyújtott alakításáért megkapta a legígéretesebb színésznőnek járó César díjat.
  6. 2013-ban a Blue is the Warmest Color című film ismét komoly szakmai sikereket tartogatott, ugyanis alakítása Arany Pálmát ért, melyet rajta kívül mindössze két francia színésznő tudott elnyerni a díj történelme során.
  7. A színészkedés mellett modellként is komoly sikereket aratott. Számos világcég és magazin reklámjaiban láthattuk (Levi’s, Vouge Paris, W magazine, Prada). A magánéletéről ritkán beszél, elmondása szerint boldog párkapcsolatban él.

(Címlapkép forrása itt és itt)
(Érdekességek forrásai: starity.hu, wikipedia.hu, mafab.hu)

//milos//


Article Tags: