FILMEZZUNK.HU

Öngyilkos osztag új előzetesen – Az idei év legelvetemültebb filmje?

3296

Öngyilkos osztag (Suicide Squad, 2016) – Vadonatúj előzetes érkezett

Kevesebb, mint egy hónap és a mozikban is látható lesz az idei év egyik legjobban várt filmje, az Öngyilkos osztag. Ez az a produkció, ami tele van szuperhősökkel, csak annyi különbséggel más szuper hősös filmekhez képest, hogy ebben a mozifilmben a szuper képességekkel rendelkező harcosok nem a jót szolgálják az elején. A mozi rendezője David Ayer (Az utolsó műszak, Harag) és többek között olyan főszereplői lesznek az Öngyilkos osztagnak, mint Will Smith, Jared Leto, Ben Affleck vagy éppen Margot Robbie. Az elég sötétnek tűnő film cselekménye a Batman Superman ellen – Az igazság hajnala történései után játszódik.

Az Öngyilkos osztag története

Az Amanda Waller vezette titkos, A.R.G.U.S. nevű szervezet összegyűjtötte a világ gonoszainak nagy részét és egy különleges börtönben helyezte el őket, ahonnan megszökni lehetetlen. A cég azonban ajánlatot tesz minden elítélt felé, aki szolgálatot vállal náluk, kiszabadulhat. Az erre hajlandó gonoszokból létrejön az Öngyilkos Osztag, melyet akkor vetik be, ha az emberiség tényleg igazán nagy bajba kerül. Tagjai közt kegyetlen gyilkosokat, kiszámíthatatlan őrülteket találhatunk, akik bár kiszámíthatatlanok, teljesítik, amit vállaltak, s jót cselekednek… Persze ebben sosem lehetünk biztosak.

Érdekességek

  • A film sötét tónusa és ‘kegyetlen természete’ miatt a forgatás idején végig a szereplők rendelkezésére állt egy pszichológus.
  • A szerepre való felkészülés részeként Will Smith kopaszra borotválta a fejét, és részt vette a tengerészgyalogság kiképzésén, ahol egyebek mellett lövészetre is kiképezték.

  • Joker szerepét eredetileg Ryan Gosling játszotta volna, azonban a színész nem akart több filmre szóló szerződést aláírni, így végül nem vállalta a szereplést.

  • David Ayer rendező elmondta, hogy az Öngyilkos osztagra voltaképpen a A piszkos tizenkettő képregényváltozataként tekint.
  • Az Öngyilkos osztag az első antihős képregény adaptáció.
  • Jack Nicholson és Heath Ledger után Jared Leto a harmadik Oscar-díjas színész, aki megformálhatja Joker karakterét.

Amerikai mozibemutató: 2016. augusztus 5.
Magyar mozibemutató: 2016. augusztus 4.

(Címlapkép forrása; Történet forrása; Érdekességek forrása)

//milos//


Article Tags: