FILMEZZUNK.HU

A Snowden fájlok (Snowden, 2016) – Vadonatúj előzetes érkezett!

4080

A Snowden fájlok (Snowden, 2016) – Előzetes

Nemrég megérkezett az első, tartalommal is bíró előzetes Oliver Stone legújabb, A Snowden fájlok című filmjéhez. A rendező, Kieran Fitzgerald-dal karöltve maga írta a forgatókönyvet Luke Harding: The Snowden Files és Anatoly Kucherena: Time of the Octopus című könyveiből. A főszerepekben Joseph Gordon-Levitt és Shailene Woodley lesz majd látható, míg a mellékszerepekben Zachary Quinto, Melissa Leo, Tom Wilkinson, Robert Firth és Nicolas Cage fog feltűnni.

A Snowden fájlok a most 32 éves Edward Snowden életének bizonyos eseményeit dolgozza fel. Snowden a CIA műveleti tisztviselője volt, aki azzal vált közismertté, hogy nyilvánosságra hozott szigorúan titkos dokumentumokat, amelyekből kiderül, hogy az amerikai titkosszolgálatok széles körben figyelik az emberek mobiltelefon-hívásait és internetes tevékenységét az Egyesült Államokban és világszerte.

Az Egyesült Államokban heves vitákat váltott ki Snowden. James Clapper, a nemzetbiztonsági szolgálat elnöke szerint Snowden hatalmas károkat okozott az amerikai titkosszolgálatoknak, míg John Kerry külügyminiszer szerint az NSA bizonyos esetekben túl messzire ment egyes kémprogramokban, és megígérte, hogy ezt leállítják.

Érdekességek a A Snowden fájlok című moziról

  • A film miatt a főszereplő Joseph Gordon-Levitt vett egy speciális alap képzést a hadseregben.
  • A rendezőnek, Oliver Stone-nak ez lesz a huszadik mozifilmje.
  • Shailene Woodley pont azon a napon ünnepelte a 23. születésnapját, amikor megtudta, hogy szerepet kap A Snowden fájlok című produkcióban.

Amerikai mozibemutató: 2016. szeptember 16.

(Címlapkép forrása)

//milos//


Article Tags: