FILMEZZUNK.HU
Hétvégi bevételi lista, USA – Tom Hanks a csúcsra repült!

Hétvégi bevételi lista, USA – Tom Hanks a csúcsra repült!

1775

Hétvégi bevételi lista, USA – 2016. szeptember 12.

A Tom Hanks főszereplésével és Clint Eastwood rendezésében készült Sully – Csoda a Hudson folyón szenzációs nyitányt tudhat maga mögött, amivel rögtön az amerikai hétvégi bevételi lista első helyén találtál magukat. A 60 millióból készült Sully első hétvégéjén már vissza is hozta a büdzséje háromnegyedét, ami nagy bizakodásra adhat okot. A második helyen egy szintén újonc található. Az Amikor az ág letörik című thrillerre 10 milliót szántak a készítők, de gyorsan megtérült a befektetés, ugyanis 15 millió zöldhasút termelt az alkotás. A heti bronzérmes, a már órási haszonnál járó, teljes egészében Magyarországon forgatott Vaksötét című horror, ami közel 10 milliót keresett még harmadik hetében is. Amerikában háromezer mozivásznon kezdték el vetíteni ezt a produkciót, de már két hét alatt többet keresett, mint Steven Spielberg A barátságos óriása, a Warcraft, A Vadász és a Jégkirálynő vagy a Pénzes cápa a teljes mozikarrierje során.

Az Öngyilkos osztag hatodik hetére került le a dobogóról és elmondhatja magáról, hogy az idei nyár legnyereségesebb filmje lett. A hazánkban már több hónapja bemutatott, nem túl nagy sikernek örvendő belga animációs film, a Robinson Crusoe lett az ötödik picit több, mint 3 millió dollárral. Szintén egy animációs film, a Kubo és a varázshúrok  a hatodik, míg a hetedik pozícióban az Elliott, a sárkány helyezkedik el. Az idei nyár másik hatalmas sikersztorija, a Rossz anyák a nyolcadik, amely még mindig közel 3 milliót össze tudott gereblyézni. A hétvégi Top10-es lista utolsó két helyét Hell or High Water és a káromkodásokkal teli animációs, a Virsliparti foglalja el.

Amerikai hétvégi bevételi lista:

  1. Sully – Csoda a Hudson folyón – $35,5M / $45M
  2. Amikor az ág letörik – $15M / $15M
  3. Vaksötét – $8,2M / $87,1M
  4. Öngyilkos osztag – $5,6M / $699,4M
  5. Robinson Crusoe – $3,4M / $24,2M
  6. Kubo és a varázshúrok – $3,2M / $49,2M
  7. Elliott, a sárkány – $2,9M / $102,2M
  8. Rossz anyák – $2,8M / $151,9M
  9. Hell or High Water – $2,6M / $19,8M
  10. Virsliparti  – $2,3M / $113,5M

(Sötéttel a frissen bemutatott filmek vannak; első oszlop a hétvégi amerikai bevételt, második oszlop az összbevételt mutatja)

(Címlapkép forrása; Amerikai hétvégi bevételi lista ADATAI)

//milos//


Article Tags: