FILMEZZUNK.HU
Filmajánló a hétvégére – 2016. szeptember 17-18.

Filmajánló a hétvégére – 2016. szeptember 17-18.

2587

Filmajánló – A hétvége 14 legjobb filmje!

Ismerős az a szituáció, amikor otthon ülsz a TV előtt, nyomogatod a TV kapcsolót, mert szeretnél megnézni egy jó filmet, de nem találsz semmit? Vagy amikor leülsz az asztalod elé, előveszed a TV újságot és hosszú időn át karikázgatod, hogy miket érdemes megnézni? Filmajánló rovatunkban, ahol ezúttal már 14 filmet ajánlunk, szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy melyek azok az alkotások, amiket meg tudsz nézni a családoddal, a barátaiddal, vagy szimplán, ha csak egyedül töltöd a hétvégédet. Elő a kapcsolóval és már állíthatod is be felvételre a hétvége legjobb filmjeit!

Nicsak, ki beszél még? (1990) – 09.17., Szombat 13:00, RTL II

Mikey időközben kissé megnőtt, de az élethez való hozzáállása nem változott. Édesanyja, Mollie feleségül ment álmai hercegéhez, mi több, Mikey hamarosan egy kistestvért is kap Julie személyében. A két apróság között bájos rivalizálás kezdődik, ami Mikey számára kétfrontos háborút jelent, hiszen neki időnként a szülőket is muszáj bosszantania. A méret lényegtelen.

Nicsak, ki beszél még? (Look Who's Talking Too, 1990)

/Filmajánló: Egy klasszikus, klasszikus folytatása, amely kisgyermekes szülőknek nagyon ajánlott/

Az Őrzők legendája (2010) – 09.17., Szombat 16:25, Super TV2

Talán léteznek bölcs és bátor baglyok, akiknek egyetlen feladata van a világon: a többi bagoly védelmezése. Megvigasztalják a szomorút, meggyógyítják a beteget, elűzik a gonoszt és óvják a baglyok királyságát.Sorent, a bagolyfiókát testvérével együtt elrabolja egy lázadó bagolyraj: ők tisztábbnak, különlegesebbnek állítják magukat a többi fajtársuknál. A fióka mindig is imádta a meséket, apjától sokat hallott a védelmező baglyok legendájáról. Ebből a történetből merít erőt akkor is, amikor megszökik, és barátaival együtt hosszú, kalandos útra indul, hogy megtalálja a védelmező baglyok csodálatos fáját: ha sikerül, velük együtt fog visszatérni, és legyőzi ellenségeit.

/Filmajánló: Izgalmas mese egy látványra törő rendezőtől, Zack Snyder-től/

Sötét zsaruk (1997) – 09.17., Szombat 18:40, Cool Tv

A Hatos Számú Ügyosztályról, még a legvénebb, legdörzsöltebb ufókutatók sem hallottak. Nos, ők a Földön élő idegenekre felügyelnek, hogy a különféle messzi fajok idetelepültjei is betartsák az elemi emberi játékszabályokat és persze a törvényt. Közéjük csöppen a rend ifjú őre, amikor egy akciója nyomán csak úgy lefut efy különben lefuthatatlan idegent. Épp jókor érkezik az erősítés, mert bolygónkon egy elvetemült ufó landolt, aki itteni sorstársaitól akarja megszerezni minden áron a felbecsülhetetlen értékű valamit, az Izét.

/Filmajánló: Nosztalgiának ajánljuk, hiszen nem hisszük, hogy lenne olyan közöttünk, aki ne látta volna/

Nem férek a bőrödbe (2003) – 09.17., Szombat 19:30, Duna TV

Dr. Tess (Jamie Lee Curtis) egy fiatalos anyuka, mégsem képes zöld ágra vergődni kamasz lányával, Annával (Lindsay Lohan). Tess közelgő esküvőjére készülődik, amit lánya nem néz jó szemmel. Anna pedig csak a zenének él, egy rock bandában gitározik, ami viszont anyjának nem igazán tetszik. Az egyik veszekedésük után azonban furcsa dolog történik velük, arra ébrednek, hogy testet cseréltek egymással. Most már egymás problémáival kell megküzdeniük, de egyikük sem volt felkészülve ilyesmire.

Nem férek a bőrödbe (Freaky Friday, 2003)

/Filmajánló: Fiatal hölgyeknek ajánljuk/

Túl a csúcson (1987) – 09.17., Szombat 21:15, Duna TV

Hawk, a kamionsofőr szeretné rendbe hozni kapcsolatát tíz éve nem látott fiával. A gyermek, akit nagyszülei mindig ellene neveltek, gyanakvó, bizalmatlan és sérült, s tele van váddal vele szemben. Hosszú közös útra indulnak Amerikán keresztül: Hawk a szkander-világbajnokságra igyekszik. Ám a világbajnoki cím elnyerésénél is nagyobb kihívás számára fia bizalmának, szeretetének kiérdemlése.

Túl a csúcson (Over the Top, 1987)

/Filmajánló: Ha szereted Sylvester Stallone-t, vagy meg szeretnél tanulni szkanderozni, akkor ne hagyd ki ezt a filmet/

A közösségi háló (2010) – 09.17., Szombat 23:15, Cool Tv

A film a napjainkban vitathatatlanul a legnépszerűbb közösségi oldal, a Facebook történetét tárja elénk. Hogyan jött létre 2004-ben, a Harvardon ez a mára már több mint 500 millió aktív tagot számláló internetes közösség, és hová jutott el mostanra? Hogyan változott meg az akkor még egyetemista alapító, Mark Zuckerberg, valamint a Napster társalapítójának, Sean Parkernek az élete a hirtelen jött hírnévtől és természetesen a gazdagságtól…

/Filmajánló: 3 Oscar és 4 Golden Globe-díjas alkotás, mely a Facebook kialakulását mutatja be/

Tolvajok városa (2010) – 09.17., Szombat 23:35, RTL Klub

Doug MacRay egy megátalkodott bűnöző, egyben egy csapat könyörtelen bankrabló főnöke. A banda tagjai végtelenül büszkék arra, hogy bármit képesek elemelni, amit csak akarnak. Mivel Doug nem igazán kötődik senkihez, így nincs is vesztenivalója, ám ez igencsak megváltozik legutóbbi akciójuk alkalmával, amikor is túszul ejtenek egy bankigazgatót…

/Filmajánló: Ben Affleck rendezte és a főszerepet is ő játssza, így garantált a minőség/

Bilko főtörzs (1996) – 09.18., Vasárnap 10:40, Mozi+

Bilko főtörzs a Fort Baxter laktanya szerelőműhelyének főnöke, ám még egyetlen jármű motorházába se kukkantott bele életében – ezzel szemben szabályos kaszi- nóvá alakította körletét, ahol egymást érik az izgalmas fogadások. Egy túlbuz- gó újonc és a bosszúvágyó Thorn őrnagy megjelenése, akit Bilko jól sikerült tréfája nyomán büntetésül egy grönlandi támaszpontra vezényeltek, veszélybe sodorja a szép idillt.

Bilko főtörzs (1996)

/Filmajánló: Egy Steve Martin klasszikus, ami felvidámít, ha rossz kedvedben vagy/

Tűzoltó kutya (2007) – 09.18., Vasárnap 15:45, RTL Klub

Balesetet szenved Rex, a népszerű hollywoodi kutyasztár, ejtőernyő nélkül kizuhan egy repülőgépből. Az egész filmes világ gyászolja, nem tudva, hogy óriási szerencsével, de életben maradt. A magányos eb megpróbál a gazdája nyomára bukkanni, de csak a sintérbe botlik. Menekülés közben találkozik a kis Shane-nel (Josh Hutcherson), aki befogadja a kutyát. A család hamarosan rájön, hogy nem akármilyen kutyával vannak dolguk. Különösen, amikor Shane tűzoltó apját (Bruce Greenwood) elkíséri a munkába, és egy tűzesetnél életet ment.

Tűzoltó kutya (Firehouse Dog, 2007)

/Filmajánló: Egy kutyás film kutyaszeretőknek/

A csendőr és a csendőrlányok (1982) – 09.18., Vasárnap 17:15, Film+2

Négy csinos csendőrlányt helyeznek el a Saint Tropez-i csendőrökhöz, s ez alaposan összekuszálja az ott szolgálók életét. Főként Cruchotét, aki valóban komolyan veszi a szolgálatot, és egyszerűen nem tud mit kezdeni a rakoncátlankodó ifjú hölgyekkel. Az osztag tagjai sem kellően éberek, mert a hölgyek egy szép napon sorra eltűnnek. A legnagyobb gondot az a leányzó jelenti, aki egy afrikai állam elnökének gyermeke, mert félő, hogy eltünéséből diplomáciai bonyodalmak származnak.

A csendőr nyugdíjba megy (Le Gendarme en balade, 1970)

/Filmajánló: A fantasztikus és megunhatatlan Louis De Funés egyik nagyszerű darabja/

A karate kölyök (2010) – 09.18., Vasárnap 18:20, AXN

A változás sosem könnyű egy kiskamasz számára. A tizenkét éves Dre (Jaden Smith) Detroitból egyenesen Pekingbe költözik, a világ túlsó oldalára, ahol nem meglepő módon nehezen megy számára a beilleszkedés. Harcművészetekben jártas osztálytársai egyre-másra zaklatják, csak a bájos Mei Yinggel jön ki jól. Egy nap azonban találkozik Han úrral (Jackie Chan), aki úgy dönt, vállalja, hogy megtanítja Dre-t a harcművészetre, és bajnokot farag belőle.

/Filmajánló: Egyik kedvenc filmünk Jackie Chan-től, amit bátran merünk ajánlani minden sportkedvelőnek/

Thor (2011) – 09.18., Vasárnap 18:50, RTL Klub

Thor erős, de rendkívül arrogáns harcos. Vakmerő tettei miatt újra kezdetét veszi egy ősi háború, és emiatt a Földre száműzik Thort Asgard fantasztikus világából. Az emberek világában él tovább a harcos, de nem felejti el harci tapasztalatait, hamar kiérdemli, hogy a bolygó legjobb védői között tartsák számon.

/Filmajánló: A mai szuperhősvilágból nem maradhat ki egy szuperhősfilm sem/

Ocean’s Twelve – Egyel nő a tét (2004) – 09.18., Vasárnap 21:00, RTL+

Terry Benedict kaszinófőnök, akit a csapat az első részben meglopott, valósággal forr a haragtól. Tökéletesen tisztában van vele, hogy annak idején ki rövidítette meg százkilencven millió dollárral, és vissza akarja kapni a pénzét. Ráadásul két héten belül. Az elit gengszterek tehát Európába utaznak, hogy Amszterdamban, Párizsban és Rómában szerezzék meg a fedezetet. Az Interpol egyik ügynöknője a nyomukba ered. Miután azonban közelebbről is megismeri a vonzó Rusty Ryant, már nem is érzi annyira sürgetőnek, hogy a törvény kezére adja Ocean bandáját. Aztán feltűnik a színen a francia mesterkém, aki konkurenciát lát Danny Oceanben.

Ocean's Eleven - Tripla vagy semmi (Ocean's Eleven, 2001)

/Filmajánló: Zseniális színészi gárda egy remekül megkomponált produkcióban/

A pók hálójában (2001) – 09.18., Vasárnap 22:35, Duna TV

Elrabolják az egyik szenátor lányát, Megant. Az emberrabló azonban ahelyett, hogy váltságdíjat követelne, dr. Crosszal akar kapcsolatba lépni. Miért? A pszichológus rá fog jönni, s a rejtély megoldásához Jezzie Flannigan a fiatal ügynöknő nyújt neki segítséget. Cross azonnal tisztában van vele, hogy “a fickó olyan mint a pók”. Egyre csak szövi hálóját, teljesen becsavarodva: a XXI. század nagy bűntettére készül, amely híressé teszi őt.

A pók hálójában (2001, Along Came a Spider)

/Filmajánló: Izgalmas thriller Morgan Freeman-el a főszerepben/

(Filmajánló hétvégére címlapkép forrása)
(Filmajánló hétvégére történetek forrása itt, itt és itt)

//milos//


Article Tags: