FILMEZZUNK.HU
Hétvégi bevételi lista, USA – 2016. szeptember 26.

Hétvégi bevételi lista, USA – A hét mesterlövésztől mindenki megijedt!

2738

Hétvégi bevételi lista, USA – 2016. szeptember 26.

A Denzel Washington és Chris Pratt főszereplésével készült A hét mesterlövész kerek perec 35 milliót keresve az élen debütált. A 90 milliós büdzséből készült western alkotói lehet, hogy picit többre számítottak, de nem valószínű, hogy el vannak keseredve. Valószínűleg 3-4 hét múlva meg lesz nekik a 100 millió dollár Amerikában, amihez még legalább ennyi hozzá jön a világ többi részéről. Szintén egy debütáns, név szerint a Gólyák című animációs mese lett az ezüstérmes. Sajnos statisztika még nem áll a rendelkezésünkre, de minden bizonnyal egy év alatt olyan jól, mint idén még sose szerepeltek a rajzfilmek. A Gólyák 21 millióval értek oda a második helyre. A hétvégi bevételi lista bronzérmese ezúttal a Sully – Csoda a Hudson folyón lett, amely harmadik hetében került le a vezetői pozícióból. A Clint Eastwood rendezésében készült igaz történet, melyben Tom Hanks játssza a hős pilótát ezúttal 13 millióra volt képes.

A Bridget Jones babát vár nem fért már fel a dobogóra. 4 és fél milliót keresve nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket anyagilag, ám kritikailag mégis szépen szerepel. Sokak szerint Renée Zellweger újra a régi és végig magas szinten képes szórakoztatni a nézőket. Picit 4 millió amerikai dollár fölött keresve ötödik helyen található a Joseph Gordon-Levitt főszereplésével készült A Snowden fájlok. Ha azt mondtuk, hogy az idei év az animációs meséké, akkor ez sokszorosan igaz a horror filmekre is. Hatodik és hetedik pozícióban tanyázik a Blair Witch és a Vaksötét. Előbbi a négyszeresét, míg utóbbi már a tizenkétszeresét (!!!) hozta vissza a készítési költségeknek! Az Öngyilkos osztag még mindig Top10-es tud lenni, amihez most 3 millió dollár is elég volt. Egy viszonylag ismeretlen produkció, az Amikor az ág letörik lett a kilencedik, míg a legjobb tíz utolsó helyét a Kubo és a varázshúrok című mese tudta megcsípni.

Amerikai hétvégi bevételi lista:

  1. A hét mesterlövész – $35M / $35M
  2. Gólyák – $21,8M / $40,1M
  3. Sully – Csoda a Hudson folyón – $13,8M / $126,8M
  4. Bridget Jones babát vár – $4,5M / $83,5M
  5. A Snowden fájlok – $4,1M / $15,1M
  6. Blair Witch – $3,9M / $21M
  7. Vaksötét – $3,8M / $120,3M
  8. Öngyilkos osztag – $3,1M / $731,7M
  9. Amikor az ág letörik – $2,5M / $26,8M
  10. Kubo és a varázshúrok – $1,1M / $58,5M

(Sötéttel a frissen bemutatott filmek vannak; első oszlop a hétvégi amerikai bevételt, második oszlop az összbevételt mutatja)

(Címlapkép forrása; Amerikai hétvégi bevételi lista ADATAI)

//milos//


Article Tags: