FILMEZZUNK.HU
Filmajánló a hétvégére – 2016. október 1-2.

Filmajánló a hétvégére – 2016. október 1-2.

2636

Filmajánló – A hétvége 14 legjobb filmje!

Ismerős az a szituáció, amikor otthon ülsz a TV előtt, nyomogatod a TV kapcsolót, mert szeretnél megnézni egy jó filmet, de nem találsz semmit? Vagy amikor leülsz az asztalod elé, előveszed a TV újságot és hosszú időn át karikázgatod, hogy miket érdemes megnézni? Filmajánló rovatunkban, ahol ezúttal már 14 filmet ajánlunk, szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy melyek azok az alkotások, amiket meg tudsz nézni a családoddal, a barátaiddal, vagy szimplán, ha csak egyedül töltöd a hétvégédet. Elő a kapcsolóval és már állíthatod is be felvételre a hétvége legjobb filmjeit!

Tucatjával olcsóbb 2. (2005) – 10.01., Szombat 13:00, RTL II

Mint a nyulak, úgy szaporodik a Baker-család: a fociedző Tom és író felesége, Kate tucatnyi csemetét hozott össze. A népes és hangos család úgy dönt, hogy minden várható nehézség ellenére idén végre elmennek együtt nyaralni, méghozzá a festői Winnetka tó partjára. Persze nem minden gyerek örül a kötelező családi programnak, de leginkább mégis a családfőt zaklatja fel a helyzet, amikor kiderül, hogy régi nagy riválisa, Jimmy Murtaugh, a bombázó felesége és nyolc gyermeke is a közelben kempingezik. Kettejük csatájába mindkét család beleavatkozik.

Tucatjával olcsóbb (Cheaper by the Dozen, 2003)

/Filmajánló: A nagy sikerű első rész folytatása, ami hozza a magas színvonalat szórakoztatásban. Nagy családosoknak kötelező darab/

Hajlakk (2007) – 10.01., Szombat 14:55, Paramount Channel

Tracy és barátnője, Penny is elkötelezett Corny Collins Show rajongó. Egyetlen televíziós adást sem hagynának ki, hogy kedvencük zenéjére ropják az “aranycipősökkel”. A molett Tracy olyan jól táncol, hogy képernyőre kerül. Sokak kedvencévé válik, ám egy ellenséget is szerez magának. Amber az ügyeletes cicababa, a szőke tupírszépség, kinek már az anyja is szépségkirálynő volt. Egy lány, akit születésétől fogva a sikerre neveltek, nehéz ellenfél, ám a prolinegyedben nevelkedő Tracy sem az az ijedős fajta…

/Filmajánló: Ha megnézed biztosan táncra perdül a lábad/

Újra a pályán (2005) – 10.01., Szombat 15:30, Film+

Amikor Roy McCormick edzővel elszalad a ló, eltiltják a fõsikolai kosárlabda-bajnokságtól. Már nagyon várja a visszatérést, ám csupán egyetlen felkérés fut be hozzá, a Mount Vernon Junior iskola kosárlabda csapatától. Vonakodva fogadja el az ajánlatot, remélve, hogy hamarosan visszakerül a főiskolai bajnokságba. Aztán mikor csapata lejátssza az első meccsét, Roy rájön, mibe keveredett. Szerencsétlen játékosai teljesen képzetlenek, még a szabályokat sem ismerik. Roy elhatározza, hogy csapatot csinál belőlük, mert rájön, hogy a legfontosabb a játék szeretete.

Újra a pályán (2005)

/Filmajánló: Remek családi sportos vígjáték Martin Lawrence-el a főszerepben/

Kellékfeleség (2011) – 10.01., Szombat 16:40, Cool Tv

Dr. Patrick Maccabee közli a nála sokkal fiatalabb barátnőjével, hogy házas, és van két gyermeke. Úgy gondolja, ezzel elkerüli, hogy komolyabb viszonyba kerüljenek a lánnyal. Amikor a lány rájön a hazugságra és el akarja hagyni, Patrick megkéri asszisztensét, Katherine-t, és gyermekeit, hogy játsszák el a családját, hogy ezzel bizonyítsa barátnőjének őszinteségét.

/Filmajánló: Adam Sandler és Jennifer Aniston közös mozija/

Dick és Jane trükkjei (2005) – 10.01., Szombat 19:00, Super TV2

Dick (Jim Carrey) és Jane (Téa Leoni) boldog életet élnek, dúskálnak a gazdagságban és a földi javakban, mígnem egy napon Dick elveszti jól menő munkáját, holott a közelmúltban léptették elő. Ráadásul nemrég beszélte rá a feleségét, hogy mondjon fel, hiszen már egyedül is képes eltartani a családot. Alig van megtakarított pénzük, így hát a házuk is elúszni látszik. Dick úgy dönt, hogy nem hagy mindent veszni, inkább felcsap bűnözőnek. A házaspár nekilát, hogy visszalopja azt, ami az övék volt.

Dick és Jane trükkjei (2005)

/Filmajánló: Jim Carrey egyik legnagyszerűbb vígjátéka, ami házaspároknak a tökéletes választás/

Dr. Dolittle (1998) – 10.01., Szombat 19:15, Mozi+

Dr. John Dolittle kiegyensúlyozott életét és karrierjét fenekestül felforgatja egy apró malőr: hirtelen visszatér gyermekkori képessége, és érteni kezdi az állatok beszédét. Egy lódoktor nem is álmodhatna szebbet. John azonban eleinte kétségbeesetten próbálja elutasítani a nagyobb felelősséggel járó új szerepet.

Dr. Dolittle 1999

/Filmajánló: Egy Eddie Murphy klasszikus, amit valószínűleg már mindenki látott, de nosztalgiának tökéletes/

A kopasz osztag (2012) – 10.01., Szombat 21:50, RTL Klub

Pár zsarut visszaküldenek a helyi középiskolába, amiért munkájukban eléggé alulteljesítenek. Feladatuk a beépülés, és az, hogy felfedjék, honnan szereznek a diákok szintetikus drogokat. A rendőrök mindent elkövetnek, hogy a visszaszorítsák a drogokat a suliban.

/Filmajánló: Napjaink két felkapott színészének, Jonah Hillnek és Channing Tatumnak közös akciózása/

Nem vagyunk mi angyalok (1989) – 10.02., Vasárnap 11:35, Paramount Channel

Megszökik a fegyházból három jómadár. Szerencséjükre – vagy balszerencséjükre – kettőt közülük összetévesztenek két tudós atyával. Jim és Ned kapva kap az alkalmon. Azt remélik, hogy papi ruhában majd könnyebben átjuthatnak az amerikai-kanadai határon. Ám a két újdonsült atya nem jártas a papi dolgokban. Márpedig nagy szükségük lenne rá, mivel az egyik kisvárosban fontos szerep vár rájuk. A hívek a városka csodájára, a Könnyező Madonnára kíváncsiak.

Nem vagyunk mi angyalok (1989)

/Filmajánló: Két ikonikus színész, Robert De Niro és Sean Penn zseniális filmje/

Anyámon a tanárom (2007) – 10.02., Vasárnap 14:25, RTL Klub

Az iskolai testnevelés órák kész kínszenvedést jelentenek a gömbölyded John Farley számára. Esélye sincs, hogy bevágódjon a tornatanárnál. Számára Mr. Woodcock a világ legelvetemültebb embere. Néhány esztendővel később John visszatér a szülővárosába. Hol van már a dagi srác, vékony, jóképű, sikeres ifjú lett belőle. Legnagyobb megdöbbenésére anyja új udvarlója nem más, mint az egykor oly gyűlölt tornatanár. John elhatározza, ha törik, ha szakad, véget vet a románcnak. Ehhez azonban Mr. Woodcocknak is van egy-két keresetlen szava.

Anyámon a tanárom (2007)

/Filmajánló: Billy Bob Thornton a bunkó testnevelő tanár szerepében szórakoztat mindenkit/

Macskafogó (1986) – 10.02., Vasárnap 15:50, TV2

A macskabandák gengszterszindikátusba szerveződve a törvényszegő egerek elleni leszámolásra készülnek. A háború az egerek számára reménytelennek tűnik. Ám Intermaus egér megtudja, hogy a Távol-Keleten él egy bizonyos Fushimishi, aki csodafegyvert fejlesztett ki. Ennek segítségével már lehetséges a győzelem, ezért ügynököt küldenek a fegyver megszerzésére.

Macskafogó (1987)

/Filmajánló: Egy legendássá váló magyar mese, amit ha még nem láttál itt az ideje bepótolni/

Trópusi vihar (2008) – 10.02., Vasárnap 19:00, Super TV2

Egy szuper drága háborús filmet forgatnak eredeti helyszíneken, csakhogy az elszabadult költségvetés miatt a stúdió kihátrál a film mögül. A frusztrált rendező azonban úgy dönt, folytatja a forgatást. Stábját a délkelet-ázsiai dzsungel közepébe vezeti, ahol igazi rossz fiúkkal találják szembe magukat.

/Filmajánló: Egy fantasztikus vígjáték, zseniális szereplőgárdával, amit kicsiknek nem ajánlunk/

Creed – Apolló fia (2015) – 10.02., Vasárnap 20:00, HBO

Adonis Johnson nem ismerte apját, a nehézsúlyú világbajnok Apollo Creedet, aki többek közt Rocky Balboa ellenfele is volt a ringben. A fiú azonban az apjára ütött, ő is tehetséges a bokszban, ezért úgy dönt, Philadelphiába utazik, s felkeresi Rocky-t, hogy ő készítse fel őt a ringre.

/Filmajánló: Sylvester Stallone Golden Globe-díjas alakítása a tavalyi év legjobb sportfilmjében/

Amerikai gengszter (2007) – 10.02., Vasárnap 21:00, Viasat6

Frank Lucas a Harlem drogbárója volt. A hetvenes évek során a Vietnámból visszatérő katonák koporsójában csempészte be Amerikába a heroint, és “pályafutása” tetőpontján nyeresége elérte a napi 1 millió dollárt… A film Richie Roberts felügyelő harcát is bemutatja, aki hosszú munka és küzdelem után végül a törvény elé vezette a Superfly becenevű bűnözőt.

/Filmajánló: Denzel Washington a 21. század egyik, ha nem a legjobb gengszterfilmjében/

Kiadatás (2007) – 10.02., Vasárnap 23:15, Film+

Douglas Freeman egy kairói székhelyen dolgozó CIA elemző, akinek világa teljesen felborul, amikor szemtanúja lesz egy potenciális arab terrorista egyiptomi titkosrendőrség által történő vallatásának. Isabella El-Ibrahim egy terhes nő, akinek férje egy Amerikában élő, de egyiptomi születésű vegyész, aki ebben a 9/11 utáni sivár világban, megalapozottan vagy sem, terrorista gyanúba keveredik.

Kiadatás (2007)

/Filmajánló: Politikai krimi Meryl Streep, Jake Gyllenhaal és Reese Witherspoon főszereplésével/

(Filmajánló hétvégére címlapkép forrása)
(Filmajánló hétvégére történetek forrása itt, itt és itt)

//milos//

Mentés


Article Tags: