FILMEZZUNK.HU
Filmajánló a hétvégére – 2016. október 8-9.

Filmajánló a hétvégére – 2016. október 8-9.

2996

Filmajánló – A hétvége 14 legjobb filmje!

Ismerős az a szituáció, amikor otthon ülsz a TV előtt, nyomogatod a TV kapcsolót, mert szeretnél megnézni egy jó filmet, de nem találsz semmit? Vagy amikor leülsz az asztalod elé, előveszed a TV újságot és hosszú időn át karikázgatod, hogy miket érdemes megnézni? Filmajánló rovatunkban, ahol ezúttal már 14 filmet ajánlunk, szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy melyek azok az alkotások, amiket meg tudsz nézni a családoddal, a barátaiddal, vagy szimplán, ha csak egyedül töltöd a hétvégédet. Elő a kapcsolóval és már állíthatod is be felvételre a hétvége legjobb filmjeit!

Papák a partvonalon (2005) – 10.08., Szombat 14:55, Galaxy

Amikor Phil (Will Ferrell) úgy dönt, hogy elvállalja a tízéves fia új futballcsapatának edzőségét, nem sejti, milyen feladat vár rá. Egyfelől gatyába kellene ráznia a szedett-vedett csapatot, másfelől szembetalálja magát a bajnokság sztárcsapatának irányítójával, az apjával. Phil és Buck (Robert Duvall) mindent bedobnak, a lelküket is kiteszik, csakhogy az ő csapatuk nyerje meg a fociliga bajnokságát. A küzdelemben a régi sérelmek is felszínre kerülnek.

Papák a partvonalon (2005)

/Filmajánló: Remek sportos vígjáték inkább a kisebb korosztálynak, de ha családostul néznétek meg akkor is jót szórakozhattok rajta/

Műkedvelő műkincsrablók (2009) – 10.08., Szombat 16:00, TV2

Charles (Morgan Freeman), Roger (Christopher Walken) és George (William H. Macy) múzeumi őrök a becsületesség mintaképei. Amikor azonban megtudják, hogy kedvenc műtárgyaikat egy másik múzeumba akarják költöztetni, kitervelik, hogy az eredeti alkotásokat hamisítványokra cserélik. A botcsinálta tolvajok munkához is látnak, ám hiba csúszik a számításukba, és minden a feje tetejére áll.

/Filmajánló: Ha az előző filmet a kisebbeknek ajánlottuk, akkor ezzel a produkcióval egyenlítünk, mert ezt az alkotást az idősebb generáció fogja igazán élvezni/

Ezer szó (2011) – 10.08., Szombat 16:25, Super TV2

Főszereplőnk nagyszájú, sokat beszélő férfi. Egy napon kertjében, szinte a semmiből egy fa nő. Előbb-utóbb rájön, hogy minden egyes kimondott szóval lehullik egy levél a fáról. Egy ismerőse szerint a fa önmagát jelképezi, azaz ha az összes levél lehull a fáról, a férfi meghal. Egyetlen dolgot tehet hát, némasági fogadalmat tesz, melynek betartása nem is olyan könnyű a mindennapokban.

/Filmajánló: Eddie Murphy nem ezzel a filmmel írta be magát a filmes történelembe, de ezzel sem okoz csalódást/

A szerelem hálójában (1998) – 10.08., Szombat 18:35, RTL+

Kathleen (Meg Ryan) gyermekkönyvboltja tőszomszédságában nyit hatalmas könyvkereskedést. Joe (Tom Hanks), egy kiterjedt könyvterjesztő hálózat vezetője. Napközben utálják egymást, s minden eszközt bevetnek a konkurenciaharcban. Éjszakánként azonban – ismeretlenül – szerelmes leveleket váltanak az interneten. Eljön aztán a személyes találka perce is…

A szerelem hálójában (1998)

/Filmajánló: Romantikus vígjáték két fantasztikus színésszel/

Kutyahideg (2006) – 10.08., Szombat 21:00, Cool Tv

Tudósok és felfedezők kis csoportja a Déli-sarkvidéken végez kutatómunkát. A tél beköszönte előtt expedícióra indul a térképész Cooper és a geológus Davis. Vezetőjük és a nyolc szánhúzó kutya irányítója Jerry. Az út során a csapat egyik tagja balesetet szenved. Még éppen idejében érnek vissza a táborba ahhoz, hogy a közelgő vihar elől repülővel evakuálni tudják őket. A nyolc kutyát azonban kénytelenek magukra hagyni. Jerry megfogadja, hogy az első adandó alkalommal visszajön értük. Arra senki sem számít, hogy az évszázad vihara tör ki az Antarktiszon. A film megtörtént esetet dolgoz fel.

/Filmajánló: Személyes kedvencünk a tavalyi évben elhunyt Paul Walkertől ez az igaz történeten alapuló családi kaland film/

Aki legyőzte Al Caponét (1987) – 10.08., Szombat 21:20, Duna Tv

Egy egyszerű körzeti ügyész a lehetetlenre vállakozik, amikor azt a célt tűzi ki maga elé, hogy kézre keríti az Egyesült Államok első számú közellenségét, Al Capone-t. A maffiózó a zsebébe tartja egész Chicagót, Ness azonban nem hátrál meg, és kis csapatával mindent megtesz azért, hogy a rácsok mögé dugja minden idők egyik legelvetemültebb bűnözőjét.

Aki legyőzte Al Caponét (1987)

/Filmajánló: Oscar-díjas produkció ikonikus színészekkel/

A hívás (2013) – 10.08., Szombat 23:15, Film+

Casey (Abigail Breslin) emberrablás áldozata lesz. Segélyhívása ugyan célba ért, ám a tapasztalt operátor, Jordan (Halle Berry) helyzetét megnehezíti, hogy az eldobható telefont nem tudják bemérni. A ravasz emberrabló ügyesen játssza ki a rendőrséget. Elkeseredett hajsza indul Casey-ért, melyből Jordan is kiveszi a részét.

/Filmajánló: Kifejezetten izgalmas thriller az Oscar nyertes Halle Berryvel a főszerepben/

Csak lazán (2005) – 10.09., Vasárnap 14:15, AMC

Újra itt van Chili Palmer, a filmproducerré avanzsált nagyvárosi gengszter. A történetben Chilinek (John Travolta) már elege lett a filmes bizniszből, és egy merész váltással inkább a zeneiparban próbál szerencsét – gangsta rapperekkel és orosz maffiózókkal szövetkezik, és felkarol egy tehetséges, fiatal énekesnőt is. Legyen szó lemezstúdióról, egy Aerosmith koncertről vagy akár az MTV zenei díjáról, minden esetben a tőle megszokott ügyességgel és tárgyalási taktikával manipulálja az eseményeket. Szüksége is van rá, mert ez veszélyes üzlet, ahol mindenki a következő nagy durranásra vár.

Csak lazán (2005)

/Filmajánló: Vasárnap délutánra egy tényleg vicces és keménykedő produkció neves színészekkel/

80 nap alatt a Föld körül (2004) – 10.09., Vasárnap 15:25, RTL Klub

Egy habókos londoni feltaláló, Phileas Fogg, olyan találmányok titkaival áll elő, mint a repülés vagy az elektromosság, de a felsőbb tízezer befolyásos tagjai rögeszmés bolondnak tartják. Kétségbeesetten próbálva elérni, hogy komolyan vegyék, Fogg különös fogadást köt Lord Kelvin-nel, a Királyi Tudományos Akadémia elnökével: állítja, ő bizony körülutazza a Földet mindössze 80 nap alatt! Oldalán inasával, Passepartout-val és az izgalmakat hajhászó francia művésznővel, Monique-kal, Fogg nekivág az eszeveszett, szívet-erőt nem kímélő, világkörüli versenyfutásnak, amelynek a során hőseink a világ legegzotikusabb helyeire jutnak el, szárazföldön, tengeren és légi úton egyaránt.

80 nap alatt a Föld körül 2004

/Filmajánló: Egy klasszikus Jackie Chan darab minden korosztálynak/

És megint dühbe jövünk (1978) – 10.09., Vasárnap 17:30, Film+2

Johnny Firpo hadnagyot bízza meg az akció lebonyolításával. Féltestvére, Charlie régen szerencsejátékosként kereste a kenyerét, most betanítja a kártyatrükkökre testvérét is, így a két fivér együtt indul harcba a maffia ellen a kaszinóban.

Bud Spencer és Terence Hill

/Filmajánló: Két név és más semmi: Bud Spencer és Terence Hill/

Salt ügynök (2010) – 10.09., Vasárnap 19:00, Film+

Evelyn Salt CIA ügynököt egy kihallgatás során a vallatószobában az egyik bűnöző orosz kémnek nevezi. A hallottak következtében a CIA őt le akarja tartóztatni. Salt ügynök azonban inkább a menekülést választja, melyhez minden tehetségére és a CIA-nál az évek alatt szerzett tapasztalatára szüksége van. Előbb-utóbb rá kell jönnie, hogyan bizonyíthatná be hűségét az országához…

/Filmajánló: Izgalmas kémes film Angelina Jolieval a főszerepben/

Kémek hídja (2015) – 10.09., Vasárnap 20:00, HBO

James Donovan ügyvéd, akit a CIA arra utasít, hogy védjen meg egy KGB-ügynököt, Rudolf Abelt. Amikor a szovjetek foglyul ejtenek egy amerikai pilótát, Francis Gary Powerst, az ügyvédnek Kelet-Berlinben kell végrehajtania a fogolycserét.

/Filmajánló: Oscar-díjas produkció, amely a tavalyi év egyik legkiemelkedőbb darabja lett/

A séf (2014) – 10.09., Vasárnap 21:00, Viasat3

Carl Casper egy híres séf, aki mindent tud az ételről, de egyre kevesebbet a fiáról és az életről. A Twitterről pedig azt sem tudja, hogy eszik-e vagy isszák. Döbbenten veszi tudomásul, hogy ezrek olvasták a sületlenségeket, amit egy komisz ételkritikus kiírt kritikájára válaszolt. Mikor munkanélküli lesz, volt neje unszolására elhatározza, hogy elfogadja a nagyképű volt pasijának a segítségét és megvalósítja egy régi álmát: nekivág Amerikának egy büfékocsival. Az útra elkíséri a kisfia és hűséges séf barátja, hogy együtt segítsenek Caspernek rájönni miért is érdemes élni.

/Filmajánló: Ha megnézed készülj, hogy az összes ízlelőbimbód be fog indulni/

Nagyfiúk 2. (2013) – 10.09., Vasárnap 21:25, TV2

A jó barátok mindig jó barátok maradnak. Az öt általános iskolai haver, aki hosszú szünet után egykori kosárlabda-edzőjük temetésén találkoztak újra, és töltöttek együtt egy emlékezetes hétvégét, újra összejönnek. A családok egyre nagyobbak, az apák azonban nem lettek normálisabbak – ismét egy őrült, vad és teljesen agyatlan hétvége várható!

/Filmajánló: Ha az első rész tetszett, akkor ezt se hagyd ki/

(Filmajánló hétvégére címlapkép forrása)
(Filmajánló hétvégére történetek forrása itt, itt és itt)

//milos//

Mentés


Article Tags: