FILMEZZUNK.HU
Filmajánló a hétvégére – 2016. október 15-16.

Filmajánló a hétvégére – 2016. október 15-16.

3604

Filmajánló – A hétvége 14 legjobb filmje!

Ismerős az a szituáció, amikor otthon ülsz a TV előtt, nyomogatod a TV kapcsolót, mert szeretnél megnézni egy jó filmet, de nem találsz semmit? Vagy amikor leülsz az asztalod elé, előveszed a TV újságot és hosszú időn át karikázgatod, hogy miket érdemes megnézni? Filmajánló rovatunkban, ahol ezúttal már 14 filmet ajánlunk, szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy melyek azok az alkotások, amiket meg tudsz nézni a családoddal, a barátaiddal, vagy szimplán, ha csak egyedül töltöd a hétvégédet. Elő a kapcsolóval és már állíthatod is be felvételre a hétvége legjobb filmjeit!

Kegyes hazugság (2014) – 10.15., Szombat 12:30, Cool Tv

Szudáni menekülteknek lehetőségük adódik áttelepülni Amerikába, a Missouri állambeli Kansas City-be. Találkozásuk egy munkaközvetítő cég tanácsadójával, Carrie-vel (Reese Witherspoon) örökre megváltoztatja mindnyájuk életét.

Korhatár: 12+
Stílus: Dráma
Filmajánló: Egy nagyon szép és megható film a családról és a barátságról. Reese Witherspoont pedig jó volt látni komolyabb szerepben is.

Nagy zűr Korzikán (2004) – 10.15., Szombat 13:55, TV2

Rémi Francois (Christian Clavier), akit Jack Palmer néven is ismernek, foglalkozását tekintve magándetektív. Meg van győződve arról, hogy a nők ellenállhatatlannak találják, és a szakmájában is a legjobbak közé tartozik. Egy nap megbízást kap egy vidéki közjegyzőtől: meg kell találnia a korzikai Ange Leonit (Jean Reno), aki tekintélyes összeget örökölt, de valahogy köddé vált. A kedveszegett Palmer belefárad a hiábavaló keresésbe, és úgy dönt, hazatér a még távolról sem ilyen napfényes Párizsba. Dargent rendőrfőnök azonban elfogadhatatlannak tartja a meghátrálást, ugyanis ő volt az, aki az elveszett örökösről szóló történetével idecsalta a magándetektívet annak reményében, hogy a tehetséges Palmer segítségével végre lezárhatja a Leoni-ügyet, amelyben a rendőrség kudarcot vallott.

Nagy zűr Korzikán (L'enquete corse, 2004)

Korhatár: 12+
Stílus: Vígjáték
Filmajánló: Christian Clavier és Jean Reno bármilyen alkotásban szerepelnek együtt, garantáltan jól fogják szórakoztatni a nézőket!

Nagytudásúak (2013) – 10.15., Szombat 19:00, Film+

A Jules Ferry gimnázium a maga 12%-os eredményességi mutatójával messze a legrosszabb középiskola egész Franciaországban. Mivel rosszabb már úgysem lehet, a minisztériumban úgy döntenek, kutyaharapást szőrével alapon a legalkalmatlanabb tanári kart küldik a suliba, hogy kozmetikázzanak valamit ezeken a katasztrofális eredményeken. A cél: elérni az 50%-ot, különben a Jules Ferry Gimnázium bezárja kapuit. Ám kétséges, hogy ennyi bizarr figurával mire megy a diákság: a történelemtanár Napóleonnak képzeli magát, a filozófusnak egy szavát sem érteni, a kémiaprofesszor kísérletei életveszélyesek, míg a fiatal és csábos franciatanárnő láttán a fiúk gyorsabban olvadnak, mint egy csokinyúl. És akkor ott van még Tiroci tanár úr (Christian Clavier), akiről valójában senki nem tudja, mit is tanít.

Korhatár: 12+
Stílus: Vígjáték, Családi
Filmajánló: Nagyszerű francia vígjáték, elsősorban tanároknak ajánlva. Jók a poénok, a színészek szerethetőek és a történet is elég érdekes tud lenni.

Jószomszédi iszony (2003) – 10.15., Szombat 19:15, Paramount Channel

Alex (Ben Stiller) és Nancy (Drew Barrymore) az ígéretes fiatal pár beköltözik álmai otthonába. Csupán egy apró szépséghibája van az álomháznak, hogy a felső szinten egy életjáradékos anyóka tengeti napjait. Alex és Nancy nem is sejtik, hogy a látszólag barátságos és rozoga hölgy valójában egy undok, rosszindulatú nyanya. Egy ravasz, dörzsölt, minden hájjal megkent banya. Egy elvetemült, megátalkodott, gonosz, égetnivaló szipirtyó! Tébolyító harc kezdődik a nyugalomért és a lépcsőházért.

Jószomszédi iszony 2003

Korhatár: 12+
Stílus: Vígjáték
Filmajánló: Jó kis a film, tele rengeteg poénnal. A két szerethető főszereplő mellett az öregasszonyt is nagyon fogod bírni!

Jó reggelt, Vietnam! (1987) – 10.15., Szombat 19:30, Duna Tv

A Vietnamban harcoló amerikai alakulatok szórakoztatására új rádiós műsorvezető érkezik a táborba Adrian Cronauer (Robin Williams) személyében. Cronauer jókedvű műsorai, tele vagány rockzenével és szókimondással hamar a katonák kedvencévé válnak. Ikonikus beköszönő szövege, “Jó reggelt Vietnam!” mindenki számára egyet jelent a vidámsággal a háború szörnyűségei közepette. A műsorok azonban, amelyek nyíltan kritizálják a parancsnokokat és a háborút magát, hamarosan szemet szúrnak a vezetésnek.

Jó reggelt, Vietnám! (Good Morning, Vietnam, 1987)

Korhatár: 12+
Stílus: Dráma, Vígjáték, Háborús
Filmajánló: Önmagáért beszél, magával ragad, szórakoztat, de ugyanakkor legalább annyira drámai és megható alkotás is. Benne pedig egy zseniális színész örvendeztet meg játékával.

Sztárom a párom (1999) – 10.15., Szombat 21:00, Viasat3

William (Hugh Grant) London festői részén könyvkereskedőként dolgozik. Csendesen éli az elvált, csalódott férfi életét, míg a világhírnév be nem toppan ajtaján. Anna Scott (Julia Roberts) híres amerikai színésznő nem csak a filmvásznon csodás. William el sem hiszi szerencséjét, mikor másodszor is véletlenül összetalálkoznak. Ezt már nem szabad annyiban hagyni! Lassan, romantikusan ismerik meg egymás valódi életét, amely igen szokatlan mindkét fél számára. Annát mindenhova kíséri a szenzációhajhász újságírók hada. A jó hír nem maradhat titokban. A színésznő amerikai barátja is hamarosan feltűnik a színen, korántsem barátságos szándékkal…

Sztárom a párom (Notting Hill, 1999)

Korhatár: 12+
Stílus: Romantikus, Vígjáték
Filmajánló: Romantikus filmek közül egy alapmű. Bájos és igazán magával ragadó a sztori.

Orvlövész (2007) – 10.15., Szombat 22:00, TV2

Swagger (Mark Wahlberg), bár eleinte ódzkodik tőle, végül mégis elvállal egy küldetést, azonban rá kel döbbennie, hogy megbízói egy olyan kormányközeli szervezet tagjai, akik meg akarják ölni az elnököt. A merénylőnek hitt Swaggert üldözőbe veszik. Egy fiatal FBI-ügynök (Michael Pena) siet a segítségére, azonban nem sok idejük van, hogy rájöjjenek, kik voltak a valódi merénylők.

Korhatár: 16+
Stílus: Akció, Thriller
Filmajánló: Sokan ez miatt a film miatt szerették meg igazán Mark Wahlberg-et. Nem érdemtelenül! Egy pörgős akció film, mely alatt nem lehet unatkozni.

Apafej (1999) – 10.16., Vasárnap 15:05, Cool Tv

Sonnynak (Adam Sandler) nincsenek nagy tervei az életben, semmiért nem akar felelősséget vállalni, és megpróbálja magát távol tartani a felnőtt élet gondjaitól. Nem is csoda, hogy barátnője egy nap megelégeli mindezt, és faképnél hagyja. Az elkeseredett Sonny azonban nem sokáig foglalkozhat magával, egy nap ugyanis egy kisfiú állít be hozzá azzal, hogy ő Sonny Kínába utazott barátjának törvénytelen fia, akit anyja azért küldött el, mert már nem tudott róla gondoskodni. Sonny úgy dönt, felnő a feladathoz, és megpróbál valódi apaként helytállni.

Apafej 1999

Korhatár: 12+
Stílus: Vígjáték, Dráma, Családi
Filmajánló: Ritkán lát az ember ilyen jó mondanivalóval rendelkező, mindenképpen pozitív filmet vígjáték kategóriában. Adam Sandler filmes pályafutásának egyik legszerethetőbb darabja.

Egy kis kiruccanás (1966) – 10.16., Vasárnap 15:20, Paramount Channel

A II. világháború alatt egy angol nehézbombázót a német légelhárítás lelő Párizs felett. Legénysége ejtőernyővel menekül, de a megszállt városban mindenki őket üldözi. Egyikük a német főhadiszállás épületén landol egy festőállványon, másikuknak az állatkertben sikerül földet érnie, a harmadiknak pedig az Operaház tetején. A németek elől bujkáló briteket végül két, kissé kelekótya francia, – egy karmester és egy festő – veszi pártfogásába. Feladatuk, hogy angol barátaikat kijuttassák a szabad zónába. Ez azonban nem is olyan könnyű…

Egy kis kiruccanás (1966)

Korhatár: 6+
Stílus: Vígjáték, Háborús, Családi
Filmajánló: Ajánlónak talán elég leírni egy nevet: Louis De Funés. Az ikonikus francia színész egyik legnagyszerűbb darabja.

Hét élet (2008) – 10.16., Vasárnap 16:25, AMC

Ben (Will Smith) egy sötét titkot rejteget, amelytől nem tud szabadulni: régi bűne emléke kínozza. Elhatározza, hogy ha a saját élete már megváltoztathatatlanul tönkre ment is, legalább másokén segít. Kiszemel hét ismeretlent, akik sem egymás, sem az ő létezéséről nem tudnak – viszont mind rászorulnak a segítségre. Ben nyomoz utánuk, pontosan feltérképezi az életüket, majd közbeavatkozik. Igyekszik a homályban maradni, ám mindent elkövet, hogy jóra fordítsa az addigi rosszat. De nincs tökéletes terv – mindig, minden számításba hiba csúszhat. A hiba ezúttal egy gyönyörű, szívbeteg nő képében jelentkezik. Miután vele találkozik már egészen új elképzelések vezetik a férfit…

Korhatár: 16+
Stílus: Dráma
Filmajánló: Egy alkotás amely olyannyira sejtelmes és találgatós szálakat tartalmaz, hogy alig tudjuk elképzelni, mi lesz a végén. Pedig minden világos lesz, és nagyon gyönyörű.

Hazudós Jakab (1999) – 10.16., Vasárnap 17:00, Film Café

Jakab Heym (Robin Williams) egy lengyelországi gettóban raboskodik megannyi társával egyetemben. A rabok elzárva a külvilágtól csak találgatni tudnak felszabadulásukat illetően. Jakab megelégelve a helyzetet kitalálja, hogy beszerzett egy rádiót, amely folyamatosan a szövetségesek közeledtéről tudósít – tehát közel a szabadulás ideje. Társai olyannyira fellelkesülnek, hogy a férfinek nincs szíve bevallani az igazságot, ezért tovább folytatja a hazudozást.

Hazudós Jakab 2000

Korhatár: 12+
Stílus: Dráma, Vígjáték, Háborús
Filmajánló: Egy megrázó film, Robin Williams zseniális alakításával.

Nekem 8 (1997) – 10.16., Vasárnap 19:00, Film+

Jobb lett volna meg sem születni – gondolja Nick Beam (Tim Robbins), amikor hazaérve édes kis feleségét félreérthetetlen helyzetben találja, a saját főnökével. A felszarvazott férj azt gondolja, ennél rosszabb már nem történhet aznap. Vagy mégis? A mostohasors T. Pault (Martin Lawrence) sodorja az útjába. Az izgága kis fekete, a botcsinálta útonálló beugrik a szerencsétlen lakli kocsijába, és megpróbálja kirabolni. Egy nappal előbb Nick talán megadóan engedett volna, de most beletapos a gázba és elrabolja kirablóját. A két vadidegen hamarosan hajmeresztő kalandokba keveredik.

Nekem 8 1997

Korhatár: 12+
Stílus: Akció, Vígjáték
Filmajánló: A szórakoztató Martin Lawrence egyik legjobb filmje. A komolynak tűnő Tim Robbins pedig meglepetésszerűen szórakoztatóbb, mint valaha.

Casanova (2005) – 10.16., Vasárnap 21:00, Viasat3

Casanova (Heath Ledger) a világ legnagyobb csábítója, az átváltozás és a humor nagymestere, akinek nő még nem tudott nemet mondani. Legalábbis így volt ez mostanáig. Életében először ugyanis ellenállásba ütközik, amikor útjába kerül Francesca (Sienna Miller), a velencei szépség, aki visszautasítja. Casanova nem is sejti, hogy élete legveszélyesebb játszmája ez: nem csak hírnevét és életét teszi kockára, de az egyetlen esélyét is, hogy elnyerje az igaz szerelmet.

Casanova (2005)

Korhatár: 16+
Stílus: Történelmi, Romantikus, Vígjáték
Filmajánló: A fiatalon elhunyt Heath Ledger látható a legendás Casanova szerepében. Kicsiknek nem ajánljuk!

Az álmodó (2005) – 10.16., Vasárnap 21:30, Film+2

Ben Crane (Kurt Russell) a legjobb tréner a lovaspályán, ám karrierje egy csapásra véget ér, mikor díjnyertes lova, Sonya eltöri a lábát. Palmer (David Morse), a tulajdonos számára értéktelenné válik mind ló, mind pedig a gondozója, ezért kirúgja Bent és csapatát a lóval együtt. Sorsuk kilátástalannak tűnik, ám ekkor Cale (Dakota Fanning), Ben lánya lehetetlen kéréssel fordul apjához: gyógyítsák meg Sonyát, hogy újra versenyezhessen.

Korhatár: 12+
Stílus: Családi, Sport, Dráma
Filmajánló: Igaz történet alapján készült, remek választás vasárnap estére az egész családnak!

(Filmajánló hétvégére címlapkép forrása)
(Filmajánló hétvégére történetek forrása itt, itt és itt)

//milos//

Mentés

Mentés


Article Tags: