FILMEZZUNK.HU
8 érdekesség Dolph Lundgren színészről

8 megdöbbentő tény Dolph Lundgrenről

9236

8 érdekesség Dolph Lundgren színészről

Dolph Lundgren svéd származású akciófilmes színész, filmrendező, producer és harcművész. Filmes áttörése 1985-ben következett be a Rocky IV-ben, azóta több mint 40 filmben szerepelt, ezek mindegyike akciófilm. Rendezőként a 2004-es Terrorcsapda (The Defender) című filmmel debütált. Az akciósztár ma ünnepli születésének 59. évfordulóját, melynek apropójából íme néhány tény, amit nagy valószínűséggel még nem hallottál.

1. Sokoldalú, művelt ember. Akadémiai fokozatot szerzett matematikából, fizikából és kémiából. Hat nyelven beszél: svédül, angolul, franciául, spanyolul, japánul és németül.

2. 1980-ban és 1981-ben nyert a karate Európai bajnokságon, majd egy nehézsúlyú versenysorozatot Ausztráliában. Kapitánya volt a Svéd Kyokushin Karate csapatnak, és félelmetes kihívófélként vált ismeretessé még zöld övesen.

8 megdöbbentő tény Dolph Lundgrenről

3. Filmszínészi karrierje előtt sportruházat-modellként dolgozott.

4. 1985-ben a James Bond – Halálvágta című filmjével debütált, de áttörő sikert az ugyanebben az évben forgatott Sylvester Stallone Ivan Drago nevű ellenfeleként a Rocky IV-ben ért el.

8 megdöbbentő tény Dolph Lundgrenről

5. Sylvester Stallone szerint Carl Weathers és Dolph Lundgren tényleg nem jöttek ki jól egymással a Rocky IV forgatásán. Egyszer úgy összevesztek, hogy Dolph Lundgren átdobta Weatherst a ringen.

6. A ’90-es évek elején visszautasította a Hercules című sorozat főszerepét, melyet végül Kevin Sorbo kapott meg.

8 megdöbbentő tény Dolph Lundgrenről

7. A Skalpvadászat (2014) című filmet először Dolph Lundgren akarta megrendezni, de miután látta Ekachai Uekrongtham Gyönyörű harcos című 2004-es filmjét, megváltoztatta a döntését, és leszerződtette a direktort.

8. 2010-ben egyik műsorvezetője volt a svéd Melodifestivalen-nek, amely egy nagyszabású zenei show-műsor Svédországban. Ennek keretében választják ki, ki képviselheti a svédeket az eurovíziós dalfesztiválon. A döntőt amely nézettségi rekordokat döntött, két másik műsorvezető társával, Måns Zelmerlöw-vel és Christine Meltzerrel vezette.

8 megdöbbentő tény Dolph Lundgrenről

(Címlapkép forrása; Érdekességek forrása itt és itt)

Mentés


Article Tags: