FILMEZZUNK.HU

Filmezzünk: Banános Joe (1981)

4203

Banános Joe (Banana Joe, 1981) – Teljes film magyarul!

Banános Joe (Bud Spencer) egy nyugodt kis dél-amerikai országban éldegéli még nyugodtabb mindennapjait. Az álmos kis (banán) köztársaság őserdejében éppen banánkereskedelemmel foglalkozó, írástudatlan, semmiféle papírral nem rendelkező békés óriás az összes környékbelivel jó viszonyban él. Véget ér azonban az arany élet, amikor a helyi gengszterbanda nagy pénzt szimatolva úgy dönt, hogy kisajátítja Joe üzletét, és ellenőrzése alá vonja a banánipart. Szakállas hősünk tehetetlen, hiszen semmiféle engedéllyel nem rendelkezik, így elindul, hogy saját védelmében minden hivatalos papírt beszerezzen. Nem is sejti azonban, hogy az egyszerűnek ígérkező ügyintézés teljesen felforgatja az életét, hiszen útja során különböző megpróbáltatások várják: nem csupán szerelmi kalandba keveredik, de hirtelen besorozott katonaként még dezertálni is kényszerül. Mire aztán Banános Joe visszakeveredik lakóhelyére, addigi békés városkája a bún és korrupció legsötétebb fészkévé válik. Nem is csoda, hogy úgy dönt, acélos ököllel rendez aratást a banánbitorló maffiózók között…

Rendező: Steno
Nemzet: olasz, német
Stílus: vígjáték
Hossz: 93 perc
Korhatár: 12+

Szereplők: Bud Spencer (Banana Joe), Marina Langner (Dorianne), Gunther Philipp (Sarto), Mario Scarpetta (Manuel), Gianfranco Barra (Torsillo)

Banános Joe érdekességek

  • Bud Spencer a film betétdalában is közreműködött.

  • A forgatás egy része Dél-Amerikában történt, a helybeli lakosok statisztaként szerepelhettek a filmben.

  • A Bud Spencer-mozikból két ismerőst is fellelhetünk: az egyikük Nello Pazzafini (Torcillo teherautó-sofőrje, a Nincs kettő négy nélkülben Tango), a másik Carlo Reali (a rendőr-őrmester, a Bulldózerben a meccs kommentátora).
  • Bár Bud Spencer később is részt vett filmjeinek írásában, ez volt az egyetlen alkalom, amikor az ő sztorija került a moziba.
  • Bud Spencer súlya? Hát igen, a világ már nagydarab evőgépként emlékszik rá, egész életében azt hitték, hogy ha betér egy étterembe, az egész menüt megrendeli. A színész fiatalabb korában 98 kiló volt, majd 120-ra hízott, a csúcssúlya pedig 158 kiló volt, ami már az egészségére is komoly kockázatot jelentett. Kemény munkával sikerült 125 kilóra fogynia, ez volt az utolsó súlya is.

A teljes filmet, HD minőségben és természetesen magyarul a fenti videóban megnézhetitek!

Jó szórakozást!

(Címlapkép forrása; Történet forrása, Érdekességek forrása)

//milos//


Article Tags: