FILMEZZUNK.HU

Zseniálisan új előzetest kapott a Fences, Denzel Washingtonnal a főszerepben

4646

Fences (2016) – Előzetes

Még idén megkapjuk Denzel Washington legújabb rendezését, a Fences című drámát, ahol nem mellesleg a főszerepet is magára vállalta. Sokaknak – köztük jómagamnak is – ez a mondat is elég ahhoz, hogy biztosan jegyet váltsanak rá a moziba, ami még idén decemberben esedékes. Denzel idén nem kis pályázik, hiszen még nagyban tart A hét mesterlövész menetelése a mozikban, amiben  nem mellesleg főszerepet játszik. Ráadásként ez a mozi minden idők legtöbb bevételét is generálta a nyitóhétvégén a színtiszta western műfajban.

Denzel Washington 2007-ben ült utoljára a direktori székben, amikor is megrendezte az Érvek és életek című iskolai drámát, amiben szintén bevállalta a főszerepet is. Azt a produkciót Golden Globe-ra is jelölték a “legjobb dráma” műfajban. Legújabb alkotása, a Fences az előzetes alapján egy Oscar esélyes produkciónak tűnik. Reméljük az arany szobrocskákat osztogató Akadémiának is elfogja nyerni a tetszését és Denzel 2002 után újra felérhet a csúcsra.

A magyar címmel még nem rendelkező Fences egy afro-amerikai családról fog szólni, akik erős negatív megkülönböztetésben élik életüket az ötvenes évek Amerikájában, ám a családfő, akit Denzel alakít, derekasan kiáll szeretteiért és önmagáért.

A főbb szerepekben Washington-on kívül látható lesz még Viola Davis, Mykelti Williamson, Saniyya Sidney, Russell Hornsby és Jovan Adepo lesznek láthatóak.

Amerikai mozibemutató: 2016. december 25.

(Címlapkép forrása)

//milos//

Mentés


Article Tags: · · · ·