FILMEZZUNK.HU
Hétvégi bevételi lista, USA - Vaiana jött, látott és hatalmasat kaszált

Hétvégi bevételi lista, USA – Vaiana jött, látott és hatalmasat kaszált

3407

Hétvégi bevételi lista, USA – 2016. november 28.

Amerikában a napokban ünnepelték a hálaadást, amely időszak általában a meséknek kedvez a jegybevételek tekintetében. Erre mi sem jobb bizonyíték, hogy az első öt helyen a legtöbb bevételt tekintve, ebben az időszakban csak mese található. A Jégvarázs 93 millió dollárt tudott gyűjteni ebben az 5 napos intervallumban, ami azóta is csúcs. Most a Vaiana próbálkozott, hogy megdöntse ezt a csúcsot és nem is volt messze tőle. 81 milliót tudott gyűjteni, de ha csak a hétvégét számoljuk, akkor is bőven 50 millió dollár felett teljesített. Második helyre a Harry Potter előzményfilm, a Legendás állatok és megfigyelésük ért oda 45 millióval, míg a hétvégi bevételi lista dobogóját a Doktor Strange tudta még megcsípni.

Ahogy az várható volt Brad Pitt válása nem volt jó marketing a Szövetségesek című legújabb filmjének. A 85 milliós büdzséből készült háborús-kémes produkció mindössze 13 milliót keresett. Bár sok film mindent megadna ekkora bevételért, de gyanakszunk rá, hogy az alkotás készítői nem nyitottak pezsgőt. Az utóbbi 10 év legjobb sci-fi-jének kikiáltott Érkezés csak 7%-ot esett, így még mindig 10 millió dollár felett tudott teljesíteni. Az a Trollok végzett a hatodik helyen, ami már több, mint a kétszeresét visszahozta a belé fektetett pénznek. Ez azért nagy szó mert mese és 125 millió volt a belé fektetett összeg. A hetedik és a nyolcadik helyen két felejthető karácsonyi vígjáték tanyázik. Előbbi az Almost Christmas, míg utóbbi a frissen debütált Tapló télapó 2. része. A jövő márciusban megrendezésre kerülő Oscar-gála egyik nagy esélyese, a Mel Gibson által rendezett A fegyvertelen katona még mindig befért a legjobb tízbe. A The Edge of Seventeen, ami főleg tinilányoknak ajánlott zárta ezen a hétvégén a sort.

Amerikai hétvégi bevételi lista:

  1. Vaiana – $55,5M / $97,4M
  2. Legendás állatok és megfigyelésük – $45,1M / $473,7M
  3. Doktor Strange – $13,3M / $615,9M
  4. Szövetségesek – $13M / $27,4M
  5. Érkezés – $11,2M / $84,3M
  6. Trollok – $10,3M / $280,9M
  7. Almost Christmas – $7,6M / $36,7M
  8. Tapló télapó 2. – $6,1M / $9M
  9. A fegyvertelen katona – $5,4M / $52,2M
  10. The Edge of Seventeen – $2,9M / $10,2M

(Sötéttel a frissen bemutatott filmek vannak; első oszlop a hétvégi amerikai bevételt, második oszlop az összbevételt mutatja)

(Címlapkép forrása; Amerikai hétvégi bevételi lista ADATAI)

//milos//


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·