FILMEZZUNK.HU
Filmajánló a hétvégére – 2016. december 3-4.

Filmajánló a hétvégére – 2016. december 3-4.

3160

Filmajánló – A hétvége 16 legjobb filmje!

Ismerős az a szituáció, amikor otthon ülsz a TV előtt, nyomogatod a távirányítót, mert szeretnél megnézni egy jó filmet, de nem találsz semmit? Vagy amikor leülsz az asztalod elé, előveszed a TV újságot és hosszú időn át karikázgatod, hogy miket érdemes megnézni? Filmajánló rovatunkban 16 filmet ajánlunk, szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy melyek azok az alkotások, amiket meg tudsz nézni a családoddal, a barátaiddal, vagy szimplán, ha csak egyedül töltöd a hétvégédet. Elő a kapcsolóval és már állíthatod is be felvételre a hétvége legjobb filmjeit!

Jöttünk, láttunk, visszamennénk (1993) – 12.03., Szombat 13:45, TV2

A középkori nemesember némi varázslat miatt esküvője napján medvének nézi és homlokon lövi jövendő apósát, aki menten szörnyethal. Helyrehozhatatlan tragédia történik, amely örök átkot jelent. Ekkor lép színre a mágus, aki löttyöt kotyvaszt, s a lovagot (Jean Reno) és hű jobbágyát (Christian Clavier) visszarepíti az időben a gyilkosság előtti pillanathoz. Ám nem stimmel az összetétel: nemes és csatlósa a 20. században köt ki, ahol rögtön egy “szerecsen” postással kell megverekedniük..

Jöttünk, láttunk, visszamennénk 3. (Les Visiteurs: La Révolution, 2016)

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték, fantasy
Filmajánló: Az utóbbi évek világszerte legsikeresebb francia vígjátéka ötletes történettel.

Kémek hídja (2015) – 12.03., Szombat 17:10, HBO2

A hatvanas években játszódó, megtörtént eseményeken alapuló film történetének főhőse egy ügyvéd, James Donovan (Tom Hanks), akit a CIA arra utasít, hogy védjen meg egy KGB-ügynököt, Rudolf Abelt (Mark Rylance). Miután a szovjetek foglyul ejtenek egy amerikai pilótát, Francis Gary Powerst, az ügyvédnek Kelet-Berliben kell végrehajtania a fogolycserét.

Korhatár: 12+
Stílus: dráma, thriller
Filmajánló: Amiben Tom Hanks szerepel ott garantált a magas minőség.

Benjamin Button különös élete (2008) – 12.03., Szombat 17:35, Viasat3

Bejamin Button (Brad Pitt) különös körülmények között született – és még különösebb élet jutott neki. Amikor ismeretlen kezek későbbi nevelőszülei küszöbére helyezik pólyáját, egy aggastyán újszülöttet bíznak a sorsra. A fiú csöpp, de nyolcvan éves. Őszen, kopaszon, meggörnyedve jár iskolába, ám ahogy telik az idő, izmai ruganyosabbá, bőre simábbá, arca mosolygósabbá válik. Számára visszafelé járnak az órák. Csak egy barátja van: egy a kislány, aki meglátja a vén ifjoncban a lehetetlen szépségét – és kitart mellette élete végéig.

Benjamin Button különös élete 2008

Korhatár: 12+
Stílus: dráma, thriller
Filmajánló: A Benjamin Button különös élete David Fincher F. Scott Fitzgerald novelláján alapuló 3 Oscar-díjas alkotása.

Croodék (2013) – 12.03., Szombat 19:00, Prime

Az ősember egyszer csak kijött a barlangjából. Csupa ismeretlen növény és állat vette körül, de szép lassan megtanulta, hogy hogyan alkalmazkodnia hozzájuk. Nem ártott persze, ha túlburjánzott benne a kísérletező kedv, éppúgy, ahogy a Crood család esetében is. Hihetetlen kaland egy kőkorszaki családról, akik egy baleset folytán kénytelenek voltak elhagyni a komfortzónájukat, és felfedezni az ősvilágot.

Korhatár: 6+
Stílus: animációs, kaland, vígjáték
Filmajánló: Nagyon izgalmas és aranyos mese nem csak a kisebb korosztálynak.

Last Vegas (2013) – 12.03., Szombat 20:45, Film+

Billy (Michael Douglas), Paddy (Robert De Niro), Archie (Morgan Freeman) és Sam (Kevin Kline) gyermekkoruk óta jó barátok. Amikor Billy, az örök agglegény úgy dönt, hogy megnősül, a csapat Las Vegasba megy, hogy korukat meghazudtolóan jól érezzék magukat. Miután megérkeznek, azzal szembesülnek, hogy az elmúlt évtizedek alatt a bűn városa bizony sokat változott. Ez azonban nem akadályozhatja meg őket abban, hogy egy igazán emlékezetes legénybúcsúval ünnepeljék barátjuk közelgő lagziját.

Korhatár: 16+
Stílus: vígjáték
Filmajánló: Négy nagyágyú egy filmben! Az idősebb generációnak mindenképpen látni kell.

Mindent bele, fiúk! (1973) – 12.03., Szombat 21:00, Mozi+

Kényszerleszállást hajt végre az ütött-kopott géppel Plata és Salud, a két vidám fickó. Így igyekeznek felszámolni megbízójuk anyagi nehézségeit. A kényszerleszállásból keletkezett kárt ugyanis a biztosító megtéríti, és a pilóták markát is üti némi pénz. A dél-amerikai dzsungelben, a valódi kényszerleszállásnál azonban már igazi problémával találják szembe magukat. Azonnal gépet és pénzt kell szerezniük. Kapóra jön az apró faluban lakó öregember.

Mindent bele, fiúk! (1973)

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték
Filmajánló: Ajánlónak remélem elég két név: Terence Hill és Bud Spencer

Időzavarban (2003) – 12.03., Szombat 21:00, AMC

Matt (Denzel Washington) az egyik floridai kisváros rendőrfőnöke. A fekete bőrű zsaru keményen dolgozik, a munkatársai és barátai tisztelik, a városka közössége szereti. Banyan Keyt valósággal sokkolja a brutális, kettős emberölés híre, melynek egyik áldozata a seriff szeretője. Ahogy egyre több részletére derül fény a gyilkossági ügynek, minden bizonyíték Mattra tereli a figyelmet. A zsaru versenyt fut az idővel: meg kell oldania ügyet, hogy tisztázni tudja a nevét, visszaszerezze becsületét és kiderítse a szörnyű igazságot. A helyzetet bonyolítja, hogy Matt elhidegült felesége szakértőként érdekelt az ügyben.

Időzavarban (2003)

Korhatár: 16+
Stílus: thriller, krimi, dráma
Filmajánló: Nem a legjobb filmje Denzel Washingtonnak, de mindenképpen a legizgalmasabbak közül való.

Pearl Harbor – Égi háború (2001) – 12.03., Szombat 21:30, Duna Tv

A második világháború fordulópontja 1941.december 7., amikor a japánok csapást mértek az Egyesült Államok Pearl Harborban állomásozó flottájára. Rengetegen meghaltak, a károk mértéke felbecsülhetetlen volt. Időbe telt, amíg az amerikaiak túltették magukat a csapáson, és képesek voltak visszatámadni. A film ezeket az eseményeket dolgozza fel, miközben bemutatja három fiatal életét. Rafe (Ben Affleck) és Danny (Josh Hartnett) már kiskoruk óta barátok jóban-rosszban. Közös álmuk, hogy pilóták legyenek. Ugyanabba a lányba (Kate Beckinsale) szeretnek bele, ám nem ez a legnagyobb probléma életükben. A fiatal katonák épp Pearl Harborban állomásoznak, amikor a japánok megtámadják a kikötőt.

Pearl Harbor - Égi háború (Pearl Harbor, 2001)

Korhatár: 12+
Stílus: háborús, romantikus
Filmajánló: Igaz történet alapján egy mára alapművé váló háborús alkotás.

Lassie (1994) – 12.04., Vasárnap 11:50, Paramount Channel

A Turner család Baltimore nagyvárosi dzsungeléből a virginiai Shenadoah Völgybe utazik, hogy ott új életet kezdjen. Útjuk során melléjük szegődik egy skótjuhász kutya, akit a hétéves Jennifer kedvenc történetének főhőséről Lassie-nek nevez el. A kutya a család tagja lesz, együtt fedezik fel a festői környéket. Jennifer bátyja, Matt rábeszéli a családot, hogy létesítsenek birkafarmot, hiszen övék a legjobb legelő, és a legjobb juhászkutya a környéken. Még hátravan azonban a szomszéd birkatenyésztővel való küzdelem, aki nem nézi jó szemmel a rivális farm létrejöttét.

Lassie az igaz barát (Lassie, 1994)

Korhatár: 6+
Stílus: családi
Filmajánló: Vasárnap délben, miközben apa meg anya pihen, ez a tökéletes választás a kisebbeknek.

Godzilla (2014) – 12.04., Vasárnap 18:50, RTL Klub

A világ egyik legismertebb szörnye újjáéled a mozivásznon. Godzillát a radioaktív szennyeződés hívta életre és hősök pusztították el. Hosszú álmából egy napon felébred a fenevad, és semmi nincs, ami az útjába állhatna.

Korhatár: 12+
Stílus: fantasy, akció, kaland
Filmajánló: Izgalmas produkció egy hatalmas lényről.

Támadás a Fehér Ház ellen (2014) – 12.04., Vasárnap 18:50, Cool Tv

Mike Banning (Gerard Butler) visszavonult titkosügynök, de amikor az elnök (Aaron Eckhart) és családja élete veszélybe kerül, úgy érzi, újra szolgálatba kell állnia. A dél-koreai terroristák egy veszélyes nukleáris fegyver bevetésével fenyegetőznek, Banning azonban mindent megtesz, hogy elhárítsa a fenyegetést.

Korhatár: 16+
Stílus: akció, thriller
Filmajánló: A jó kis akciókat rendező Antoine Fuqua 2014-ben ezt készítette nekünk.

Non-stop (2014) – 12.04., Vasárnap 20:45, Film+

A New York és London közti non-stop repülőjárat biztonságáért felelős légi marsallja, Bill Marks (Liam Neeson) egy reggel fenyegető üzenetet kap: vagy átutalnak 150 millió dollárt egy adott bankszámlára, vagy a repülőgép utasai közül 20 percenként meghal valaki. Marks igyekszik megmenti az utasok életét, azonban az első gyilkosság után kitör a pánik, és mindenki őt gyanúsítja a gép eltérítésével.

Korhatár: 16+
Stílus: akció, thriller
Filmajánló: Az elmúlt évek első számú akcióhőse most egy repülőgépen tesz rendet.

Joy (2015) – 12.04., Vasárnap 21:00, HBO

Joy (Jennifer Lawrence) neve azt jelenti: öröm. És valószínűleg nem véletlenül. Különleges nő: szeszélyes, bolondos, elszánt és erős; és bármire hajlandó, hogy együtt tartsa családját, melynek tagjai legalább olyan dilisek és olyan makacsok, mint ő maga. Nincs túl sok esélye a sikerre. És ez ad neki szárnyakat. A szükség és egy álom, amelyhez gyerekkora óta ragaszkodik, végül elrepíti odáig, hogy egy sok millió dollár értékű vállalatbirodalom alapítója legyen.

Korhatár: 12+
Stílus: életrajzi, vígjáték, dráma
Filmajánló: Jennifer Lawrence ebben az igaz történeten alapuló alkotásban is bizonyítja, hogy jelenleg miért ő a legkeresettebb színésznő.

Holtodiglan (2014) – 12.04., Vasárnap 21:20, RTL Klub

Nick (Ben Affleck) és Amy (Rosamund Pike) látszólag boldog házasságban élnek, gazdagok és sikeresek. Épp az ötödik házassági évfordulójukra készülnek, amikor Amynek nyoma vész. A gyanú először a férjre terelődik, és lassan felszínre kerülnek a sötét családi titkok is. Nick hazugságaival egyre jobban magára tereli a figyelmet, egy idő után már csak ikertestvére bízik meg benne. Nicknek tisztáznia kell magát, ez azonban már-már lehetetlen vállalkozásnak tűnik.

Korhatár: 16+
Stílus: thriller
Filmajánló: Ilyen egy igazi thriller. Kisebbek ne nézzék meg!

Eredet (2010) – 12.04., Vasárnap 21:35, SuperTV2

Cobb (Leonardo DiCaprio) a legnagyobb tolvajok egyike, aki arra specializálódott, hogy egy különleges álommegosztó technológia segítségével mások álmaiba lopódzón be, és olyan titkokat szerezzen meg, amiket senki más nem tud. Ám a magányos és lelkiismeret-furdalással élő férfi végre olyan megbízást kap, amely segítségével helyrehozhatja eddigi hibáit, és talán saját életét is. A munka viszont épp az ellenkezője annak, amit eddig csinált – egy gondolatot kell elültetnie valakinek a  fejében. Ez lenne a tökéletes bűntény, azonban Cobb és társai sem vettek számításba minden tényezőt, ami sokba kerülhet nekik.

Korhatár: 16+
Stílus: sci-fi, thriller
Filmajánló: Az utóbbi idők egyik legfigyelősebb filmje. Csak akkor nézd meg, ha nem terelik el a figyelmedet.

A hatalom árnyékában (2011) – 12.04., Vasárnap 23:35, Prime

Egy zöldfülű elnökjelölt fiatal, idealista munkatársa a kampány közepén bajba kerül. Egy bonyolult politikai cselszövés áldozata lesz, amelyet egy ellenfél párt állított neki. A kampány folyik, így meg kell felelnie a munkájában, ezen múlik az elnökjelölt sikeressége.

Korhatár: 16+
Stílus: dráma, politikai
Filmajánló: Valamilyen szinten még aktuális is, hiszen nem rég volt az amerikai elnökválasztás. Ha ezt megnézed mindent jobban fogsz érteni.

(Filmajánló hétvégére címlapkép forrása)
(Filmajánló hétvégére történetek forrása itt, itt és itt)

//milos//

Mentés


Article Tags: ·