FILMEZZUNK.HU
Filmajánló a hétvégére – 2016. december 10-11.

Filmajánló a hétvégére – 2016. december 10-11.

4053

Filmajánló – A hétvége 18 legjobb filmje!

Ismerős az a szituáció, amikor otthon ülsz a TV előtt, nyomogatod a távirányítót, mert szeretnél megnézni egy jó filmet, de nem találsz semmit? Vagy amikor leülsz az asztalod elé, előveszed a TV újságot és hosszú időn át karikázgatod, hogy miket érdemes megnézni? Filmajánló rovatunkban 18 filmet ajánlunk, szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy melyek azok az alkotások, amiket meg tudsz nézni a családoddal, a barátaiddal, vagy szimplán, ha csak egyedül töltöd a hétvégédet. Elő a kapcsolóval és már állíthatod is be felvételre a hétvége legjobb filmjeit!

Kettőn áll a vásár (1995) – 12.10., Szombat 9:20, Paramount Channel

A Kettőn áll a vásár című film középpontjában Alyssa (Ashley Olsen) és Amanda (Mary-Kate Olsen) áll. A két teljesen egyforma kislány még sosem találkozott egymással. Alyssa apja, Roger (Steve Guttenberg) éppen házasodni készül a világ legborzalmasabb asszonyával, Clarice-szal (Jane Sibbett). Amanda pedig egy “félelmetes kastélyba” utazik barátaival, ami pont Alyssa-ék palotája. A két lány itt találkozik először, majd hirtelen ötlettől vezérelve úgy döntenek, hogy egy napra helyet cserélnek egymással…

Kettőn áll a vásár (It Takes Two, 1995)

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték, családi, romantikus
Filmajánló: Ashley Olsen és Mary-Kate Olsen egyik, ha nem a legjobb közös filmjük. Az egész családnak ajánljuk.

Bilko főtörzs (1996) – 12.10., Szombat 11:05, Mozi+

Bilko főtörzs (Steve Martin) a Fort Baxter laktanya szerelőműhelyének főnöke, ám még egyetlen jármű motorházába se kukkantott bele életében – ezzel szemben szabályos kaszi- nóvá alakította körletét, ahol egymást érik az izgalmas fogadások. Egy túlbuzgó újonc és a bosszúvágyó Thorn őrnagy megjelenése, akit Bilko jól sikerült tréfája nyomán büntetésül egy grönlandi támaszpontra vezényeltek, veszélybe sodorja a szép idillt.

Bilko főtörzs (1996)

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték
Filmajánló: Egy Steve Martin klasszikus, ami felvidámít, ha rossz kedvedben vagy.

Isteni szikra (2008) – 12.10., Szombat 14:40, Film Cafe

Az Oscar-díjra jelölt Greg Kinnear főszereplésével készült filmben egy hétköznapi férfi, Dr. Robert Kearns történetét ismerhetjük meg, aki Amerika egyik leghatalmasabb vállalatával veszi fel a harcot , hogy megvédje, ami az övé. Mikor az egyetemi tanár Robert feltalál egy olyan ablaktörlő szerkezetet, melyet a világ összes autóján alkalmazni lehetne, biztos benne, hogy az amerikai álom teljesült be az õ és családja életében. Ám egy gépkocsigyártó mamutcég ellopja az ötletet, Robert pedig kétségbeesett, de bátor tettre szánja el magát: felesége (Lauren Graham) támogatásával szembeszáll a vállalatóriással, noha senki nem jósol sikert küzdelmének.

Isteni szikra (Flash of Genius, 2008)Isteni szikra (Flash of Genius, 2008)

Korhatár: 12+
Stílus: dráma, életrajzi
Filmajánló: Egy fantasztikus igaz történet.

Agymanók (2015) – 12.10., Szombat 17:25, HBO

Egy átlagos kamaszt az érzelmei irányítanak. Öröm, szomorúság, félelem és düh mind együtt jár. Riley Anderson hétköznapi tizenkét éves lány, akinek az élete egy csapásra nagyot változik, amikor ő és a családja a békés kertvárosból San Franciscóba költöznek, az édesapja új állása miatt. A kislány életét, a tudatában emberi személyként élő érzelmek határozzák meg, akikre ugyancsak nagy hatást gyakorolnak a kelletlen változások. És, ha az érzelmek közt zavar támad, az mind-mind kivetül Riley-ra is. Ráadásul Riley leghatározóbb érzelme, Derű véletlenül nagy zűrzavart okoz a kislány fejében, ami immár nemcsak az érzelmeket, de Riley egész lényét is befolyásolhatja.

Korhatár: 6+
Stílus: animációs, kaland
Filmajánló: A 2015-ös legjobb meséje, nem csak kicsiknek!

Vasember (2008) – 12.10., Szombat 18:25, Viasat3

Vasembernek két arca van: unalmas hétköznapokon Tony Starknak hívják, és egy hatalmas iparvállalat igazgatója. Története Afganisztánban kezdődik, ahol egy hadúr fogságába esik, aki arra kényszeríti, hogy fegyvereket gyártson számára. Stark egy másik fogolyban szövetségesre talál, és együtt elkészítik a különleges tulajdonságokkal bíró Vasember-páncélt, amelynek segítségével Stark megszökik, és belevág a szuperhős-karrierjébe. Természetesen senki nem tudja, hogy Vasember azonos Starkkal, álcája, hogy ő Stark testőre. A szuperhős szerepet és az ezzel ráruházott felelősséget azonban nem könnyű elviselni, Stark épp ezért egy idő után alkoholista lesz.

A vasember 2008

Korhatár: 12+
Stílus: sci-fi, akció
Filmajánló: Robert Downey jr., azaz Vasember ezzel a filmmel alapozta meg az óriási sikernek örvendő Marvel univerzumot.

Gru (2010) – 12.10., Szombat 18:55, TV2

A gyönyörű kertvárosban, ahol hófehér kerítés veszi körbe a virágzó rózsabokrokat, van egy fekete ház, amely egy halott gyepen áll. Ebben a házban egy őrült tudós él, Gru, akinek végső célja a világ leigázása, és ehhez újabbnál újabb elmebeteg terveket szövöget. Gru élvezettel tobzódik saját gonoszságában, legfrissebb elképzelése pedig az, hogy ellopja a Holdat. Amíg ezer meg egy módon kiötli, hogyan is vigye véghez tettét, váratlanul felbukkan három árva kislány, akik veszélybe sodorják tervét. Margo, Edith és Agnes ugyanis apajelöltet keresnek, amit éppen Gru személyében találnak meg.

Korhatár: 12+
Stílus: animációs, családi
Filmajánló: Az utóbbi évek egyik legsikeresebb animációs meséje, mindenkinek ajánljuk.

Kötéltánc (2015) – 12.10., Szombat 20:00, HBO

Philip Petit (Joseph Gordon-Levitt) nem fél semmitől. Az artista-kötéltáncos egy fogorvosi váróban ülve, egy magazin címlapján látja meg először a New York-i Világkereskedelmi Központ ikertornyait, és akkor rögtön elhatározza: végigsétál egy a két felhőkarcoló között kifeszített kötélen. Alaposan felkészül. A hetvenes évek elején a párizsi Notre Dame két tornya között, majd Syneyben, a hatalmas kikötői híd két tartópillére között mutatta be lélegzetelállító mutatványát. 1974-ben úgy érezi, eljött az idő. Sor kerülhet a legcsodálatosabb, legveszélyesebb mutatványra.

Korhatár: 12+
Stílus: dráma
Filmajánló: Ha egy kis adrenalinbombára vágynál, mindenképpen ezt a filmet válaszd.

Pancser Police (2010) – 12.10., Szombat 20:15, RTL+

Terry Hoitz (Mark Wahlberg) és Allen Gamble (Will Ferrell) nyomozók akár a tűz és víz: előbbinek lételeme a veszély, míg utóbbi szívesebben ücsörög az irodában, mintsem New York utcáin járőrözzön. Ennek ellenére – vagy éppen ezért – egymás mellé osztják őket. Egy közös vonásuk mégis van – mindketten csodálják a város két sztár zsaruját, Dansont és Manzettit. Allennek és Terrynek egyszer csak ölükbe pottyan a lehetőség, hogy bálványaik nyomába lépjenek, ám a dolgok nem mindig az elképzeléseknek megfelelően alakulnak.

Korhatár: 16+
Stílus: akció, vígjáték
Filmajánló: Egy szórakoztató nyomozópáros egy még szórakoztatóbb akció-vígjátékban.

Csontdaráló (2005) – 12.10., Szombat 21:00, Mozi+

Paul Crewe (Adam Sandler), az első ligás profi amerikai futballista, remek hátvéd-irányító sittre kerül, persze abba a börtönbe, ahol az őrökből kiváló – és hegyomlásszerű – focicsapat verbuválódott össze. A szikár és kellően aljas börtönigazgató ráveszi Crewe-t, hogy az elítéltekből toborozzon teamet, gyakorló bokszzsák jelleggel. A rabok kezdetben nehezen állnak kötélnek, Crewe és segítői azzal motiválják őket, hogy a pályán legálisan elégtételt vehetnek az őrökön…

Csontdaráló (2005)

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték, börtön, sport
Filmajánló: Lehet, hogy sokan nem bírják Adam Sandler-t, ám nekünk ez a film az egyik kedvencünk tőle.

Bad Boys – Mire jók a rosszfiúk (2005) – 12.10., Szombat 21:35, SuperTV2

Két zsaru. A nőfaló nagy dumával, pénzzel és csodakocsival és társa, aki rendszerető, példás családapa. Egy közös vonás van bennük, ők a miami rendőrség legvakmerőbb nyomozói. Egy gyilkosság egyetlen szemtanúja, az áldozat ismerőse csak a hírből ismert nagy dumás Lowreyban bízk. Burnett társa távollétében – hogy elnyerje a tanú bizalmát – Lowreynak adja ki magát. Szegény, ha tudta volna, mi vár rá!

Csúszik a Bad Boys 3, megvan a rendező, visszatérnek a sztárok

Korhatár: 16+
Stílus: vígjáték, akció, thriller
Filmajánló: Will Smith és Martin Lawrence a filmtörténelem egyik kedvenc nyomozópárosa, köszönhetően ennek az alkotásnak.

A remény rabjai (1994) – 12.11., Vasárnap 10:35, Mozi+

Az 1940-es évek végén Andy Dufresne bankárt életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélik kettős gyilkosságért. A férfi ugyan ártatlan, ám az ítélet értelmében be kell vonulnia a Shawshank bötrön rabjai közé. Ezzel gyökeresen megváltozik Andy élete, lassan válik az elítéltek körében megbecsültté, a fegyőrök adótanácsadóvá és a börtön vezéregyéniségévé.

A remény rabjai (The Shawshank Redemption, 1994)

Korhatár: 12+
Stílus: krimi, börtön, dráma
Filmajánló: A valaha készült egyik legjobb film! Ha még nem láttad, kötelező.

Honey (2003) – 12.11., Vasárnap 14:10, Prime

Honey Daniels egész életében arra várt, hogy megmutathassa a világnak, hogyan táncol, és most csak egy lépés választja el ettől. A gyönyörű, ambiciózus lány nappal hip-hop órákat ad a helyi fiataloknak, éjszaka pedig egy diszkóban pultos, ahol a szolgálat lejárta után kiélheti táncos hajlamait a parketten. Itt figyel fel rá egy híres kliprendező, és kéri fel háttértáncosnak. Honey igazi tehetsége hamar megmutatkozik, és karrierje üstökösként ível fel: nemsokára már ő koreografálja a nagy hip-hop és R&B sztárok klipjeit. Ám mindez túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. Amilyen gyorsan vált valóra az álom, olyan gyorsan kezd semmivé foszlani…

Honey 2003

Korhatár: 12+
Stílus: tánc, dráma, romantikus
Filmajánló: Ettől a filmtől garantáltan táncra perdül mindenki!

Karate kölyök (2010) – 12.11., Vasárnap 14:55, SuperTV2

A 12 éves Dre Parker (Jaden Smith) az egyik legnépszerűbb kölyök Detroitban, amikor édesanyja munkája miatt Kínába kell költözzenek. Egyik osztálytársnője, Mei Ying felkelti az érdeklődését, ám a komoly kulturális különbségek miatt szinte kilátástalan a barátkozás, ráadásul az osztály “vezérhímje”, Cheng is szemet vetett a lányra. Dre ugyan tud valamennyire karatézni, de a kung fu hazájában ezzel nem sokra megy: Cheng könnyedén helybenhagyja őt. Dre gyakorlatilag magára marad egy idegen országban, nincs kihez forduljon. Mr. Han (Jackie Chan), aki főállásban gondnok, titokban pedig kung fu mester, elkezd Drevel foglalkozni. A fiú nem csupán a támadó és védekező technikákat sajátítja el tanítójától, hanem a fegyelmet és a higgadtságot is, amiben a harcművészet valódi ereje rejlik. Dre ráébred: ha majd kiáll Cheng ellen és legyőzi őt, az élete egyik nagy csatája lesz.

Korhatár: 12+
Stílus: családi, sport, akció, dráma
Filmajánló: Will Smith fia, Jaden Smith a Boldogság nyomában című film után újra villog, amiben ezúttal Jackie Chan segédkezik.

Az őserdő hőse (1997) – 12.11., Vasárnap 18:45, Film+

A történet szerint George (Brendan Fraser) beleszeret a nagyvárosból az őserdőbe csöppenő Ursulába (Leslie Mann). A viharos érzelem csaknem kiszakítja élete megszokott közegéből, de szíve visszahúzza igazi otthonába, a dzsungelbe. Szükségük van rá barátainak, az állatoknak, és mint kiderül, Ursula sem élhet már nélküle.

8 dolog, amit nem gondoltál volna Brendan Fraser-ről

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték, kaland
Filmajánló: Brendan Frasernek olyan nagyon sok emlékezetes filmje nincs, azonban ezt egyszer mindenképpen látni kell.

Red (2010) – 12.11., Vasárnap 18:55, Cool Tv

A CIA fekete múltú exügynöke, Frank Moses visszavonultan élné nyugdíjas éveit, ám régi munkáltatója ráküld egy hi-tech szuperbérgyilkost, hogy így “biztosítsa” Frank hallgatását bizonyos ügyekről. Moses ezzel nagyon nem ért egyet, ezért összerántja a régi csapattársakat, hogy pontot tegyenek az ügy végére úgy, hogy ők lehetőleg túléljék az akciót.

Korhatár: 12+
Stílus: akció, vígjáték
Filmajánló: Csupa nagyágyú egy igazán izgalmas akcióban.

Némó nyomában (2003) – 12.11., Vasárnap 20:00, Paramount Channel

A világ óceánjaiban több mint 3 milliárd hal él. Marlin és Dory azonban egyetlen egyhez ragaszkodik közülük. Marlin fiát, Némót keresik, aki elsodródott szülei mellől, majd behálózta egy könnyűbúvár: azóta egy fogorvosi várószoba akváriumában raboskodik. A gyermekét féltő apa és társa hosszú vándorútra indul, miközben egy pillanatra sem tévesztik szem elől az elrabolt poronty nyomvonalát. Út közben Marlinból igazi hős válik: szerez néhány barátot és túlél néhány ellenséget. Megússza a találkozást a cápákkal, teknőcökkel, kanalas gémekkel és az óceán többi veszélyes vagy kelekótya szerzetével. Miközben a kalandjain és a rengeteg felmerülő akadályon igyekszik keresztülevickélni, fiacskája sem tétlenkedik: egy fantasztikus szökési tervet forgat a fejében.

Némó nyomában (Finding Nemo, 2003)

Korhatár: 6+
Stílus: animációs, családi, vígjáték
Filmajánló: A 2000-es évek egyik alapmeséje. Ideális időpont a szülőknek kimozdulni otthonról, amíg a gyerekek megnézik ezt a rajzfilmet.

Az utolsó mohikán (1992) – 12.11., Vasárnap 22:00, Paramount Channel

Sólyomszem, a mohikán Csingacsguk örökbe fogadott fia a XVIII. század közepén belekeveredik a franciák és angolok, valamint az indián törzsek közötti háborúskodásba, és beleszeret egy angol tiszt lányába, Corába, akit a franciák fogságba ejtenek.

Az utolsó mohikán (1992)

Korhatár: 12+
Stílus: kaland
Filmajánló: Minden idők egyik legjobb indiános filmje Daniel Day-Lewis-al a főszerepben

A fegyverek szava (2001) – 12.11., Vasárnap 23:20, Mozi+

A második világháborúban sajátos eszközhöz folyamodott az amerikai hírszerzés a csendes-óceáni hadszíntéren. Navajo indián tengerészgyalogosakat képeztek ki rádiósoknak, akik a bonyolult kódolás helyett a saját anyanyelvükön továbbították a parancsokat. Joe Enders és Ox Anderson tengerészgyalogost két indián, Ben Yahzee és Charlie Whitehorse személyes védelmével bízzák meg. A kezdeti ellenérzés után, a Szaipan-sziget elleni támadás során a katonák között baráti kapcsolat alakul ki. Lassanként ráébrednek, mit jelent valójában ez a feladat.

A fegyverek szava (2001)

Korhatár: 16+
Stílus: háborús, akció, dráma
Filmajánló: Nicolas Cage főszereplésével készült háborús film, ami nem a harcokról, hanem sokkal inkább a fegyverek üzleteléséről szól.

(Filmajánló hétvégére címlapkép forrása)
(Filmajánló hétvégére történetek forrása itt, itt és itt)

//milos//

Mentés


Article Tags: · · ·