FILMEZZUNK.HU
Heti mozibemutatók – 2016. december 15-től

Heti mozibemutatók – 2016. december 15-től

2242

Heti mozibemutatók – Star Wars és más semmi?

Napok kérdése és újra beülhetünk egy Csillagok háborúja sztorira, amit ugyebár hosszú éveken keresztül, minden évben egyszer megcsodálhatunk. A hét kérdése az, hogy van-e élet azok számára is, akik moziba vágynának, de nincsenek oda a Jedikért. A válasz igen! Bőven akad más is, ha nem vagy kíváncsi egy újabb űrbáli kalandra. Lássuk hát, hogy mik is lesznek e hét csütörtökétől a friss mozibemutatók!

Zsivány Egyes – Egy Star Wars-történet (Rogue One: A Star Wars Story)

A Lucasfilm bemutatja az első különálló Star Wars-filmet, a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történetet, amely egy teljesen új kalandot mesél el. A raboskodó Jyn Erso-t (Felicity Jones) kiszabadítják a lázadók. Amikor a Jyn megtudja, hogy apját fogva tartja a Birodalom, és arra kényszerítik, hogy építsen meg számukra egy mérhetetlen erejű fegyvert, a lány csatlakozik a lázadókhoz, és megkísérli a lehetetlent: ellopni a Halálcsillag terveit.

Korhatár: 12+
Stílus: sci-fi, akció, kaland
Nemzet: amerikai
Hossz: 133 perc
Rendező: Gareth Edwards

Derült égből apu (Demain tout commence)

Samuel (Omar Sy) mindenféle problémától mentes, gondtalan agglegényéletét éli a napsütötte Dél-Franciaországban. Egy nap váratlan esemény zavarja meg futó kalandokkal színesített, békés hétköznapjait: betoppan egy régi barátnő (Clémence Poésy) az életéből és kiderül, hogy van egy lánya, akiről eddig nem is tudott. Mielőtt a meglepetésből felocsúdhatna, a nő el is tűnik, ám hátrahagyja a csecsemőjüket. Az újdonsült apuka kétségbeesésében lányával együtt útnak indul Londonba, hogy megtalálja anyukáját, azonban nem jár sikerrel. Samuel ezután úgy dönt, hogy a városban marad és munkát vállal. Ahogyan múlnak az évek, a férfi némi baráti segítséggel szép lassan beletanul az apai szerepbe és lányával elválaszthatatlanok lesznek. Egy napon azonban újra felbukkan életükben a kislány anyja…

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték
Nemzet: francia
Rendező: Hugo Gélin

David Bowie arcai (David Bowie Is Happening Now)

A “David Bowie arcai” című tárlat a londoni Victoria and Albert Musem történetének egyik legsikeresebb kiállítása volt, közel 200.000-en váltottak rá jegyet. A David Bowie Archívummal együttműködésben megvalósult kiállítás záró tárlatvezetéséről készült filmben a kurátorok, Vicky Broackes, Geoffrey Marsh Bowie rendkívül gazdag életművét dalszövegek eredeti kéziratai, személyes tárgyak, eredeti kosztümök és hangszerek, archív fotók, videók és albumborítók segítségével tárják fel a nézők előtt.

Korhatár: 12+
Stílus: dokumentum
Nemzet: brit
Hossz: 96 perc
Rendező: Hamish Hamilton és Katy Mullan

Sárkány közeleg (Ejhdeha Vared Mishavad!)

Narancssárga Chevrolet hajt át egy temetőn, hogy eljusson a kiszáradt sivatag közepén megrekedt hajóroncshoz. 1965. január 22. van: az előző nap lőtték le Irán miniszterelnökét a Parlament épülete előtt.

Korhatár: 16+
Stílus: kaland, horror
Nemzet: iráni
Hossz: 105 perc
Rendező: Mani Haghighi

Aranjuezi szép napok (Les Beaux Jours d’Aranjuez)

Egy szép nyári napon egy Párizshoz közeli kert teraszán ül egy férfi és egy nő. Az időjárás csodás, a látvány elképesztő, a hely idilli egy beszélgetéshez. A téma szerteágazó, érinti a gyermekkori emlékeket, tapasztalatokat, illetve a férfiak és nők közti különbségeket is…

Korhatár: 16+
Stílus: dráma
Nemzet: francia, német
Hossz: 97 perc
Rendező: Wim Wenders

Soul Exodus

A film története szerint négy amerikai és egy orosz klezmer zenész elhatározza, hogy felkutatják európai gyökereiket, hogy ráleljenek zenéjük eredetére, és hogy szüleik, nagyszüleik múltján keresztül jobban megismerjék saját magukat és saját zsidóságukat is. Ez a film az identitáskeresésről szól.

Korhatár: 12+
Stílus: dokumentum, zenés
Nemzet: magyar
Hossz: 95 perc
Rendező: Bereczki Csaba

A művészet templomai: Pápai Bazilikák (The Papai Basilicas)

A pápai bazilikák úgy, ahogy még soha korábban! Ebben a páratlan dokumentumfilmben bemutatásra kerülnek a világ legpompásabb bazilikái, a Szent Péter bazilika, a Lateráni bazilika, a Santa Maria Maggiore-bazilika, Falakon kívüli Szent Pál-bazilika, valamint az ezekben található művészeti alkotások. A film soha nem látott nézőpontokból mutatja be a pápai bazilikákat a legmodernebb 3D és 4K technológiák segítségével. A film magyar szinkronos változatát a Pannonia Entertainment forgalmazásában láthatják a nézők.

Korhatár: 12+
Stílus: dokumentum
Nemzet: olasz
Hossz: 80 perc
Rendező: Luca Viotto

(Heti mozibemutatók címlapkép forrása)
(Heti mozibemutatók történetei itt és itt)

//milos//


Article Tags: · · · · · · · ·