FILMEZZUNK.HU
15 Brad Pitt film, amit mindenképpen látni kell

15 Brad Pitt film, amit mindenképpen látni kell

48118

Brad Pitt legjobb filmjei

Napjaink egyik legmeghatározóbb színésze, Brad Pitt a napokban ünnepli születésének 60. évfordulóját, melynek alkalmából egy csokorba szedtük a tizenöt kedvenc filmünket tőle. Színészként a Thelma és Louise című filmmel robbant be a köztudatba 1991-ben. A nagy költségvetésű alkotásokat tekintve első főszerepeit a Folyó szeli ketté (1992) és a Szenvedélyek viharában (1994) című filmdrámákban kapta. 1995-ben a Hetedik című bűnügyi thrillerben és a 12 majom című sci-fiben nyújtott alakításával kivívta a kritikusok elismerését; utóbbi szerepért Golden Globe-díjat és Oscar-jelölést kapott. Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik!

15. Trója (Troy, 2004)

Parisz (Orlando Bloom), a trójai hős elrabolja a spártai király, Menelaosz (Brendan Gleeson) feleségét, a világszép Helénát (Diane Kruger). A görögök sértett büszkesége bosszúra éhezik: hatalmas sereget és hajóhadat gyűjtenek, és megostromolják Tróját. A sereget Agamennon (Brian Cox) vezeti, de a legnagyobb harcos Achilleusz (Brad Pitt) köztük. Minden hősiesség hiábavaló: a hatalmas vár ellenáll, az ostrom több mint tíz évig húzódik. Ha az erő nem segít, ravaszsággal talán sikerül a földig rombolni a büszke falakat.

Trója (2004)

Brad Pitt a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb férfi főszereplőnek járó díjára. Brad Pitt és Eric Bana nem használtak dublőröket a legendás csatajelenetnél. Úriemberek közötti egyezséget kötöttek és minden könnyű találatért 50 dollárt, a súlyos találatért pedig 100 dollárt fizettek egymásnak. Pitt a végén 750 dollárt, Bana pedig semmit nem fizetett. Pitt 6 hónapig edzett, hogy a teste úgy nézzen ki, mint egy görög szoboré.

14. Szenvedélyek viharában (Legends of the Fall, 1994)

William Ludlow (Anthony Hopkins) ezredes és három fia, Samuel (Henry Thomas), Tristan (Brad Pitt) és Alfred (Aidan Quinn) a Sziklás hegység vadonjában él jó barátságban az amerikai őslakosokkal. Mind a három fiú más karakter, de mind talpraesettek. Egy napon Samuel bemutatja a családjának szíve választottját, Susannát (Julia Ormond). A testvérek viszonya ettől kezdve rohamosan romlani kezd, ugyanis Alfred is beleszeret a lányba, a lány pedig Tristanba szeret bele. A helyzet még tragikusabb lesz, amikor a három fiú hadba vonul az első világháború európai frontjaira.

Szenvedélyek viharában (1994, Legends of the Fall)

Brad Pitt a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt a Golden Globe legjobb drámai színésznek járó díjára. Tristan Ludlow szerepét Johnny Deppnek is felajánlották, de ő nem élt a lehetőséggel, így kaphatta meg Pitt a szerepet. Eredetileg Winnipegben, Manitoba államban, Kanadában akarták leforgatni a filmet, de a város vezetése nem volt hajlandó fát kivágni a filmesek kedvéért.

13. Sleepers – Pokoli lecke (Sleepers, 1996)

Négy jó barát lógott együtt a hatvanas évekbeli nagyváros mocskos negyedében. Egy ártatlannak induló csínyük rosszul sült el, “jutalmuk” a javítóintézet, vagyis a börtön lett. A hosszú, reménytelen “alvás”, a rács mögötti kegyetlen világ alapvetően megváltoztatja életüket. 11 évvel később aztán eljön az igazságszolgáltatás ideje – mint a fiúk kedvenc gyerekkori olvasmányában, a Monte-Christo grófjában.

Sleepers - Pokoli lecke (Sleepers, 1996)

Az eredeti könyv írója, Lorenzo Carcaterra azt állította, hogy igaz történetet dolgozott fel. Ezt később sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudták.

12. Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford (The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford, 2007)

Jesse James (Brad Pitt) katona volt, hős, bűnöző és ikon. Vadnyugati Robin Hoodként szállt szembe a kizsákmányolókkal és a gazdagokkal, hogy a megszerezett pénzt a szegények között oszthassa szét. Vérdíjat tűztek a fejére, és sokan szerették volna eltenni láb alól, így sorsát végül ő sem kerülhette el.

Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford (The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford, 2007)

Jesse James a valóságban olyan betegségtől szenvedett, ami miatt sokkal többet pislogott, mint az átlagemberek, és ez el is hangzik a film elején. Ennek ellenére Brad Pitt viszonylag keveset pislog a jelenetei nagy részében. Pitt kikötötte a szerződésében, hogy a film címét nem változtatják meg.

11. Ha eljön Joe Black (Meet Joe Black, 1998)

William Parrish (Anthony Hopkins), a dúsgazdag üzletember 65. születésnapja előtt rosszul lesz. Pár nappal később egy rejtélyes fiatalember (Brad Pitt) érkezik a házhoz, aki a Halálként mutatkozik be. Parrish hamar rájön, hogy nem ellenkezhet, így alkut köt a fiatalemberrel, aki beleszeret egyik lányába. Ezzel időt nyer, de halhatatlanságot nem.

Ha eljön Joe Black (Meet Joe Black, 1998)

Ez Brad Pitt és Anthony Hopkins második közös filmje (Szenvedélyek viharában, 1994).

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·