FILMEZZUNK.HU
Filmajánló – A karácsonyi hétvége 20 legjobb filmje!

Filmajánló a karácsonyi hétvégére – 2016. december 24-25.

8511

Filmajánló – A karácsonyi hétvége 20 legjobb filmje!

Filmajánló rovatunkban 20 filmet ajánlunk, szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy melyek azok az alkotások, amiket meg tudsz nézni a családoddal, a barátaiddal, vagy szimplán, ha csak egyedül töltöd a hétvégédet. Ezúttal karácsonyi hétvége lesz, így rendhagyó módon egy picivel több, a témához kötött produkciót ajánlunk. Természetesen minden ajánlott filmet sugározza valamely TV csatorna. Elő a kapcsolóval és már állíthatod is be felvételre a hétvége legjobb filmjeit!

Segítség, karácsony! (1994) – 12.24., Szombat 10:30, AMC

Akinek az ünnepek alatt valami lelki gondja támad, csak felhívja a segély- szolgálatot. De vajon ki segít a lelkielsősegély-szolgáltatáson, hiszen neki is lehetnek megoldhatatlan problémái az életben? A szimpatikus Philip (Steve Martin) is segélytelefon szolgáltatást vezet, öngyilkosok hívhatják vonalát. A fiút azonban elhagyja menyasszonya – most ő kit hívjon?!

Segítség, karácsony! (1994)

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték
Filmajánló: Jó hangolódás az esti meghitt karácsonyozásra.

Sok hűhó semmiért (1993) – 12.24., Szombat 13:45, Film Café

A napsütötte Dél-Itáliában, míg szünetelnek a csaták, lángra lobbannak a szívek. Don Pedro (Denzel Washington), Aragónia hercege és csapata megjött a csatából, hogy Leonato (Richard Briers) vidéki kúriáján töltsön egy felhőtlen hónapot. Egyik kísérője, Claudio (Robert Sean Leonard) rögtön szerelmes lesz Leonato szépséges lányába. Elválaszthatatlan cimborája, Benedek viszont megveszekedett nőgyűlölő: legújabb célpontja a makrancos Beatrice, aki hasonlóképpen érez a férfinem iránt. Bár a nyelvük kardéles, a lelkük mézédes – a két egymásnak teremtett pár egymásra talál. A kellemes együttlétet azonban megzavarja Don Juan (Keanu Reeves), a herceg öccse, aki álnok terveket szövöget, s elég egy rosszindulatú ármány, a harcban edzett barátság kis híján véres párbajba torkollik…

Sok hűhó semmiért (1993)

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték, dráma, romantikus
Filmajánló: Shakespeare rajongóknak kötelező.

Jégvarázs (2013) – 12.24., Szombat 18:45, RTL Klub

Elsa királynő mágikus képességének köszönhetően véletlenül örök télbe borítja a birodalmat, majd elmenekül, hogy többé ne árthasson senkinek. Azonban testvére, Anna pontosan tudja, hogy ő az egyetlen, aki véget vethet a varázslatnak, és megmentheti királyság lakóit. Elindul hát, hogy megkeresse testvérét, és megmentse a birodalmat. Útitársaival, Kristoffal és rénszarvasával, Svennel, na meg a bolondos hóemberrel, Olaffal megannyi varázslatos kalandon mennek keresztül a céljukhoz vezető úton.

Korhatár: 6+
Stílus: animációs
Filmajánló: Két Oscar-díjat is nyert csodálatos mese.

Shrek (2001) – 12.24., Szombat 19:15, TV2

Shrek, a zöld óriás mindaddig vígan éldegélt mocsarában, míg egy napon elfoglalták otthonát a hajléktalan mesefigurák. Történt ugyanis, hogy a gonosz Farquaad nagyúr éktelen dühében elzavarta a környékről a három kismalacot, Hófehérkét és a törpéit, Csipkerózsikát és mindenkit, aki valaha is számított a mesebizniszben. Shrek, hogy visszakapja meghitten bűzlő lápját, elindul, hogy felelősségre vonja a helyi kényurat. Üzletet kötnek: ha Shrek szállítja neki a környék legnépszerűbb királylányát, a kiűzöttek hazatérhetnek. A helyzet azért nem ilyen egyszerű, mert a lobbanékony sárkány is kedvét lelné a bombázó hercegnőben.

Shrek (2001)

Korhatár: 6+
Stílus: animációs, fantasy, vígjáték
Filmajánló: Minden idők egyik, ha nem a legismertebb animációs meséje.

Reszkessetek, betörők! (1990) – 12.24., Szombat 20:30, RTL Klub

Kevin (Macaulay Culkin) szülei igazi nagy családi karácsonyra utaznak Párizsba. A felfordulásban végül csak egy “valamit” felejtenek otthon: Kevint. A hatalmas házban magára maradt kisfiú azonban cseppet sem bánkódik. Amikor már unatkozni kezdene, két ügyefogyott betörő mászik be hozzá az ablakon. A srác nem ijed meg tőlük: százféle ravaszsággal és furfanggal bánik el a gazfickókkal.

Reszkessetek, betörők! 1990

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték, családi
Filmajánló: Vajon idén is több százezren választják ezt szombat esti karácsonyi műsornak? Szerintünk igen! 🙂

A gondozoo (2011) – 12.24., Szombat 20:50, Cool Tv

Griffin (Kevin James) egy kedves gondozó, aki úgy érzi, a munkája akadályozza az Igazi megtalálásában, ezért nehéz szívvel úgy dönt, felmond. Persze nagy hibát követ el. Egy állatkerti gondozó ugyanis nem hagyhatja el a pozícióját csak úgy: ahhoz a gondozottjainak is lesz néhány keresetlen szava. Az állatok – miután értesültek róla, hogy napi takarmányuk és zsákmányuk megbízható szállítója el akarja hagyni őket – megszegik ősi esküjüket, és elárulják, hogy az ők is tudnak beszélni. Amikor szép szóval nem tudják maradásra bírni barátjukat, üzletet ajánlanak: ha marad, akkor megtanítják mindarra, amit a csajozásról tudni érdemes – és az oroszlán, az elefánt, a csimpánz, a zsiráf meg a többiek beavatják Griffint a párválasztás ősi trükkjeibe.

Korhatár: 12+
Stílus: családi, romantikus, vígjáték
Filmajánló: Ha bírod a Kevin James féle humort, akkor ez a film is tetszeni fog.

Férfibecsület (2000) – 12.24., Szombat 21:00, AMC

A hírhedt kiképzőközpontba, Bayonne-ba kerül sorkatonaként a fekete bőrű Carl Brashear (Cuba Gooding jr.). Kiképzőtisztje, Billy Sunday (Robert De Niro) az egyik legkeményebb katonának számít a seregben. Déli származása révén gyűlöli a négereket. A fekete búvár azonban a hihetetlen akaraterejével és ügyességével lassan kivívja az elismerését. Carl bevetés közben elveszíti az egyik lábát. Ennek ellenére azért küzd, hogy ne szereljék le. Billy kiáll mellette, magára vonva ezáltal sok bajtársa és felettese gyanúját és ellenszenvét.

Férfibecsület (2000)

Korhatár: 12+
Stílus: dráma
Filmajánló: Ha komoly filmre vágynál az este folyamán, akkor mindenképpen ezt javasoljuk.

Holiday (2006) – 12.24., Szombat 20:50, Cool Tv

Iris reménytelenül beleszeretett kollégájába, akivel ugyan viszonyt folytatnak, de a férfi nem viszonozza érzéseit. A karácsonyi bulin bejelenti, hogy eljegyezte egy közös kolléganőjüket. Amanda is rájön, hogy a barátja hűtlen volt hozzá, és szakít a férfival. A lányok – egymástól távol – úgy döntenek, változtatnak életükön. A világhálón akadnak egymásra, és rögtön megtalálják a közös hangot. Az egyikük Londonban, a másikunk Los Angelesben él, és elhatározzák, hogy lakást cserélnek. Mikor elfoglalják új lakhelyeiket, hamarosan felborulnak a pasimentes vakációra vonatkozó terveik.

Holiday /The Holiday, 2006/

Korhatár: 12+
Stílus: romantikus, vígjáték
Filmajánló: Szintén egy karácsonyi klasszikus a romantikusabb fajtákból.

Kingsman: A titkos szolgálat (2014) – 12.24., Szombat 21:00, Mozi+

A veterán tikosügynök (Colin Firth) egy nap felkeresi egy volt barátja fiát, hogy a szárnyai alá vegye. Bár a fiú elsőre nem tűnik alkalmasnak semmilyen különleges feladat elvégzésére, csakhamar az események kellős közepében találja magát.

Korhatár: 16+
Stílus: akció, thriller
Filmajánló: Ütős akciófilm zseniális színészekkel.

A visszatérő (2015) – 12.24., Szombat 21:45, HBO

Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) 1822-ben nyugat felé veszi az irányt, hogy Andrew Henry (Domhnall Gleeson) kapitány szolgálatában szőrmét gyűjtsön. A férfit egy napon megtámadja egy medve, és bár Hugh csodával határos módon túléli az esetet, nagyon súlyos sérüléseket szenved. A terepviszonyok lehetetlenné teszik, hogy elszállítsák, két mecénás pedig sorsára hagyja őt a vadonban. A védtelen férfi azonban mégis felépül, melyet követően bosszút esküszik, és elindul, hogy megtorolja sérelmeit azokon, akik megtagadták tőle a segítséget.

Korhatár: 16+
Stílus: kaland, dráma
Filmajánló: Ha még nem láttad DiCaprio Oscar-díjat érő játékát, itt a lehetőség pótolni.

Az angyalok is esznek babot (1973) – 12.25., Vasárnap 9:00, Film+

Sonny (Giuliano Gemma) veszélyes álmodozó, aki azt gondolja magáról, hogy képes lenne megölni akár a maffia egyik vezérét is. Ebből a tuti buliból persze semmi pénzért nem hagyná ki birkózó barátját, Charlie-t (Bud Spencer). Amikor kiderül, hogy gengszterként nem állják meg a helyüket, mivel képtelenek a szegény boltosoktól behajtni a védelmi pénzt, új feladatot kapnak: végezniük kell az amerikai kongresszus egyik tagjával. A két jómadár pillanatok alatt a legnagyobb slamasztikában találja magát. Annyira megriadnak, hogy úgy döntenek, visszatérnek a békés polgári életbe. Ám ez már nem is olyan egyszerű.

Az angyalok is esznek babot (1973)

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték
Filmajánló: A legendás olasz pofonosztó, Bud Spencer sem maradhatott ki a karácsonyi menüsorból.

Míg a jackpot el nem választ (2008) – 12.25., Vasárnap 11:45, Cool Tv

Egy este Joy (Cameron Diaz) és Jack (Ashton Kutcher) egymás mellett kötnek ki a vegasi éjszakában. A buli egy ponton érdekes fordulatot vesz, amikor nem csak, hogy részegen összeházasodnak, ráadásul hatalmas vagyont is nyernek szerencsejátékon. Vajon ki kapja meg a pénzt? Egyik fél sem hagyja magát, és azonnal megkezdődik a küzdelem: vajon kinek sikerül előbb megszabadulnia a másiktól?

Míg a jackpot el nem választ (2008)

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték, romantikus
Filmajánló: Egy nagyon szórakoztató vígjáték, amit arra az esetre ajánlunk, ha a pároddal néznétek egy jó filmet.

Polár Expressz (2004) – 12.25., Vasárnap 15:10, Duna Tv

A fiú aludni sem tud az izgalomtól. Másnap karácsony és a Mikulásnak nemsokára le kell majd csúsznia a kéményen, hogy elhozza az ajándékokat. A fiú kételkedik, nem hiszi, hogy ez megtörténhet, még magában a Mikulás létezésében sem hisz. Hirtelen hatalmas dübörgés hallatszik, és egy vonat tűnik fel a gyerekszoba ablaka előtt. A fiú kiszalad, és a nagy bajuszú kalauz az Északi-sarkra invitálja: az utazás célja a Mikulás főhadiszállása. A gyerek tétovázik, aztán mégis felugrik a vonatra.

Polar Expressz /Polar Express, 2004/

Korhatár: 6+
Stílus: akció, családi, animációs
Filmajánló: Szintén egy karácsonyi klasszikus, amivel nem lehet mellélőni.

Marley meg én (2008) – 12.25., Vasárnap 15:10, RTL II

A fiatal házasok nem akarnak fejest ugrani az ismeretlenbe, így úgy döntenek, hogy mielőtt gyereket vállalnak, örökbe fogadnak egy kutyát, akinek a segítségével megtanulhatják, mit jelent a felelősség és a gondoskodás. Választásuk egy Marley nevű, imádnivaló labrador kölyökre esik, aki azonban nehezebb esetnek bizonyul, mint ahogy elsőre gondolták. A zabolátlan eb végigkíséri őket életük minden állomásán.

Marley meg én (2008)

Korhatár: 12+
Stílus: romantikus, dráma, vígjáték, családi
Filmajánló: Owen Wilson és Jennifer Aniston főszereplésével készült érzelmekkel teli családi film.

Neveletlen hercegnő (2001) – 12.25., Vasárnap 18:45, RTL Klub

A kissé furcsa természetű, ábrándos Mia (Anne Hathaway) csupán tizenöt éves, amikor megtudja, hogy ő Genovia trónörököse. Nagyanyja látogatást tesz nála San Franciscóban, s megpróbálja a lányt felkészíteni az uralkodói életre. A meglehetősen makrancos újdonsült hercegnőnek cseppet sincs ínyére a sok új szabály és elvárás. Miának döntenie kell, hogy életét Európában folytatja, vagy marad szeretett városában a fiúja és a sportkocsija mellett.

Anne Hathaway Neveletlen hercegnő

Korhatár: 12+
Stílus: romantikus, vígjáték, családi
Filmajánló: Anne Hathaway karrierjét beindító, mára már klasszikussá váló (természetesen a hölgyek körében) produkció.

Hullámtörők (2006) – 12.25., Vasárnap 20:00, Paramount Channel

Ben Randall igazi legenda a parti őrség vízi mentői között, ám egy balul sikerült mentési akció során elveszíti csapatát, és lelkileg összezuhan. Hogy összeszedje magát, visszavonul, és a tanítást választja egy kiképzőközpontban. Itt találkozik a fiatal úszóval, Jake-kel, aki minden áron vízi mentő akar lenni. Ahogy Randall, úgy Jake is a múlt kísértete elől menekül.

Hullámtörők (2006)

Korhatár: 12+
Stílus: akció, dráma
Filmajánló: Egy igazán jó és izgalmas férfias film.

Ünneprontók ünnepe (2005) – 12.25., Vasárnap 21:00, Viasat3

John és Jeremy különös hobbit választanak maguknak, szabadidejükben esküvőkre járnak, hogy nőt fogjanak. A recept egyszerű, a pillanatnyi fellángolás nem jelent kellemetlen felelősséget, egészen addig, amig John nem találkozik Claire-rel, Cleary szenátor lányával, és bele nem szeret. Ám a lány már elkötelezte magát a nagyvárosi taplónak, Zach-nek. Nincs mit tenni, valahogy meg kell akadályozni az esküvőt.

Ünneprontók ünnepe (2005, The Wedding Crashers)

Korhatár: 16+
Stílus: vígjáték, romantikus
Filmajánló: Két jó barát, Owen Wilson és Vince Vaughn egy fantasztikus vígjátékban próbálja meg elnyerni a nézők kegyeit.

A cipőbűvölő (2014) – 12.25., Vasárnap 21:00, Cool Tv

Max Simkin felmenői nyomdokaiba lépett, és cipőjavítóként dolgozik a több generáció óta a család tulajdonában levő New York-i boltban. A férfi nem találja a helyét, és egyre inkább úgy érzi, élete kicsúszik a kezei közül. Egy nap azonban rádöbben, hogy mágikus hatalommal bír, ugyanis képes “mások cipőiben járva”, más emberek szemén keresztül megismerni a világot.

Korhatár: 12+
Stílus: fantasy, vígjáték, dráma
Filmajánló: Adam Sandler szokatlanul komoly szerepben látható, ám nekünk így is elnyerte a tetszésünket.

A dzsungel könyve (2016) – 12.25., Vasárnap 21:00, HBO

Maugli, akit farkasok neveltek, békében él az állatok világában, ám egyik nap Sir Kánnal, a kegyetlen tigrissel találja szemben magát. Élete ettől a ponttól kezdve veszélyben van, hiszen Sir Kán, akin az Ember régen már sebeket ejtett, ellenségként tekint rá és elhatározza, megöli az embergyereket. Maugli elhagyja farkas családját, hogy csatlakozzon oda, ahol még sosem járt, az emberek világához. Ám útja során számtalan kaland, próbatétel várja és még több veszély leselkedik rá. Társa ebben Bagira, a párduc és Balu, a szabad szellemű medve.

Korhatár: 6+
Stílus: fantasy, kaland, dráma
Filmajánló: Jon Favreau (Vasember) rendező Kipling klasszikusából forgatott élőszereplős filmje, amely Disney azonos című animációs filmjén alapszik.

Értelem és érzelem (1995) – 12.25., Vasárnap 21:55, Duna Tv

Jane Austen híres regényét idézi fel ez a film, melyben a tizennyolcadik századi Angliában kísérhetjük végig a Dashwood lányok sorsának alakulását. Apjuk halála után nem örökölhették a családi vagyont, így rokonokhoz kerülnek. Egyetlen lehetőségük, ha ügyesen választanak férjet maguknak. Elinor, az idősebbik lány, úgy véli, a legjobb, ha mindig hideg fejjel az eszére hallgat. Húga, Marianne azonban úgy érzi, érzelmeit kell követnie.

Értelem és érzelem (Sense and Sensibility, 1995)

Korhatár: 12+
Stílus: dráma, romantikus
Filmajánló: Minden hölgy Olvasónk is megnyugodhat, ez a film sem maradhat ki karácsonyi listánkból.

(Filmajánló hétvégére címlapkép forrása)
(Filmajánló hétvégére történetek forrása itt, itt és itt)

//milos//


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·