FILMEZZUNK.HU
Mel Gibson 12 legjobb filmje, amit mindenképpen látnod kell

Mel Gibson 12 legjobb filmje, amit mindenképpen látnod kell

45045

Mel Gibson legjobb filmjei

Az Oscar-díjas Mel Gibsonról talán ellehet mondani, hogy filmes berkeken belül ezermesternek számít, hiszen egy személyben színész, producer, rendező, szinkronhang, forgatókönyvíró és ügyvezető producer is. A legendás színész többször is padlót fogott már, ám úgy tűnik, az elmúlt néhány évben megint csak sikerült kikecmeregnie a gödörből. Mel Gibson a napokban ünnepli születésének a 68. évfordulóját, melynek alkalmából összeválogattuk a kedvenc filmjeinket tőle, melyekben színészként vállalt szerepet. A toplistánk természetesen saját véleményen alapszik. 

12. Palimadár (Bird on a Wire, 1990)

A főhős (Mel Gibson) egy detroiti benzinkútnál dolgozik, de mint kiderül, már sokfajta munkát végzett és többször cserélt nevet is. Fiatal fiúként néhány narkós gengszter ellen vallott, és a banda még ma is keresi. Már éppen rendeződni látszik élete, amikor megjelennek üldözői, de szerelme, a szép szőke ügyvédnő (Goldie Hawn) megmenti.

Palimadár (Bird on a Wire, 1990)

A Mel Gibson és Goldie Hawn által alakított karakterek szerepük szerint egy idősek, a valóságban azonban 11 év korkülönbség van a két színész között Hawn javára.

11. Air America (1990)

Emilio Correnónak az észak-amerikai olajmágnások sok pénzt fizetnek azért, hogy biztosítsa az olajvezetékek épségét. Correno jól végzi a munkáját, de túllő a célon. Már senkiben sem bízik, mindenkit gerillának vél. Túlbuzgósága sok szegény parasztot tesz földönfutóvá. A helyzet tisztázására az agilis riporternő vállalkozik. Egyedül azonban nem képes megoldani az ügyet. Henry Stanley – természetesen nem véletlenül – Riót rendeli az újságírónő mellé.

Air America (1990)

Robert Downey Jr. két okból vállalta el a szerepet. Egyrészt a nagy gázsi miatt, másrészt, mert együtt akart dolgozni Mel Gibsonnal, akit egy évvel korábban a Halálos fegyver 2. (1989) című akciófilmben látott. Állítólag Gibson 7 millió dollárt kapott a szerepért.

10. Visszavágó (Payback, 1999)

Porter (Mel Gibson) egyszerű tolvaj, aki nem utazik nagyban, megpróbál egyszerű életet élni. Partnere azonban nem éri be ennyivel. Ravasz tervet forral, hogy eltegye Portert láb alól, és ehhez még a felesége segítségét is megkapja. A bűnöző azonban szívósabb, mint gondolták. Visszatér, hogy bosszút álljon egykori barátján és feleségén, ám a dolog nehezebben megy, mint képzelte.

Visszavágó (Payback, 1999)

A film az 1967-es A játék vége c. film remake-je. A film egy pontján Brian Helgeland rendezőt leváltotta Paul Abascal, így a film mintegy 30%-át újraforgatták. Brian Helgelandt két nappal azután rúgták ki, hogy megkapta az Oscar-díjat.

9. Halhatatlan szerelem (Forever Young, 1992)

Daniel (Mel Gibson), a repülőgép-pilóta feleségül akarja venni szerelmét Helent (Jamie Lee Curtis). Mielőtt azonban ezt meg tehetné, barátnőjét elgázolja egy autó. A kómába esett nőről az orvosok teljesen lemondanak. A kétségbeesett Daniel ezért úgy dönt, hogy részt vesz barátja kísérletében, és hibernáltatja magát, míg szerelme fel nem ébred. A háború előtti kísérletbe azonban valami hiba csúszik, így amikor Daniel visszatér az élők közé már 1992-őt írnak a naptárak. Az új helyzetben nem csak rohamosan öregedő testével, hanem a jelentősen megváltozott körülményekkel is szembe kell néznie.

Halhatatlan szerelem (1992)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·