FILMEZZUNK.HU
TOP10: Szerintünk ezek voltak 2016 legjobb filmjei

TOP10: Szerintünk ezek voltak 2016 legjobb filmjei

9967

Szerintünk ezek voltak 2016 legjobb filmjei

2016 tele volt jó filmekkel. Következő cikkünkben visszatekintünk az előző évre. Azokból, amiket láttam, összeállítottam egy top10-es listát. Ezeket a filmeket szerettem a legjobban 2016-ban! Természetesen a lista szubjektív, így lehet, hogy az Általad legjobban szeretett film kimaradt listánkból. Írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely film nyerte el legjobban a tetszésedet a tavalyi évből. Lássuk hát, hogy melyek voltak 2016 legjobb filmjei

10. Batman Superman ellen: Az igazság hajnala

Nálam azért csúszott be a DC alkotása, mert egyszerűen szeretem mindkét karaktert. Batmant Ben Affleck rendkívül jól játssza, ahogy Lex Luthort Jesse Eisenber és Henry Cavill sem rossz. Igen-igen a kritikusok lehúzták a filmet, de ez egy szubjektív lista és nekem 2016-ban ez is felkerült a top10-es listámra.

A korábban a gonosz legyőzése közben véghez vitt pusztítás után az emberek véleménye megoszlik Supermanről. Egy részük istennek tartja, más részük ellenségnek. A fiatal Lex Luthor, a LEXCorp feje mindent megtesz azért, hogy Supermant legyőzzék. Közben a Sötét Lovag is Metropolisba tart, hogy megbosszulja az ismerőseit és megmentse az emberiséget Superman hatalmától.

9. Énekelj!

Az Énekelj! az év legritmusosabb zenéje. Az ötlet fantasztikus, a megvalósítás szó szerint mesés volt. Azok, akik szeretnek zenét hallgatni, azoknak mindenképpen látniuk kell ezt az animációs filmet, hiszen ennyi sláger 90 perc alatt még sosem hangzott el egy produkcióban. Az állatok nagyon jópofák voltak, és a mesében elrejtett üzenetek is hatásosak, gondolok itt elsősorban a mindennapi anya szerepére, vagy éppenséggel az apa-fia kapcsolatra.

Buster egy koala, aki egy színház tulajdonosa. Nagyon szeretné visszanyerni elveszett dicsőségét, ezért megszervezné a világ legnagyobb dalversenyét, ami sok állatot vonzana, akik sztárrá szeretnének válni. Ott van például a tréfacsináló arrogáns egér, vagy egy tizenéves lámpalázas elefánt, valamint a 25 malacgyerektől stresszes koca is. A rendezvény megszervezésében a Eddie, a bárány, Buster legjobb barátja lesz segítségére a színházigazgatónak.

8. Eddie, a sas

A hihetetlen, már-már mesébe illő igaz történetet feldolgozó film egy rettentően jó vígjáték, tele motiváló üzenettel. Mindenképp érdemes megnézni. Ja igen, Hugh Jackman is játszik benne!

Michael Edwards gyerekkori álma, hogy egyszer elinduljon az olimpián. A brit férfi azonban nem egy nagy sporttehetség. Amikor meglátja a négysáncversenyt a tévében, elhatározza, hogy ebben a számban, síugróként igenis el fog indulni a versenyen. Ahhoz, hogy teljesíthesse ezt a vágyát, egy karizmatikus edző veszi őt kezelésbe. Cél az 1988-as Calgary-ban tartott téli olimpia!

7. Zootropolis – Állati nagy balhé

Az utóbbi évek egyik, ha nem a legjobb rajzfilmje. Tele van humorral, akcióval és fordulatokkal. Szó szerint izgulni lehet rajta, ami kevés meséről mondható el.

Zootropolis az állatok városa, ahol ragadozók és növényevők békességben élnek egymással civilizáltan, akár csak az emberek. Egy nyuszi, akinek minden vágya gyerekkora óta az volt, hogy rendőr lehessen, az akadémián végezve ebbe a városba kerül, a rendőrőrsre, ahol csak nálánál nagyobb állatok dolgoznak. Először az aljamunkát próbálják rásózni, de végül beleüti a dolgát egy esetbe, amely végül egy hatalmas, az egész várost behálózó összeesküvéshez vezet.

6. Amerika Kapitány: Polgárháború

Bosszúállók 2.5 is lehetne a címe a legfrissebb Amerika Kapitány résznek. Viccet félre téve a film az eddigi legjobb Marvel Univerzum alkotás. A főellenség kivételesen nem rendelkezik szuper erővel vagy származik más világból, de rendkívül veszélyes és képes egymás ellen ugrasztani a bosszúállókat, ami külön izgalmakat ugyan nem igazán okoz, de azért kegyetlenül  látványos lett a reptéri csata a ketté vált csapat tagjai között. Daniel Brühl játéka zseniális és az új karakterek (Feketepárduc, Pókember), különösen az előbbi néhány nagyon látványos jelenetet mutatnak a kedves nézőknek.

Steve Rogers vezeti a Bosszúállók új csapatát. Amikor azonban egy nemzetközi ügy járulékos veszteséggel jár, politikai nyomásra létrejön egy olyan rendszer, melynek keretében a kormány dönti el, mikor van szükség a szuperhősök szolgálatára. A lépés megosztja a csapat tagjait, akik eközben egy új ellenségtől próbálják megvédeni a világot.

5. Zsivány Egyes – Egy Star Wars-történet

A Rouge One talán a legnagyobb várományosa volt az előző évnek. Ezért félő volt, hogy csalódást okoz majd a film. Saját vélemény, de szerintem bőven teljesítette elvárásainkat a különálló Star Wars-történet. Csak egy kis kalendárium: a cselekmény a Sithek Bosszúja (harmadik rész) és az Új remény (negyedik rész) közé esik. Új karakterek egész armadáját vonultatja fel a film, amiben a színészi játék nevezhető változónak, de összességében jó.

Lázadók egy csoportja nem kevesebbre vállalkozik, mint hogy egy küldetés során ellopja a Halálcsillag terveit. Ha ez sikerül nekik, a galaxis megmenekül a Birodalom halálos építményétől, mellyel egyetlen szempillantás alatt akár bolygókat is eltörölhetnének a Föld színéről.

4. Sully – Csoda a Hudson folyón

Hogyha az öreg Clint Eatswood rendez, akkor általában arra számítok, hogy jó lesz a film. Nos a Sullyt direkt moziban néztem meg, nagyon érdekelt, hogy a repülőt, hogy sikerült megalkotni CGI-jal és elmondhatom, hogy nagyon látványos lett. A film maga meg kiváló, végig nézhető és a végső tárgyalás pedig egyenesen “libabőrös”. Egyébként meg Tom Hanks hozza a szokásos jó formáját, de Aaron Eckhart is jól játszott a filmben. Bár 2016 legjobb filmjei toplistájának dobogójára nem fért fel, nálam ott van a negyedik helyen.

Chesley “Sully” Sullenberger kapitány 2009. január 15-én New York fölött, egy madarakkal való ütközés után a Hudson folyóra tett le csodával határos módon egy utasszállító gépet, megmentve ezzel 155 ember életét. Az eset médiaszenzáció lett, ám a repülésügyi vizsgálat több szakmai hibára is rámutatott, ami miatt Sully kapitány végül nyugdíjba vonult.

3. A fegyvertelen katona

Mel Gibson régóta tett le az asztalra bármit is rendezőként (2006, Apocalypto). Kárunkra, mert brutálisan jó rendező. Ezt láthattuk a Rettenthetetlen-nél és láthatjuk most is. A Fegyvertelen katona a Japánok elleni borzalmas 2. Világháború eseményeit dolgozza fel (durván élethűen, ezért a 18-as karika), ahol Desmond Doss hőstette bemutatása a film célja. Olyan szinten eltalált benne mindent Gibson, hogy a film elejétől a végéig élveztem a vetítést. Nem volt a szerelmi szál túlragozva, ami nagyon sok filmet el tud rontani és Andrew Garfield is kitűnő választás volt a főszerepre. Csillagos ötös háborús film, de a gyenge idegzetűeknek nem ajánlanám teljes biztonsággal!

A II. világháborúban Okinawán szolgált az istenfélő katonai orvos, Desmond T. Doss, aki azzal tűnt ki a többiek közül, hogy nem volt hajlandó emberélet kioltására. Emiatt senki nem értette meg őt, s ezért került az orvosi alakulathoz, ahol megtette bajtársai érdekében, ami csak lehetséges volt. Ő volt az első az amerikai történelem során, aki kongresszusi érdemrendre terjesztettek fel.

2. Kaliforniai álom

A Kaliforniai álommal Damien Chazelle rendező újradefiniálta a musicalt, mint műfajt. Maga a film musical, de nem olyan mint az eddigiek és ezt csak akkor látja meg az ember, ha elmegy és megnézi a filmet. Megtalálható szinte minden, dráma, humor, zene, tánc és romantika is. 7 Globe-jelölést kapott már a film és az Oscar gála egyik fő esélyese. A két főszereplő Emma Stone és Ryan Gosling hatalmasat alakít benne.

Mia, a feltörekvő, fiatal színésznő és Sebastian, a szépreményű jazz zongorista Los Angelesben keresi az álmait. Mia meghallgatásról meghallgatásra jár és csak arra vágyik, hogy végre ne szakítsák félbe, Sebastian pedig szenvedélyesen küzd azért, hogy a klasszikus jazzt újra divatba hozza. Távlati terveikben a hollywoodi karrier, illetve egy saját zenés klub megalapítása szerepel – ekkor botlanak egymásba egy zsúfolt autópálya kellős közepén. A két fiatal szerelemre lobban, és vállvetve segítik egymást a kudarcokkal kikövezett úton. A sikerért keményen meg kell küzdeniük, ám eljön a nap, amikor dönteniük kell, mennyit hajlandóak feláldozni az álmaikért…

1. A könyvelő

Számomra Ben Affleck A könyvelő-je vitte a pálmát 2016-ban. Röhögő görcsöt lehetett kapni egyes jelenetek nézése közben, mégis brutálisan komoly akció/thriller filmről beszélhetünk, amiben Ben Affleck hatalmasat játszik. Az utóbbi években megmutatta, hogy nemcsak jó rendező és producer, de rendkívül jó színész is. Legalábbis az én szememben. A Batman Superman ellen – Az igazság hajnala című, a kritikusok által nagyon lehúzott filmet is a hátára kapta Jesse Eisenberggel egyetemben. 2016 legjobb filmjei között is az első tudott lenni!

Chris Wolff kitűnő könyvelő. Többségében szabadúszóként dolgozik, ráadásul nem is mindig csak a tisztességes embereknek segít be. Viszont amellett, hogy egy zseni, autista is. Kerüli az embereket, egyedül él és nem is vágyik társra. Egy új ügy kapcsán azonban mellé szegődik egy munkatársa, akivel hamar együtt kell menekülniük a rossz fiúk elől. A két szakember ugyanis egy robotokat tervező gyár könyvelésébe igyekszik besegíteni. Ám eközben meglepő dolgokra lesznek figyelmesek. Elsumákolt dollármilliókra és hatalmas eltérésekre. Természetesen vannak olyanok, akiknek ez nem tetszik, ezért felbérelnek egy volt különleges ügynököt, 2016hogy ölje meg a könyvelőket. Azonban Chris nem az a fajta, akinek nincs vér a pucájában. Tartogat néhány halálos meglepetést.

2016 legjobb filmjei című toplistánk természetesen saját véleményen alapszik! Írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely film nyerte el legjobban a tetszésedet a tavalyi évből. 

(2016 legjobb filmjei: történetek forrása ITT és ITT)
(2016 legjobb filmjei: címlapkép forrása ITT, ITT és ITT)

//bengur//


Article Tags: · · · · · · · · · ·