FILMEZZUNK.HU
A 7 legjobb Antoine Fuqua által rendezett film

A 7 legjobb Antoine Fuqua által rendezett film

3521

Antoine Fuqua 7 legjobb rendezése

Antoine Fuqua afrikai-amerikai direktor, korunk egyik legmeghatározóbb akciófilmes rendezője. Karrierjét kliprendezőként kezdte, az ő munkája a Coolio Gangsta’s Paradise című számához készült videó. Azonban nem sokáig ragadt ott a reklámfilmek világában, első mozifilmje az 1998-as Gyilkosok gyilkosa volt Yun-Fat Chow főszereplésével. Rendszeresen olyan neves színészekkel dolgozhat együtt, mint Denzel Washington, Bruce Willis, Clive Owen vagy éppen Mark Wahlberg. A zseniális rendező ma ünnepli 51. születésnapját, melynek alkalmából az alábbi bejegyzésünkben az ő általa rendezett legjobb filmeket vesszük górcső alá.

A toplista természetesen saját véleményen alapszik! Ha nem értesz egyet a listával, esetleg kihagytuk a kedvenc darabodat Antoine Fuqua filmes karrierjéből, írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben.

7. A hét mesterlövész (The Magnificent Seven, 2016)

Rose Creek városa a gonosz üzletember és banditavezér Bartholomew Bogue-től (Peter Sarsgaard) függ, ő tartja ellenőrzése alatt a települést, és szedi be a sarcot munkájáért. A kétségbeesett polgárok úgy döntenek, hogy ebből most már elég, s ezért hét kívülállót bérelnek fel a feladatra, hogy megvédjék őket a haramiáktól. A hét különböző karakterű zsoldos úgy véli, sokkal több pénzről van itt szó, mint amit a szegénynek tűnő városlakóktól fizetségül kapnak, ezért elvállalják a feladatot.

A hét mesterlövész (The Magnificent Seven, 2016)

Denzel Washington és Ethan Hawke második közös munkája a Training Day (2001) óta, amit szintén Antoine Fuqua rendezett. A film a jól ismert A hét mesterlövész remakje, azt már kevéssé ismert, hogy az 1960-as film is egy feldolgozás, amely A hét szamuráj történetén alapul.

6. A nap könnyei (Tears of the Sun, 2003)

Waters főhadnagyot (Bruce Willis) Nigériába küldik, hogy kiszabadítsa az országban rekedt amerikai állampolgárokat. Mikor a nigériai demokratikus kormány megbukik, a hatalmat katonai szervezetek ragadják magukhoz. Waters Dr. Lena Kendricks (Monica Bellucci) megmentésére indul, de a nő csak akkor hajlandó a férfival tartani, ha ő hajlandó a körülbelül 70 menekültből álló tábort Kamerunba vezetni. Waters végül hallgat a szívére, és segít a rászorultakon, ám útközben csatlakozik hozzájuk egy idegen, akiről kiderül, hogy üldözik a lázadók.

A nap könnyei (Tears of the Sun, 2003)

Annak ellenére, hogy a film jól sikerült Antoine Fuqua és Bruce Willis már a forgatás kezdetétől nehezen jött ki egymással, ami egy átkozódós fogadkozásban csúcsosodott ki, ami során mindketten megígérték, hogy soha nem dolgoznak többé együtt. Antoine Fuqua is feltűnik a filmben egy pillanatra. A faluban játszódó összecsapás során látható, ő a dohányzó lázadó.

5. Mélyütés (Southpaw, 2015)

Billy ’The Great’ Hope (Jake Gyllenhaal), az éppen regnáló világbajnok bokszoló kiváló pályafutást tudhat maga mögött. A sportoló kiegyensúlyozott karrierje és családi élete azonban egy pillanat alatt megbomlani látszik, amikor felesége (Rachel McAdams) tragikus hirtelenséggel életét veszti egy balesetben. Billy egyre jobban lesüllyed, egy időre még gyermeke felett is elveszti a felügyelet jogát. Eljött az idő, hogy visszatérjen a ringbe, hogy visszanyerje a becsületét és megmaradt családját.

Mélyütés (Southpaw, 2015)

4. A Védelmező (The Equalizer, 2014)

Robert McCall (Denzel Washington) évekkel ezelőtt visszavonult. Azelőtt kommandósként szolgált, de leszerelt, megrendezte a halálát, és új, nyugodtabb életet kezdett. Egy szörnyű bűncselekmény azonban felébreszti benne szunnyadó természetét. Robert egy fiatal lány megmentésére indul, akit orosz maffiózók raboltak el. A kegyetlen bosszúhadjárat nem csupán a megtorlásról szól, hanem arról is, hogy a törvény néha kevés az ártatlanok védelmezésére, és alkalmasint a hősök kénytelenek áthágni azt a törvényt, amit védelmeznek.

A Védelmező (The Equalizer, 2014)

A filmen több megszakítással 2005-óta dolgoztak. Antoine Fuqua tanácsára Denzel Washington a forgatás előtt kényszerbetegekkel konzultált, hogy jobban bele tudja magát élni a szerepébe. Teri szerepét eredetileg egy 24 éves nőre írták, de Chloë Grace Moretznek sikerült meggyőznie a rendezőt, hogy fiatal kora ellenére alkalmas a szerepre.

3. Artúr király (King Arthur, 2004)

Arthur (Clive Owen) a Római Birodalom seregének vezére, feladata az északi védvonalak őrzése, de legszívesebben már visszatérne Róma biztonságos falai közé. Visszatérte előtt azonban még egy utolsó feladatot kell teljesítenie, amely során ráébred, hogy ha Róma elveszik, akkor Britanniának szüksége lesz valakire, aki megvédi a briteket, akire a szászok támadásai egyre komolyabban fenyegetést jelentenek. Egy új vezérre van szükség, aki átvezeti a népet egy új korszakba, ám a legkarizmatikusabb vezérnek is szüksége van társakra, olyanokra, mint Merlin (Stephen Dillane) és Guinevere (Keira Knightley).

Artúr király (King Arthur, 2004)

A nagy csatajelenetet a Badon Hillen öt hétig forgatta Antoine Fuqua 18 kamerával, melyek közül néhányat a fegyverekre és pajzsokra erősíttetett. A forgatáshoz 300 kardot, 700 lándzsát, 350 baltát és mintegy 2500 jelmezt készítettek.

2. Orvlövész (Shooter, 2007)

Swagger (Mark Wahlberg), bár eleinte ódzkodik tőle, végül mégis elvállal egy küldetést, azonban rá kel döbbennie, hogy megbízói egy olyan kormányközeli szervezet tagjai, akik meg akarják ölni az elnököt. A merénylőnek hitt Swaggert üldözőbe veszik. Egy fiatal FBI-ügynök (Michael Peña) siet a segítségére, azonban nem sok idejük van, hogy rájöjjenek, kik voltak a valódi merénylők.

Orvlövész (Shooter, 2007)

Bob Lee Swagger szerepét eredetileg Keanu Reevesnek szánta a rendező, Antoine Fuqua, de mivel ő visszautasította a szerepet, így kaphatta meg Mark Wahlberg. A direktornak egy feltétele volt a színészhez: tíz kilót kellett fogynia a szerep kedvéért. Stephen Hunter, a film alapjául szolgáló regény írója Pulitizer-díjas filmkritikus a Washington Postnál.

1. Kiképzés (Training Day, 2001)

A kábítószer-osztály nyomozója, Alonzo Harris (Denzel Washington) tudja, mik az utca törvényei: igazság ide vagy oda, kemények kell lennie, és nem szabad könyörületet mutatnia. Ezt a rá bízott fiatal rendőrtisztnek, Jake Hoytnak (Ethan Hawke) is meg kell tanulnia, és már első napján komoly leckét kap arról, hogyan mennek errefelé a dolgok. Ahogy Hoyt megtapasztalja, hogyan mosódik el a határ jó és rossz között Los Angeles utcáin, egyre erősödik benne az érzés, hogy bajtársai nem az ő oldalán harcolnak.

Kiképzés (Training Day, 2001)

Antoine Fuqua legjobb rendezése – szerintünk. Az Oscar-díjat érő alakítása után Denzel Washington azt nyilatkozta, hogy Alonzo a kedvenc szerepe, amit valaha játszott. Nem mellesleg Alonzo szerepére Bruce Willis is esélyes volt, ám miután megegyeztek a rendezővel, Willis visszalépett a lehetőségtől.

A toplista természetesen saját véleményen alapszik! Ha nem értesz egyet a listával, esetleg kihagytuk a kedvenc darabodat Antoine Fuqua filmes karrierjéből, írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben.

(Címlapkép forrása; Történetek forrása ITT és ITT; Érdekességek forrása)

//milos//

Mentés


Article Tags: · · · · · · · · ·