FILMEZZUNK.HU
Ez volt a 10 legnézettebb magyar film a hazai mozikban 2016-ban

Ez volt a tavalyi év 10 legnézettebb magyar filmje a hazai mozikban

26467

A 10 legnézettebb magyar film 2016-ban

Azt biztos sokan tudjátok, hogy a Saul fiát még 2015 nyarán mutatták be a hazai mozik, de azt gondoltátok volna, hogy még a tavalyi évben is annyian nézték meg, hogy ők lettek az elsők? Többen ültek rá be, mint az Öngyilkos osztagra vagy éppen Tom Hanks legújabb filmjére. A lovasíjász, az Ernelláék Farkaséknál és a Wellhello-film is úgy tudott a Top10-be kerülni, hogy nem támogatta a produkciót a Filmalap. Szóval következzék a 10 legnézettebb magyar film 2016-ból.

10. Anyám és más futóbolondok a családból (13 732 néző)

Egy négygenerációs család életével ismerkedhetünk meg. Anya, aki jelenleg 94 éves, életében összesen huszonhétszer változtatott lakóhelyet, mivel amint veszélyt szimatolt, fogta családját és elköltözött egy másik városba. A történet keretét képező száz év alatt (1900-2000) átéltek két világháborút, 1956-ot és megannyi más veszedelmes körülményt, mely hurcolkodásra ösztönözte őket, de sosem szegték kedvüket az időről-időre felépített új élet okozta nehézségek.

9. Kút (13 863 néző)

Valahol az osztrák határ közelében a semmi közepén áll egy benzinkút. A környéken nincs élet, ami épp kapóra jön egy vállalkozónak, aki lányok svájci futtatásából él és a tranzitmegállóban nem hívja fel a lányokra a figyelmet…

8. Hurok (15 132 néző)

Az illegális gyógyszerkészítmények csempészésével foglalkozó Ádám szorult helyzetében hoz egy rossz döntést, ami nem várt, tragikus események láncolatát indítja el és ennek áldozatául esik terhes barátnője is. Azonban mikor már minden veszni látszik, váratlanul új esélyt kap, hogy helyrehozza maga körül a dolgokat. Aztán még egyet. És még egyet…

7. Ernelláék Farkaséknál (26 822 néző)

A hetedik legnézettebb magyar film Hajdu Szabolcs filmje az egymástól eltávolodott rokonok újra találkozása által felszínre törő konfliktusok sorát mutatja meg: Eszter (Török Illyés Orsolya) nővére, Ernella (Tankó Erika) családjával egy év után hazatér Skóciából, és Eszterék kénytelenek őket befogadni. A kényszerű együttlét szembesíti a családtagokat egymással, felszínre hozva a két család között feszülő ellentéteket. Szarkasztikus humorú, finom rajzolatú portré a mai Magyarország hétköznapjairól.

6. Gondolj rám! (29 076 néző)

Dr. Borlai (Kern András) elismert orvosprofesszor, aki megtudja, hogy halálos beteg. Úgy dönt, hogy az lesz a legjobb a környezetében mindenkinek, ha magára haragítja őket, így nem fogják annyira rosszul érezni magukat, amikor ő már nem lesz. A projekt sikerrel is jár, a férfi teljesen magára marad. Ekkor már rég túl van azon az időponton, amit az orvosok jósoltak neki, úgyhogy gyanús, hogy a diagnózis hibás lehetett. Borlai nem tehet mást, megpróbál mindenkivel mindent helyrehozni…

5. #Sohavégetnemérős (29 818 néző)

Az ötödik legnézettebb magyar film, melyet Karácsony “Fluor” Tamás és Csöndör “Diaz” László zenekarának, a Wellhellonak a slágerei ihlették. A filmben hat rövid történet kerül bemutatásra, amelyek valahogyan mégis összefüggenek. A film a mai fiatalok életérzését, filozófiáját, gondjait és párkapcsolati kihívásait igyekszik ábrázolni.

4. Tiszta szívvel (34 968 néző)

Till Attila filmje épphogy nem fért be a három legnézettebb magyar film közé. A Tiszta szívvel című produkció főhőse egy fiatal húszéves fiú és barátja, a volt tűzoltó. A páros agya egy idő után teljesen elborul, mivel úrrá lesz rajtuk a pánik, hogy életük és létezésük a társadalom számára felesleges. Az alvilág berkein belül próbálnak meg érvényesülni, ám miután ez a közeg sem tart igényt rájuk, végleg elszakad a cérna…

3. A martfűi rém (40 596 néző)

Halálra ítéltek egy férfit egy fiatal nő brutális meggyilkolásáért Martfűn, 1957-ben. Hét évvel később azonban ismét egymást követik a megrázó halálesetek. A forradalom utáni politikai tébolyban nehéz megtalálni az összefüggéseket és újra felvenni a nyomozás fonalát. Egy országban, ahol nem léteznek sorozatgyilkosok, egyre több az áldozat. A kirendelt fiatal ügyésznek minden kitartására szükség lesz, ha le akarja leplezni a rettegő kisváros kíméletlen ragadozóját.

2. A lovasíjász (81 981 néző)

A második legnézettebb magyar film A Lovasíjász című alkotás volt, mely Kassai Lajos lovasíjász mesterségével, az ősi technikák és szellemiség feltámasztójával foglalkozik. Kassait Kínában sztárként ünneplik, s Hollywood is számol vele, ha az általa forgatott produkcióban lovasíjászok szerepelnek – A Lovasíjász ügyel a szereplők hitelességére. Az általa feltámasztott sport egyre népszerűbb Magyarországon és a környező országokban, könyve több magyar és számos külföldi kiadást élt meg.

1. Saul fia (169 693 néző) – összesen: 268 714 néző

És akkor a legnézettebb magyar film 2016-ban: Az Oscar-, és Golden Globe-díjas Saul fia! Az alkotás az auschwitzi Sonderkommando egy fiktív magyar rabjának történetét meséli el. Saul Ausländer (Géza Röhrig) és sorstársai azt a feladatot kapták hogy gyűjtsék össze a gázkamrákba megölt foglyok maradványait, égessék el azokat, majd hamvaikat szórják szét. A krematóriumban élő csoportnak titokban kell tartaniuk a feladatukat, nem tudván, hogy néhány hónap munka után őket is kivégzik. Saul egy nap egy kisfiú holttestére bukkan, és mivel úgy véli, a fiú a saját gyermeke, megkísérli a lehetetlent: találni egy rabbit, aki tisztességes körülmények között eltemethetné őt. Eközben a Sonderkommando a felkelést szervezi, azonban Saul hátat fordít a lázadók vezéreinek. Őt csak egyetlen dolog hajtja: hogy végtisztességet adjon gyermekének.

(Címlapkép forrása; Cikk forrása)

//milos//


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·