FILMEZZUNK.HU
Némaság (Silence, 2016) - Előzetes

Befutott a Némaság című film magyar feliratos előzetese

4318

Némaság (Silence, 2016) – Előzetes

Liam Neeson ezúttal nem bosszút fog állni valakiért, hanem jezsuita szerzetesként a saját hitbéli kételyeivel fog viaskodni. Amerikában már tavaly decemberben mozikba került Endo Suszaku magyarul is megjelent regénye, a Némaság, melyet nem más, mint Martin Scorsese fog rendezni. A direktor huszonhárom éve próbálja megfilmesíteni a könyvet és 2015 tavaszán végre sikerült is leforgatnia. A cím arra a szereplők által megtapasztalt próbatételre utal, hogy miközben borzasztó kínokat állnak ki, Isten miért marad néma?

Az új, feliratos előzetes:

Mindenképpen szokatlan Liam Neeson effajta szerepvállalása, hiszen a 64 éves színészt az elmúlt években olyan produkciókban láthattuk, mint az Elrabolva, az Éjszakai hajsza, a Sírok között, vagy éppenséggel a nagy sikernek örvendő Non-Stop. Ezek a filmek egytől-egyig a bosszúról, a gyilkolásról és a töménytelen akciózásról szól, éppen ezért kaptuk fel a fejünket, mikor megtudtuk, hogy az Észak-Írországban született színész mire is vállalkozott.

A Némaság története

Liam Neeson egy meggyötört és megkínzott katolikus hittérítőt alakít, aki nem mellesleg kilenc kilót adott le a szerep kedvéért. Az alkotásban két jezsuita lelkész, Sebastião Rodrigues és Francis Garrpe a 17. századi Japánba utazik. Az uralom Tokugawa sógun kezében összpontosul, aki tiltja országában a katolicizmust, és szinte teljesen elszeparálta Japánt a világ többi részétől. A két férfi szemtanúja lesz annak, amint saját kormányuk lemészárolja az itt élő keresztényeket, az uralkodó ugyanis minden nyugati hatástól meg akarja tisztítani az országát. Idővel a két lelkész útjai különválnak – Rodrigues vidékre kerül, ahol azon tűnődik, hogy miért nem avatkozik bele Isten a dolgok alakulásába, amikor gyermekei ily módon szenvednek.

A két szerzetest két neves, feltörekvő fiatal fogja játszani. A legújabb Star Wars filmben, Az ébredő Erőben már jól megismert fő gonosz, azaz Adam Driver lesz az egyik, míg A csodálatos Pókember címszereplője, Andrew Garfield lesz a másik szerzetes. Nincs könnyű dolguk, ugyanis a jezsuiták kezdeti sikerei után Japánban betiltották a katolikus vallást, és tűzzel-vassal üldözni kezdték Jézus követőit.

Hát mi nagyon kíváncsian várjuk, hogy mi fog kisülni a Silence című moziból. Az biztos, hogy a zseniális szereplőgárdán és korunk egyik legmeghatározóbb rendezőjén nem fog múlni semmi.

Amerikai mozibemutató: 2016. december 23.
Magyar mozibemutató: 2017. március 16.

(Címlapkép forrása; Történet forrása)

//milos//

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés


Article Tags: · · · · · · ·