FILMEZZUNK.HU
Hétvégi bevételi lista, USA - Lego Batman odapirított mindenkinek!

Hétvégi bevételi lista, USA – Lego Batman odapirított mindenkinek!

4919

Hétvégi bevételi lista, USA – 2017. február 10-12.

Némi meglepetésre a Lego Batman – A film maga mögé tudta utasítani A sötét ötven árnyalata című alkotást. Batman animációs kalandja már első hétvégéjén visszahozta, sőt át is lépte a 80 milliós büdzséjét. A kritikailag nagyon lehúzott, erotikával túlfűszerezett ezüstérmes produkció, A sötét ötven árnyalata 46 millióval indított, ami az első résznél nyitásánál majdnem kétszer kevesebb. A hétvégi bevételi lista dobogósa a John Wick – 2. felvonás tudott még lenni, ami viszont kétszer többet keresett az első epizód nyitó hétvégéjénél. Összességében elmondható, hogy egyik frissen debütált mozifilmnél sem szomorkodhatnak az alkotók.

A zsinórban három hétig listavezető Széttörve még mindig szépen tartja magát. A belé fektetett 9 millió dollárnak már majdnem a hússzorosát hozta vissza világviszonylatban. A három Oscar-díjra jelölt (legjobb film kategóriában is) A számolás joga című dráma kerek-perec 8 milliót kaszált, így még mindig ott van a legjobbak között. Az Egy kutya négy élete továbbra is remekül szerepel. Ezúttal a harmadik helyen tudott végezni, bőven túlszárnyalva már a 22 milliós büdzséjét. A Körök című horror film öt pozíciót is zuhant, így már csak a hetedik helyen található. A Kaliforniai álom van a nyolcadik pozícióban, de ez a produkció még képes lehet anyagi növekedésre, ha a hamarosan esedékes Oscar-gálán a vártaknak megfelelően teljesít. Szintén az Oscar gála egyik meglepetése lehet az Oroszlán című dráma, amely 6 nominálást is a magáénak tudhat. Az amerikai mozikban 12 hete van már műsoron, de csak nemrég emeltek igazán nagyot a bemutatótermek számán, melyet kihasználva be is került a tíz legjobba. Egy szerelmi sci-fi, a The Space Between Us nem tudta megváltani a világot, a hétvége legnagyobb buktája ehhez a filmhez fűződik.

Amerikai hétvégi bevételi lista:

  1. Lego Batman – A film – $55,6M / $92,6M
  2. A sötét ötven árnyalata – $46,8M / $146,8M
  3. John Wick – 2. felvonás – $30M / $40,6M
  4. Széttörve – $9,3M / $169,3M
  5. A számolás joga – $8M / $140,2M
  6. Egy kutya négy élete – $7,4M / $56,3M
  7. Körök – $5,8M / $51,9M
  8. Kaliforniai álom – $5M / $294,3M
  9. Oroszlán – $4,1M / $44,5M
  10. The Space Between Us – $1,8M / $6,5M

(Sötéttel a frissen bemutatott filmek vannak; első oszlop a hétvégi amerikai bevételt, második oszlop az összbevételt mutatja)

(Címlapkép forrása; Amerikai hétvégi bevételi lista ADATAI)

//milos//


Article Tags: · · · · · · · · · · ·