FILMEZZUNK.HU
Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Kezdetét vette a 67-ik Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

1845

Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

A Berlini Nemzetközi Filmfesztivál ebben az évben is megnyitja kapuit. 11 nap, 923 filmvetítés, rengeteg világhírű sztár.

Az idei szemlére 7421 alkotással pályáztak, de a rendezők csak 399 filmet válogattak be a programba. A fesztivál 11 napja alatt 923 vetítést tartanak. A nagyjátékfilmes mezőnyben 24 filmet mutatnak be, ezek közül 18 versenyez a legjobb filmnek járó Arany Medvéért és a különböző alkotói kategóriákban odaítélt Ezüst Medvékért. Köztük van Enyedi Ildikó Testről és lélekről című alkotása is, amelynek pénteken tartják a világpremierjét, és összesen hatszor vetítik. Emellett most debütál Hugh Jackman új Farkas-filmje, a Logan és Danny Boyle Trainspotting-folytatása is.

Megérkezett a Trainspotting 2 első igazi előzetese

A Berlinale a cannes-i és a velencei mellett a legjelentősebb az A-kategóriás filmfesztiválok sorában, idei vendégei között van Penélope Cruz, Ethan Hawke, Kristin Scott Thomas, Richard Gere, Catherine Deneuve, Robert Pattison és Gillian Anderson. A díjakat hagyományosan az utolsó előtti – egy szombati – napon adják át, ezúttal február 18-án, az utolsó nap pedig csak a közönségé, akkor még egyszer levetítik a különböző szekciók legsikeresebb alkotásait.

//Spark//


Article Tags: · · · ·