FILMEZZUNK.HU
Filmajánló a hétvégére – 2017. február 25-26.

Filmajánló a hétvégére – 2017. február 25-26.

10093

Filmajánló – A hétvége 20 legjobb filmje!

Filmajánló rovatunkban 20 filmet ajánlunk, szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy melyek azok az alkotások, amiket meg tudsz nézni a családoddal, a barátaiddal, vagy szimplán, ha csak egyedül töltöd a hétvégédet. Természetesen minden ajánlott filmet sugározza valamely TV csatorna. Elő a kapcsolóval és már állíthatod is be felvételre a hétvége legjobb filmjeit!

Exférj újratöltve (2010) – 02.25., Szombat 09:05, AXN

Milo, a fejvadász egy nap sajátos megbízást kap. Egykori feleségét kell elkapnia, aki újságíró és szökésben van. Megkezdődik a macska-egér játék az egykori házastársak között. Nicole, a volt feleség egy gyilkossági ügyben nyomoz, Milo pedig igyekszik rábukkanni a nő nyomára. Hamarosan azonban újabb szereplők is belépnek a képbe, és együtt kell menekülniük.

Korhatár: 12+
Stílus: romantikus, akció, vígjáték
Rendező: Andy Tennant

Filmajánló: Gerard Butler és Jennifer Aniston főszereplésével egy szórakoztató produkció a délelőttre.

Ízlések és pofonok (2007) – 02.25., Szombat 16:20, Cool Tv

A gyönyörű Kate (Catherine Zeta-Jones) Napóleont megszégyenítő határozottsággal irányítja az egyik legelegánsabb étterem konyháját. Ám egy baleset felborítja egyeduralmát, az árván maradt kilencéves unokahúga, Zoe (Abigail Breslin) hozzá kerül, aki alaposan megnehezíti az életét. Mindezt tetézi, hogy új szakács érkezik az étterembe. Nick (Aaron Eckhart) másképp él és másképp gondolkodik, mint ő. Mégis lassacskán megfőzi az addig minden csábításnak ellenálló nőt.

Ízlések és pofonok (2007)

Korhatár: 12+
Stílus: romantikus, dráma, vígjáték
Rendező: Scott Hicks

Filmajánló: Egy ínycsiklandó film a gasztronómia kedvelőinek.

Marley meg én (2008) – 02.25., Szombat 18:25, Cool Tv

John és Jenny úgy dönt, hogy mielőtt családot alapítanak, először egy kutyán próbálják ki, milyen az, ha korán kell kelni, sokat kell sétálni járni, és nem szabad megfeledkezni valakinek az etetéséről. Hazavisznek egy édes kis kölyköt, és nem is sejtik, hogy a csöpp eb teljesen felforgatja az életüket. Hamar kiderül, hogy a blöki szelídíthetetlen, mint egy oroszlán, makacs, mint egy öszvér és vad, mint egy szibériai tigris. Nyomában káosz, dili és pusztítás jár. Az ifjú pár más városba költözik, gyerekük születik, igyekeznek új életet kezdeni – de Marley mindenhova elkíséri őket. Elviselni szinte lehetetlen. Nem szeretni pedig egyenesen képtelenség.

Marley meg én (2008)

Korhatár: 12+
Stílus: romantikus, dráma, vígjáték
Rendező: David Frankel

Filmajánló: Két nagyszerű színész, Owen Wilson és Jennifer Aniston, illetve egy kutya szerez nekünk egy fantasztikus élményt.

Csontdaráló (2005) – 02.25., Szombat 18:55, TV2

Paul Crewe (Adam Sandler) hajdanán ünnepelt sportoló volt, mára azonban már a feledésbe merült. Paul egy iszogatással eltöltött este után úgy dönt, hogy volán mögé ül. Vesztére tette, ugyanis a kopók lefülelik, és hűvösre teszik egy időre. Paul furcsa módon az ország egyik legjobban őrzött börtönébe kerül, talán nem véletlenül. A fegyencek között egy régi ismerősre lel, egykori edzője (Burt Reynolds) is itt tölti életfogytig tartó büntetését. A börtönigazgató arra bíztatja a rabokat, hogy kezdjenek el sportolni. A börtöncsapat csakhamar felfejlődik, és kihívhatják a börtönőrök csapatát. A két csapat tagjai gyűlölik egymást, a pályán pedig egyikük sem ismer kíméletet.

Csontdaráló (The Longest Yard, 2005)

Korhatár: 12+
Stílus: sport, vígjáték
Rendező: Peter Segal

Filmajánló: Adam Sandler egyik legnagyszerűbb filmje!

Fel! (2009) – 02.25., Szombat 19:20, RTL Klub

A 78 éves légballon kereskedő, Carl Fredricksen élete legnagyobb kalandjáról, a világ felfedezéséről álmodozik. Úgy dönt, valóra váltja néhai szeretett felesége álmát és elutazik Dél-Amerikába a legnagyobb vízeséshez, ami a földön létezik: a Paradise Falls-hoz. Egész életében vágyott egy óriási kalandra, így ezer meg ezer luftballont köt a házára és elrepül messze, a világ egyik leggyönyörűbb és legtitokzatosabb vidékére, a Tepuis táblahegyekhez.

Korhatár: 12+
Stílus: animációs
Rendező: Peter Docter és Bob Peterson

Filmajánló: Az utóbbi 10 év legkomolyabb animációs meséje, nem csak gyerekeknek!

Viharlovagok (2015) – 02.25., Szombat 20:00, HBO

1952 februárjában, a valaha volt legerősebb vihar csapott le a keleti partra New Englandnél. A katasztrofális időjárás egy olajszállító hajót kettőbe tört és a fedélzeten szolgáló 30 matróz csapdába esett. Dacolva az időjárási körülményekkel, a hideggel és a 70 láb magas hullámokkal egy apró életmentő hajó útra kelt, hogy a parti őrség tagjai segítsenek a bajba jutottakon.

Korhatár: 12+
Stílus: történelmi, thriller, dráma
Rendező: Craig Gillespie

Filmajánló: Izgalmas alkotás, megtörtént esetek alapján.

Kutyahideg (2006) – 02.25., Szombat 20:45, Cool Tv

Tudósok és felfedezők kis csoportja a Déli-sarkvidéken végez kutatómunkát. A tél beköszönte előtt expedícióra indul a térképész Cooper és a geológus Davis. Vezetőjük és a nyolc szánhúzó kutya irányítója Jerry. Az út során a csapat egyik tagja balesetet szenved. Még éppen idejében érnek vissza a táborba ahhoz, hogy a közelgő vihar elől repülővel evakuálni tudják őket. A nyolc kutyát azonban kénytelenek magukra hagyni. Jerry megfogadja, hogy az első adandó alkalommal visszajön értük. Arra senki sem számít, hogy az évszázad vihara tör ki az Antarktiszon. A film megtörtént esetet dolgoz fel.

Kutyahideg 2006

Korhatár: 12+
Stílus: kaland, dráma, családi
Rendező: Frank Marshall

Filmajánló: Igaz történet alapján, a valaha készült egyik legjobb kutyás film.

Eredet (2010) – 02.25., Szombat 21:25, TV2

Cobb (Leonardo DiCaprio) a legnagyobb tolvajok egyike, aki arra specializálódott, hogy egy különleges álommegosztó technológia segítségével mások álmaiba lopódzon be, és olyan titkokat szerezzen meg, amiket senki más nem tud. Ám a magányos és lelkiismeret-furdalással élő férfi végre olyan megbízást kap, amely segítségével helyrehozhatja eddigi hibáit, és talán saját életét is. A munka viszont épp az ellenkezője annak, amit eddig csinált – egy gondolatot kell elültetnie valakinek a  fejében. Ez lenne a tökéletes bűntény, azonban Cobb és társai sem vettek számításba minden tényezőt, ami sokba kerülhet nekik.

Korhatár: 16+
Stílus: akció, thriller, sci-fi
Rendező: Christopher Nolan

Filmajánló: Ha már láttad, itt a lehetőség újra megnézni, de most már talán meg is fogod érteni.

Kényszerleszállás (2012) – 02.25., Szombat 23:05, Prime

Baleset éri a 227-es járatot , és az életveszélyes helyzetből csak kényszerleszállással lehet megmenekülni. Ehhez egy olyan jó képességű, tapasztalt pilóta kell, mint Whip Whitaker. Ugyan néhányan életüket vesztették a landolás során, de az emberek nagy része túlélte a manővert. Whitakert hősként ünneplik. Ahogy azonban tovább  gyűrűznek az események, egyre több részlet derül ki a levegőben történtekről, és felmerül a kérdés: vajon ki vagy mi okozta a végzetes hibát?

Korhatár: 16+
Stílus: dráma, thriller
Rendező: Robert Zemeckis

Filmajánló: Denzel Washington szokatlan, ám zseniális szerepben!

John Wick (2014) – 02.25., Szombat 23:05, Film+

John Wick (Keanu Reeves) nem akar túl sokat, csupán nyugodt életet. Kutyája, sportkocsija, üres és hideg lakása éppen elég komfortot biztosít számára. Azonban egy nyugdíjas bérgyilkos nem hagyhatja szó nélkül, ha ártanak neki. Előkerülnek a régi fegyverek, és John bosszúhadjáratba kezd. Ő az egyszemélyes hadsereg, akinek gengszterek és bérgyilkosok egész hadával kell szembenéznie. New York valódi csatatérré változik.

Korhatár: 18+
Stílus: akció, thriller
Rendező: Chad Stahelski és David Leitch

Filmajánló: Ha megnézed és tetszik, már mehetsz is moziba, hogy megnézd a második felvonást.

Százkarátos szerelem (2013) – 02.26., Vasárnap 16:45, Mozi+

Richard (Pierce Brosnan) és Kate (Emma Thompson) egy elvált házaspár, akik ott szúrnak oda a másiknak, ahol csak tudnak . Bár látszólag ki nem állhatják egymást, barátaik és gyermekeik biztosak abban, hogy újra összejönnek. Egy napon Richard azzal állít be Kate-hez, hogy egy cégpanama miatt minden vagyonukat elveszették. Mindketten Párizsba repülnek, hogy mentsék a menthetőt. Sajnos úgy fest, hogy kudarccal járnak, ám van egy mentő ötletük. A nehéz helyzetükért felelős cég vezetőjének lánya nemsokára férjhez megy, Richard és Kate pedig elhatározza, ellopják az esküvőről a milliókat érő gyémánt nyakláncot. A terv megvalósításában barátaikra is számíthatnak, csakhogy egyikük sem volt mestertolvaj, ráadásul egy kissé talán már idősek is a szakmához.

Korhatár: 12+
Stílus: romantikus, vígjáték
Rendező: Joel Hopkins

Filmajánló: Két ikonikus színész egy nagyon aranyos romantikus-vígjátékban.

A kém (2015) – 02.26., Vasárnap 18:00, HBO

Susan Cooper szerény CIA elemző, aki az íróasztala mögül vesz részt az ügynökség legveszélyesebb küldetéseiben. Amikor azonban elveszti partnerét, illetve egy másik ügynök is lelepleződik, kénytelen önként jelentkezni, hogy beépüljön egy fegyverkereskedő emberei közé, s megakadályozzon egy globális katasztrófát.

Korhatár: 16+
Stílus: vígjáték
Rendező: Paul Feig

Filmajánló: Ha kíváncsi vagy Jason Statham élete alakítására, akkor feltétlen látnod kell ezt a filmet.

Apádra ütök (2000) – 02.26., Vasárnap 18:45, Mozi+

Greg szerelmes Pambe, és meg akarja kérni a kezét. Amikor a pár elutazik New Yorkba Pam hugának esküvőjére, Greg elérkezettnek látja az időt a lánykérésre. Ám amikor megismerkedik a lány családjával, és főleg a félelmetes apósjelölttel, Jack Byrnes-szal, úrrá lesz rajta a pánik. Innetől kezdve minden próbálkozása valahogy balul sül el.

Apádra ütök (2000, Meet the Parents)

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték
Rendező: Jay Roach

Filmajánló: Olvasóink között akad még olyan, aki nem látta ezt a filmet?!

Nász-ajánlat (2009) – 02.26., Vasárnap 18:50, RTL Klub

Margaret (Sandra Bullock) egy könyvkiadónál dolgozik, szereti a munkáját, de kanadai állampolgárként illegálisan dolgozik Amerikában. Amint ez kiderül, vissza akarják toloncolni hazájába. Margaret azt a tervet eszeli ki, hogy férjhez megy egy amerikai állampolgárhoz,  így már nem küldhetnék vissza. Leendő kiszemeltje, kollégája Andrew (Ryan Reynolds), aki meglepetésére hajlandó feleségül venni, hiszen a karrierje szempontjából is jól jön, ha ő a főnökasszony férje. A bevándorlási hivatal azonban nagyon szigorúan veszi a leendő pár ellenőrzését, ami mind Margaretet, mind Andrew-t váratlan helyzetek elé állítja.

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték, romantikus
Rendező: Anne Fletcher

Filmajánló: Napjaink két meghatározó színésze, illetve színésznője egymásba szeret, mi meg csak élvezzük.

Végre otthon! (2015) – 02.26., Vasárnap 18:55, TV2

Egy mogorva, magányos és makacs lány egy nap rátalál a népe elől bujdosó, a Galaxis legidegesítőbben optimistának tartott lényére. Bár kettejükben az ég egy adta világon semmi közös nincs, mégis összefognak, miután üldözői rátalálnak a jövevényre, és a nyomukba erednek. A páros fejvesztett menekülésbe kezd, miközben megpróbálnak megoldást találni arra, hogyan is menthetnék meg a Földet, melyet mind a ketten otthonunknak tekintenek.

Korhatár: 16+
Stílus: animációs
Rendező: Tim Johnson

Filmajánló: A Z, a hangya és a Túl a sövényen rendezőjének legújabb filmje.

Másnaposok szerencséje (2014) – 02.26., Vasárnap 20:00, RTL II

Meghan, a csinos és munkamániás riporter egy váratlanul jól végződött buli után Los Angeles egyik lepukkant külvárosi negyedében találja magát telefon, személyi, autó és pénz nélkül. Legnagyobb álma, hogy hírbemondó lehessen, és csak pár órája van előző napi rucijában eltipegni a züllött városrészen át élete legfontosabb meghallgatására, amihez természetesen minden szembejövőnek lesz egy-két szava.

Korhatár: 16+
Stílus: vígjáték
Rendező: Steven Brill

Filmajánló: Ha kedveled Elizabeth Banks-t, akkor ez a filmje tutira tetszeni fog!

A túlélő (2013) – 02.26., Vasárnap 21:00, RTL+

2005. június 28-án a Navy Seals négy tagját veszélyes és titkos akcióba küldik Afganisztán Hindu Kush régiójában. A Vörös Szányak fedőnevű küldetés célja magas rangú tálib vezetők semlegesítése. Azonban a küldetés balul sül el, a csapatra ellenséges erők támadnak, s a négy katona csakhamar magára marad, minimális eséllyel a túlélésre.

Korhatár: 16+
Stílus: akció, thriller
Rendező: Peter Berg

Filmajánló: Elsősorban férfiak figyelmébe ajánlanánk ezt az igaz történeten alapuló, izgalmas háborús filmet.

Barátság extrákkal (2011) – 02.26., Vasárnap 21:00, AXN

Egy fejvadász ügyfele megbízásának eleget téve felkutatja számára az ideális munkaerőt, majd meggyőzi az újoncot, hogy költözzön New Yorkba. A két fiatal között kölcsönös szimpátia alakul ki, de tapasztalataik megálljt parancsolnak érzéseiknek. Megegyeznek abban, hogy kettőjük kapcsolata csak a szexről szólhat.

Korhatár: 16+
Stílus: romantikus, vígjáték
Rendező: Will Gluck

Filmajánló: Idősebb pároknak ajánljuk ezt a szórakoztató vígjátékot.

Mad Max – A harag útja (2015) – 02.26., Vasárnap 21:35, HBO

A posztapokaliptikus jövőben mindenkinek meg kell küzdenie a javakért és az életben maradásért. Az embertelen körülmények között két lázadó próbál igazságot szolgáltatni. Max (Tom Hardy) nem a szavak, sokkal inkább a tettek embere, aki saját békéjét keresi, miután elvesztette feleségét és gyermekét, Furiosa (Charlize Theron) pedig abban látja a túlélés lehetőségét, ha átkelve a sivatagon hazatér gyermekkori otthonába.

Korhatár: 18+
Stílus: akció, thriller, kaland
Rendező: George Miller

Filmajánló: Ha akció-orgiára vágynál, akkor ez a te választásod.

Legenda (2015) – 02.26., Vasárnap 23:00, HBO2

A Legenda című krimi története a 60-as évek Londonjába repíti vissza nézőit. A hírhedt Kray testvérek közül Reggie volt a ‘normálisabb’, aki az éjszakákat hírességekkel múlatta át, míg testvére, Ron az elmegyógyintézetben dekkolt. Miután Reggie elintézte, hogy kiengedjék Ront a diliházból, verhetetlen párossá duzzasztják hírnevüket és leszámolnak ellenfeleikkel, elsőként a Richardsonokkal, s egyeduralomra törnek a londoni alvilágban.

Korhatár: 16+
Stílus: életrajzi, krimi, dráma
Rendező: Brian Helgeland

Filmajánló: Ha bírod Tom Hardy-t, itt egyből kettőt is kaphatsz belőle.

(Filmajánló hétvégére cikk történeteinek forrása itt, itt)

//milos//


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·