FILMEZZUNK.HU
Hétvégi bevételi lista, USA – Nagyot kaszált egy új horror!

Hétvégi bevételi lista, USA – Nagyot kaszált egy új horror!

5805

Hétvégi bevételi lista, USA – 2017. február 24-26.

A tavalyi évben néhány cikkünkben elhangozhatott, hogy a 2016-os év a horrorfilmeké az anyagi hasznokat tekintve. Az eheti bevételeket tekintve gyanakszunk rá, hogy a 2017-es évben sem lesz hiány horrorisztikus horror bevételekben. Legújabb példája eme két mondatunknak a Get Out című amerikai horror film, melyet ismeretlen rendező rendezett, egyelőre névtelen színészekkel. A produkció 4,5 millió dollárból valósult meg, ám már első hétvégéjén meghatszorozta ezt az összeget, ugyanis több, mint 30 milliót kaszált a tengerentúlon. Harmadik hétvégéjére szorult le a hétvégi bevételi lista trónjáról a Lego Batman – A film, ami még mindig közel 20 milliót keresett. A John Wick – 2. felvonás visszamászott a dobogóra, ami egy 18+-os filmtől fantasztikus eredmény.

A Matt Damon főszereplésével készült misztikus film, A Nagy Fal, minden idők legnagyobb költségvetésű kínai produkciója. A tengerentúlon az első hétvégéjén mindössze 18 milliós bevételre volt képes, ami a 150 milliós büdzséhez képest elég silány kezdés. Második hétvégéjére pontosan 50%-ot esett, ám siránkozniuk nem kell az alkotóknak, hiszen világviszonylatban már a 250 milliót is bőven átlépték. A sötét ötven árnyalata három helyet is hátraszorult, köszönhetően az egyre nagyobb érdektelenségnek. Az Ice Cube és Charlie Day viaskodásáról szóló vígjáték, a Pofoncsata 6,4 milliót keresett, ami a hatodik helyre volt most elég. A három Oscar-díjra jelölt (legjobb film kategóriában is) A számolás joga című dráma bevételei alig estek, így még mindig ott tud lenni a legjobb tízben. Szintén ott van még a legjobbak között a Kaliforniai álom, de ez a musical jövőhétre újra szárnyakra kaphat, hiszen az éjjel folyamán hat Oscar-díjat is begyűjtött. A sokáig listavezető Széttörve még mindig szépen tartja magát. A belé fektetett 9 millió dollárnak már több, mint a hússzorosát hozta vissza a film világviszonylatban. Az Oroszlán című film 14. hetére újra visszaküzdötte magát a Top10-be, ami nem semmi egy ilyen alkotástól.

Amerikai hétvégi bevételi lista:

  1. Get Out – $30,5M / $30,5M
  2. Lego Batman – A film – $19M / $226M
  3. John Wick – 2. felvonás – $9M / $125,5M
  4. A Nagy Fal – $8,7M / $299M
  5. A sötét ötven árnyalata – $7,7M / $328,3M
  6. Pofoncsata – $6,4M / $24,8M
  7. A számolás joga – $5,9M / $182,8M
  8. Kaliforniai álom – $4,6M / $369M
  9. Széttörve – $4,1M / $221,2M
  10. Oroszlán – $3,8M / $88,8M

(Sötéttel a frissen bemutatott filmek vannak; első oszlop a hétvégi amerikai bevételt, második oszlop az összbevételt mutatja)

(Címlapkép forrása; Amerikai hétvégi bevételi lista ADATAI)

//milos//

Mentés


Article Tags: · · · · · · · · · · ·