FILMEZZUNK.HU
Steve McQueen legjobb filmjei

A 10 legemlékezetesebb film a legendás Steve McQueen-től

16192

Steve McQueen legjobb filmjei

Steve McQueen méltán érdemelte ki a King of Cool becenevet, hiszen ő volt a hatvanas évek egyik legmenőbb hollywoodi színésze, akire általában laza és szófukar karakterek megformálását bízták a rendezők. Pályafutását A massza című horrorfilmmel kezdte, de néhány évvel később olyan ma már klasszikusnak számító alkotások főszerepeiben tűnik fel, mint A hét mesterlövész vagy A nagy szökés. A legendás színész a napokban ünnepelné a 94. születésnapját… Emléke jeléül íme tíz felejthetetlen film a feledhetetlen színésztől.

Melyik a legemlékezetesebb Steve McQueen film, amit valaha láttatok? Válaszaitokat várjuk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, az alábbi cikk posztja alatt!

10. A nászutasgép (The Honeymoon Machine, 1961)

Két katona nagy bajban van, amikor a fogadási csalásuk vételi zavart okoz a hajó kommunikációjával. Steve McQueen, Jim Hutton és Paula Prentiss jelenik meg ebben a romantikus vígjátékban.

A nászutasgép (The Honeymoon Machine, 1961)

9. Le Mans – A 24 órás verseny (Le Mans, 1971)

A Le Mans-i autóverseny rajtjánál vagyunk. Feszülten készülődnek öltözőikben a versenyzők, izgatottan várakoznak a nézők a zsúfolásig megtelt lelátókon. De érződik, hogy az öltözőkbe bejáratos Lisa Belgetti (Elga Andersen) és a legjobb versenyzőnek számító Delaney (Steve McQueen) között különösen nagy a feszültség. Amikor egymásra pillantanak, ismét felidéződnek egy régmúlt autóbaleset képei.

Le Mans - A 24 órás verseny (Le Mans, 1971)

8. A Cincinnati Kölyök (The Cincinnati Kid, 1965)

A “Kölyök” (Steve McQueen) éles eszű, fiatal jövevényként csatlakozik New Orleans egyik hamiskártyás bandájához az 1930-as években. A történet középpontjában a Kölyök és a legendás pókerkirály közötti erőpróba áll. A játszmát azonban megzavarja egy bizonyos Slade (Rip Torn) közbeavatkozása, aki a pókerkirály régi ellenfele, s aki megpróbálja megbundázni a játszma kimenetelét…

A Cincinnati Kölyök (The Cincinnati Kid, 1965)

7. A szökés (The Getaway, 1972)

A szökés című thrillerben Doc börtönben ül fegyveres rablásért. Megkéri feleségét, hogy szóljon egy befolyásos embernek, bizonyos Beynonnak, hogy valamiként juttassa ki a sittről, s ő cserébe bármit megtesz a férfinak. Doc hamarosan kiszabadul és feladatként egy bankot kell kirabolnia. Az akció balul sül el, mivel a rendőrség a nyomukba szegődik és a pénzzel teli táska is elkallódik. Doc és felesége menekülésre kényszerül…

A szökés (The Getaway, 1972)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·