FILMEZZUNK.HU
Meglepő érdekességek az új Star Wars-mozi előzetesében látott új bolygóról

Meglepő érdekességek az új Star Wars-mozi előzetesében látott új bolygóról

2548

Néhány infó a Star Wars: Az utolsó Jedik előzetesében látott új bolygóról

A napokban a Star Wars Celebration rendezvényen a rajongók nagy örömére levetítették Az utolsó Jedik (The Last Jedi) első előzetesét. Túl sokat nem lehetett belőle megtudni, de annyi azért biztos, hogy az Első Rend továbbra sem adja fel, pusztító fegyverük megsemmisítése után továbbra is számolni kell velük.

A filmben lesz egy új, eddig nem látott bolygó is. A neve: Crait. Rian Johnson a planétáról elmondta, hogy mindentől távol esik és bányásznak rajta.

Régebben a Lázadók egyik bázisa is itt volt, de már régóta elhagyták. Első ránézésre nem tűnik fontos területnek, ám a filmben mégis kulcsfontosságúnak fog számítani.

Meglepő érdekességek az új Star Wars-mozi előzetesében látott új bolygóról

És hogy miért húznak vörös csíkot-felleget maguk után a járművek az előzetesben? A bányánál a fehér vékony felszín alatt vörös réteg található.

A Nerdistnél gyorsan kiderítették, hogy a Crait név a Star Wars univerzumbeli Krayt sárkány homonímiája. A wikipedia szerint a krayt sárkánygyík a Tatuin nevű bolygón őshonos, hatalmas testű, szárazföldi, hüllőszerű élőlény. A több kamrás emésztőrendszerű, óriás élőlénynek a legmélyebb gyomorkamrájában drágakövek, úgynevezett krayt sárkánygyík gyöngyök képződnek. Ezek igen magas árat érhetnek el a kereskedelemben. A krayt sárkánygyík ragadozó élőlény. Hivatalosan nem tették még közzé, hogy az élőlény is felbukkan-e a filmben, de azért több regényben és játékban is benne volt.

Az előzetest itt pótolhatod:

(Cikk forrása: filmdroid.hu)

Mentés

Mentés


Article Tags: · · · ·