FILMEZZUNK.HU
Filmajánló a hétvégére – 2017. április 29-30.

Filmajánló a hétvégére – 2017. április 29-30.

9532

Filmajánló – A hétvége 20 legjobb filmje a tévéből!

Filmajánló rovatunkban 20 filmet ajánlunk, szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy melyek azok az alkotások, amiket meg tudsz nézni a családoddal, a barátaiddal, vagy szimplán, ha csak egyedül töltöd a hétvégédet. Természetesen minden ajánlott filmet sugározza valamely TV csatorna. Elő a kapcsolóval és már állíthatod is be felvételre a hétvége legjobb filmjeit!

A könyvtolvaj (2013) – 04.29., Szombat 16:00, Prime

Mikor a bátor, fantáziadús lány (Sophie Nélisse) német nevelőszüleinél megtanul olvasni, egy új világ tárul fel előtte. Végre van hova elmenekülnie a második világháború borzalmai elől, amelyek nap mint nap körülveszik őt. A család által bújtatott zsidó kamasz fiú (Ben Schnetzer) barátságát megszerezve együtt indulnak kalandokra a szavak világába.

Korhatár: 12+
Stílus: dráma, háborús
Rendező: Brian Percival
Filmajánló: A II. világháború zord éveit két gyerek szemszögéből bemutató történet igazi szívfacsaró élményt nyújt.

Mennyei csodák (2016) – 04.29., Szombat 16:20, HBO

A Miracles from Heaven című filmdráma Christy Beam megtörtént eseményeken alapuló regényének feldolgozásával született meg. Főhőse egy fiatal lány, aki egy rendkívül ritka emésztési betegséggel született, s egy tragikus balesetet követően csodálatos módon meggyógyult.

Korhatár: 12+
Stílus: dráma
Rendező: Patricia Riggen
Filmajánló: Igazán megható, szívszorító történet, megtörtént események alapján.

Úszó erőd (1992) – 04.29., Szombat 17:10, Mozi+

Casey Rybackről (Steven Seagal), a USS Missouri csatahajó jámbor szakácsáról csak kevesen tudják, hogy valamikor mindenre elszánt harcosként szolgált Vietnamban és a Közel-Keleten. A sors újra közbeszól, mert amikor a Missouri terroristák célpontjává válik, akik meg akarják szerezni a hajó nukleáris fegyvereit, Rybacknek a maroknyi legénység élére kell állnia, hogy megvédje a hajót, miközben a szárazföldön milliók rettegnek lélegzetvisszafojtva a fenyegető nukleáris háborútól.

Úszó erőd (Under Siege, 1992)

Korhatár: 16+
Stílus: akció, thriller
Rendező: Andrew Davis
Filmajánló: Talán ez a legismertebb Steven Seagal-film, amit feltétlen látni kell.

Apádra ütök (2000) – 04.29., Szombat 18:50, Paramount Channel

Greg szerelmes Pambe, és meg akarja kérni a kezét. Amikor a pár elutazik New Yorkba Pam hugának esküvőjére, Greg elérkezettnek látja az időt a lánykérésre. Ám amikor megismerkedik a lány családjával, és főleg a félelmetes apósjelölttel, Jack Byrnes-szal, úrrá lesz rajta a pánik. Innetől kezdve minden próbálkozása valahogy balul sül el.

Apádra ütök (2000, Meet the Parents)

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték
Rendező: Jay Roach
Filmajánló: Robert DeNiro újfent megmutatja komikus oldalát ebben a mára már klasszikussá váló vígjátékban.

Mindent bele, fiúk! (1972) – 04.29., Szombat 18:55, TV2

Kicsi, öreg gép billeg a repülőtér leszállópályája fölött. Szárnya füstöl, a fék elromlott. A kényszerleszállás elkerülhetetlen, és a gép a hangár oldalába ütközik. Tűzoltóautók és mentők szirénázva sietnek a bajba jutott pilóták segítségére. Azaz, hogy sietnének. A két pilótának a haja szála sem görbült a kalandban, mosolyogva kötik el az első autót.

Mindent bele, fiúk! (1973)

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték, kaland, akció
Rendező: Giuseppe Colizzi
Filmajánló: Nincs hétvége Terence Hill és Bud Spencer nélkül.

Százkarátos szerelem (2013) – 04.29., Szombat 19:00, Super TV2

Richard (Pierce Brosnan) és Kate (Emma Thompson) egy elvált házaspár, akik ott szúrnak oda a másiknak, ahol csak tudnak . Bár látszólag ki nem állhatják egymást, barátaik és gyermekeik biztosak abban, hogy újra összejönnek. Egy napon Richard azzal állít be Kate-hez, hogy egy cégpanama miatt minden vagyonukat elveszették. Mindketten Párizsba repülnek, hogy mentsék a menthetőt. Sajnos úgy fest, hogy kudarccal járnak, ám van egy mentő ötletük. A nehéz helyzetükért felelős cég vezetőjének lánya nemsokára férjhez megy, Richard és Kate pedig elhatározza, ellopják az esküvőről a milliókat érő gyémánt nyakláncot. A terv megvalósításában barátaikra is számíthatnak, csakhogy egyikük sem volt mestertolvaj, ráadásul egy kissé talán már idősek is a szakmához.

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték, romantikus
Rendező: Joel Hopkins
Filmajánló: Egy nagyon nagyon vicces, romantikus, ökörködő vígjáték két fantasztikus színésszel.

Csontdaráló (2005) – 04.29., Szombat 21:00, Mozi+

Paul Crewe (Adam Sandler) hajdanán ünnepelt sportoló volt, mára azonban már a feledésbe merült. Paul egy iszogatással eltöltött este után úgy dönt, hogy volán mögé ül. Vesztére tette, ugyanis a kopók lefülelik, és hűvösre teszik egy időre. Paul furcsa módon az ország egyik legjobban őrzött börtönébe kerül, talán nem véletlenül. A fegyencek között egy régi ismerősre lel, egykori edzője (Burt Reynolds) is itt tölti életfogytig tartó büntetését. A börtönigazgató arra bíztatja a rabokat, hogy kezdjenek el sportolni. A börtöncsapat csakhamar felfejlődik, és kihívhatják a börtönőrök csapatát. A két csapat tagjai gyűlölik egymást, a pályán pedig egyikük sem ismer kíméletet.

Csontdaráló (2005)

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték, sport, krimi
Rendező: Peter Segal
Filmajánló: Talán nem túlzás azt állítani, hogy az egyik legjobban sikerült film Adam Sandlertől.

Fel! (2009) – 04.29., Szombat 21:00, Super TV2

Carl Fredricksen gyerekkori szerelmét veszi feleségül, akivel kettesben éldegélnek boldogan, egészen a nő haláláig. A megözvegyült férfi visszahúzódva, morcosan töltené utolsó éveit, ha egy hatalmas vállalat nem vetne szemet telkére. A nyugdíjas öregúr viszont hallani sem akar róla, hogy lebontsák emlékekkel teli házát, inkább léggömbök segítségével útra kel egy potyautas kutya és egy kisfiú társaságában, hogy megvalósítsa élete legnagyobb kalandját.

Fel! (Up, 2009)

Korhatár: 6+
Stílus: animációs
Rendező: Pete Docter, Bob Peterson
Filmajánló: Az utóbbi évek egyik legokosabban összerakott animációs filmje. Nagyszerű karakterek, jó történetvezetés, szép látvány és remek zene. Nem csak gyerekeknek ajánlott!

Nász-ajánlat (2009) – 04.29., Szombat 21:00, Prime

Margaret (Sandra Bullock) egy könyvkiadónál dolgozik, szereti a munkáját, de kanadai állampolgárként illegálisan dolgozik Amerikában. Amint ez kiderül, vissza akarják toloncolni hazájába. Margaret azt a tervet eszeli ki, hogy férjhez megy egy amerikai állampolgárhoz,  így már nem küldhetnék vissza. Leendő kiszemeltje, kollégája Andrew (Ryan Reynolds), aki meglepetésére hajlandó feleségül venni, hiszen a karrierje szempontjából is jól jön, ha ő a főnökasszony férje. A bevándorlási hivatal azonban nagyon szigorúan veszi a leendő pár ellenőrzését, ami mind Margaretet, mind Andrew-t váratlan helyzetek elé állítja.

Nász-ajánlat (Proposal, 2009)

Korhatár: 12+
Stílus: romantikus, vígjáték
Rendező: Anne Fletcher
Filmajánló: Ez a film is a legjobb rom-kom vígjátékok közé tartozik. A fergeteges szórakozás garantált.

Beépített tudat (2016) – 04.29., Szombat 21:50, RTL Klub

A CIA egyik legjobb ügynöke egy küldetés során olyan információk birtokába kerül, mellyel képes lehet megfékezni egy nukleáris háborút, ám mielőtt ezt átadhatná feletteseinek, elkapják. Mikor kollégái rátalálnák, már csak egy módon deríthetik ki, társuk mit tudott: tudatát át kell ültetniük egy másik emberbe. Az egyetlen személy, aki segíthet nekik egy féktelen bűnöző.

Korhatár: 16+
Stílus: akció, dráma, thriller
Rendező: Ariel Vromen
Filmajánló: Zseniális szereposztás, izgalmas történet, látványos akciójelenetekkel megspékelve.

A dzsungel könyve (2016) – 04.30., Vasárnap 09:35, HBO

Maugli, akit farkasok neveltek, békében él az állatok világában, ám egyik nap Sir Kánnal, a kegyetlen tigrissel találja szemben magát. Élete ettől a ponttól kezdve veszélyben van, hiszen Sir Kán, akin az Ember régen már sebeket ejtett, ellenségként tekint rá és elhatározza, megöli az embergyereket. Maugli elhagyja farkas családját, hogy csatlakozzon oda, ahol még sosem járt, az emberek világához. Ám útja során számtalan kaland, próbatétel várja és még több veszély leselkedik rá. Társa ebben Bagira, a párduc és Balu, a szabad szellemű medve.

Korhatár: 6+
Stílus: kaland, családi
Rendező: Jon Favreau
Filmajánló: Jon Favreau rendező Kipling klasszikusából forgatott élőszereplős filmje, amely Disney azonos című animációs filmjén alapszik.

Jószomszédi iszony (2003) – 04.30., Vasárnap 11:20, Paramount Channel

Alex (Ben Stiller) és Nancy (Drew Barrymore) az ígéretes fiatal pár beköltözik álmai otthonába. Csupán egy apró szépséghibája van az álomháznak, hogy a felső szinten egy életjáradékos anyóka tengeti napjait. Alex és Nancy nem is sejtik, hogy a látszólag barátságos és rozoga hölgy valójában egy undok, rosszindulatú nyanya. Egy ravasz, dörzsölt, minden hájjal megkent banya. Egy elvetemült, megátalkodott, gonosz, égetnivaló szipirtyó! Tébolyító harc kezdődik a nyugalomért és a lépcsőházért.

Jószomszédi iszony 2003

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték
Rendező: Danny DeVito
Filmajánló: Igazán jó poénokkal teli, nevettető, jókedvre derítő igényes vígjáték.

L’ecsó (2007) – 04.30., Vasárnap 14:00, HBO2

Remy, a patkány másról sem álmodozik, mint hogy séfként dolgozhasson. Bár a környezete nem rajong az ötletért, mégis belevág a kalandba, de szembesülnie kell azzal, hogy az emberek uralta világban nem mindenki repes az örömtől, ha megjelenik a konyhában. Végül azonban barátra lel Linguini személyében, és közösen hatalmas sikereket érnek el. Együttműködésüket azonban többen is rossz szemmel nézik.

Lecsó - Ratatouille (Brad Bird, 2007)

Korhatár: 6+
Stílus: animációs
Rendező: Brad Bird, Jan Pinkava
Filmajánló: Nagyszerű vasárnap délutáni időtöltés lehet a kölyköknek.

A sziget (2005) – 04.30., Vasárnap 15:15, Viasat3

Linconl 6-Echo és Jordan 2-Delta ugyanarra vágyik, mint több száz másik társuk, akikkel egy szigorúan ellenőrzött és hermetikusan zárt helyen élnek: hogy kiválasszák őket a Szigetre, ami az egyetlen ember által lakható hely a Földön. Egy véletlen folytán viszont Lincoln rájön, hogy mindaz, amit a világról, magukról és a Szigetről gondoltak, csak hazugság, és amikor az is kiderül, hogy halottan többet érnek, mint élve, Lincolnnak és Jordannek már csak egy célja marad: menteni saját életüket és harcolni az igazságtalanság ellen.

A sziget (2005)

Korhatár: 16+
Stílus: akció, sci-fi, thriller
Rendező: Michael Bay
Filmajánló: Kiváló mozi, remek összkép, mely kiválóan megállja a helyét 2016-ban is!

Megjött apuci (2015) – 04.30., Vasárnap 16:45, HBO

Amikor Dusty (Mark Wahlberg) egykori felesége újra férjhez megy, a férfi belép a nő életébe, melyet szándékában áll fenekestül felforgatni. A mostohaapa, a jólelkű Brad még nem is sejti, mekkora rivalizálás veszi kezdetét Dusty érkezésével.

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték
Rendező: Sean Anders
Filmajánló: Remek kikapcsolódás, melyben mind Mark Wahlberg, mind pedig Will Ferrell hozta a szokásos formáját.

Hullámtörők (2006) – 04.30., Vasárnap 18:00, Viasat3

Ben Randall igazi legenda a parti őrség vízi mentői között, ám egy balul sikerült mentési akció során elveszíti csapatát, és lelkileg összezuhan. Hogy összeszedje magát, visszavonul, és a tanítást választja egy kiképzőközpontban. Itt találkozik a fiatal úszóval, Jake-kel, aki minden áron vízi mentő akar lenni. Ahogy Randall, úgy Jake is a múlt kísértete elől menekül.

Hullámtörők (2006)

Korhatár: 12+
Stílus: kaland, dráma, akció
Rendező: Andrew Davis
Filmajánló: Nagyszerű film a kitartásról, összetartásról, küzdelemről és emberi értékekről.

Az Amazonas kincse (2003) – 04.30., Vasárnap 19:00, Cool Tv

Beck (Dwayne Johnson), a mindenes azt a feladatot kapja, hogy keresse meg és hozza vissza főnöke kalandvágyó fiát, Travist (Seann William Scott), aki most épp a dél-amerikai dzsungelben kutat elfeledett kincsek után. Az őrült hajszába mások is bekapcsolódnak, a mókás kincskereső és a sziklakemény embervadász mellett gerillaharcosok és egy aranybánya mogorva tulajdonosa, sőt egy vonzó csapos lány is színre lép.

Az Amazonas kincse (The Rundown, 2003)

Korhatár: 12+
Stílus: kaland, vígjáték, akció
Rendező: Peter Berg
Filmajánló: Dwayne Johnson hozza kemény és beszólogatós formáját.

Kavarás (2014) – 04.30., Vasárnap 19:55, RTL Klub

Jim (Adam Sandler) és Lauren (Drew Barrymore) első randija nem sikerül a legjobban, ezért úgy döntenek, hogy nem is erőltetik a dolgot. A sors viszont úgy hozza, hogy kénytelenek lesznek elviselni egymást még egy darabig, mert teljesen véletlenül ugyanazon a családi üdülőhelyen vakációznak, ráadásul nem is egyedül, ugyanis mindkettőjüket elkísérik az előző házasságukból való gyerkőceik. Jim és Lauren ellenszenve hamar utálatba csap át. Ám a közösen átélt kalandok lassan egyre közelebb hozzák őket egymáshoz. Hamarosan felismerik, hogy a másik nem is olyan szörnyű figura, mint az elsőre gondolták.

Korhatár: 12+
Stílus: romantikus, vígjáték
Rendező: Frank Coraci
Filmajánló: Nagyszerű páros egy nagyon szerethető vígjátékban.

A Wall Street farkasa (2013) – 04.30., Vasárnap 21:00, Prime

Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) becsületes brókerként kezdte karrierjét, mégsem ennek köszönheti, hogy a nyolcvanas évek végére az egyik legnagyobb amerikai brókercég tulajdonosa lett, és huszunhat évesen már heti 1 millió dollárt keresett. Még több pénz, még több hatalom, nők és kábítószerek; ezek hajtották Belfortot. Mit sem törődve a nyomában loholó FBI ügynökökkel, a bróker teljesen elmerült a korrupcióban.

Korhatár: 16+
Stílus: életrajzi, dráma, krimi
Rendező: Martin Scorsese
Filmajánló: Ha kíváncsi vagy, mi folyik a Wall Street-en, akkor ezt a filmet látnod kell.

Mr. és Mrs. Smith (2005) – 04.30., Vasárnap 21:00, Mozi+

Egyik család sem szívesen teregeti ki a szennyest, titkai pedig mindenkinek vannak, még házon belül is. Smithék látszólag egy teljesen hétköznapi életet élnek. Sem a kívülállók, sem ők maguk nem sejtik, hogy mit rejteget előlük a másik. Jane és John mindketten bérgyilkosok,  azonban a házaspár tagjaiban semmi más közös nincs, sőt, két egymással rivalizáló szervezetnek dolgoznak. Smithék nyugodt külvárosi élete teljesen felborul, amikor új megbízást kapnak. Bár szigorúan nem vittek addig haza munkát, most rákényszerülnek, hisz a következő célpontjukról kiderül, hogy évek óta megosztják vele hitvesi ágyukat.

Brad Pitt - Mr. és Mrs Smith /Mr. and Mrs. Smith, 2005/

Korhatár: 12+
Stílus: akció, vígjáték, romantikus
Rendező: Doug Liman
Filmajánló: Ha tizedjére nézed meg, akkor is szórakoztatni fog!

(Filmajánló hétvégére cikk történeteinek forrása itt, itt)

//milos//

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·