FILMEZZUNK.HU
Heti mozibemutatók (2017.05.11-től) – Ki állítja meg A galaxis őrzőit?

Heti mozibemutatók (2017.05.11-től) – Ki állítja meg A galaxis őrzőit?

5972

Heti mozibemutatók – 2017. május 11-től

A héten terveznél moziba menni, de nem tudod, hogy mit nézz meg? Segítünk! Lesz egy remek vígjáték, két kor meghatározó komikussal, Guy Ritchie ezúttal Arthur királyt viszi mozivászonra, nagy meglepetést okozhat egy új-zélandi vígjáték, de a gyerekekről sem feledkeztek meg a filmforgalmazók. No, de lássuk picit bővebben, hogy mik is lesznek e hét csütörtökétől a friss heti mozibemutatók!

Ó, anyám! (Snatched)

A barátja dobja Emily-t (Amy Schumer), a harmincas, rendkívül spontán, kalandra vágyó nőt. Ő úgy dönt, hogy anyjával (Goldie Hawn) tart egy nyaralásra Ecuadorba. Anyja viszont pont az ellentéte, nagyon óvatosan viselkedik az élet minden területén. A páros a vakációs kaland közepette hirtelen elrabolva találja magát, csapdába esve a dzsungelben…

Korhatár: 16+
Stílus: vígjáték
Nemzet: amerikai
Hossz: 91 perc
Rendező: Jonathan Levine

Arthur király: A kard legendája (King Arthur: Legend of the Sword)

A fiatal Arthur (Charlie Hunnam) Londonium sikátoraiban bújdokol, mióta a diktátor Vortigern (Jude Law) megölte a szüleit és ellopta a koronáját. A fiú nem is sejti magáról, hogy a királyi vérvonal tagja, mígnem egy nap megragadja az Excaliburt, a legendás kardot a kőben. Rögtön a befolyása alá kerül. Csatlakozik egy lázadáshoz, megvív a saját démonaival és egyesíti az embereket a mágikus fegyver erejével, hogy bosszút állhasson szülei gyilkosán és azzá váljon, akinek született: Anglia királyává.

Korhatár: 16+
Stílus: kaland, akció, fantasy
Nemzet: amerikai
Hossz: 126 perc
Rendező: Guy Ritchie

Vademberek hajszája (Hunt for the Wilderpeople)

Ricky (Julian Dennison) elkényeztetett, dacos városi gyerek, aki most nagybátyjával, a kötekedő kalandorral Új-Zéland vadvidékén találja magát. Egy országos embervadászat veszi kezdetét, s hogy túlélhessék a rá leselkedő veszélyeket, a két férfinek félre kell tenniük nézeteltéréseiket…

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték
Nemzet: új-zélandi
Hossz: 93 perc
Rendező: Taika Waititi

Az utolsó család (Ostatnia rodzina)

Zdislaw Beksinski festő, felesége Zofia és fia, Tomasz együtt igazi művészcsaládot alkotnak, akikről a kritikusok is csak latívuszokban beszélnek. Életük azonban igencsak távol esett attól, mint amilyennek a felszínen látszott.

Korhatár: 16+
Stílus: életrajzi, dráma
Nemzet: lengyel
Hossz: 123 perc
Rendező: Jan P. Matuszynski

Ricsi a gólya (Richard the Stork)

Végre valóra válik Cody, a szörföző pingvin álma: a szigetre érkezik a vad személyiségükről és még vadabb mutatványairól elhíresült öt szörfös világsztár. Egy misztikus helyre indul a csapattal, ahol a világ legnagyobb hullámait akarják meglovagolni. Cody elfogadja a kihívást, hogy ő is a csapat tagja lehessen, ám ehhez elengedhetetlen az erő, a gyorsaság, az állóképesség és a csapatmunka.

Korhatár: 6+
Stílus: animációs
Nemzet: luxemburgi, belga, német, norvég, amerikai
Rendező: Toby Genkel, Reza Memari

Csápi – Az óceán hőse (Deep)

Az emberiséget régóta izgatja, mi rejtőzhet az óceánok mélyén, ahová kevesebb embernek sikerült eddig eljutnia, mint a Hold felszínére. Julio Soto Gurpide kedves animációs filmje az első, amely az ott élő fantasztikus, ismeretlen lényeket teszi meg főhőseivé. A Csápi – Az óceán hőse humoros, izgalmas és igazán látványos családi animációs film egy csodálatos világról, ami kicsiknek és nagyoknak egyaránt lenyűgöző szórakozást nyújt.

Korhatár: 6+
Stílus: animációs
Nemzet: spanyol
Hossz: 90 perc
Rendező: Julio Soto Gurpide

Vad Észak – Mese az ezer tó országából (Järven tarina)

A film a finn tavakról szól, a körülöttük élő természetről, illetve a körforgásról, amit a tavak vize teremt. Mindez az ősi finn mitológia szemszögéből is megvizsgálva.

Korhatár: 6+
Stílus: dokumentum
Nemzet: finn
Hossz: 76 perc
Rendező: Marko Röhr, Kim Saarniluoto

(Heti mozibemutatók történetei itt és itt)
(Heti mozibemutatók: címlapkép forrása)

//milos//


Article Tags: · · · · · · · · ·