FILMEZZUNK.HU
Filmajánló a hétvégére – 2017. május 20-21.

Filmajánló a hétvégére – 2017. május 20-21.

8669

Filmajánló – A hétvége 20 legjobb filmje a tévéből!

Filmajánló rovatunkban 20 filmet ajánlunk, szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy melyek azok az alkotások, amiket meg tudsz nézni a családoddal, a barátaiddal, vagy szimplán, ha csak egyedül töltöd a hétvégédet. Természetesen minden ajánlott filmet sugározza valamely TV csatorna. Elő a kapcsolóval és már állíthatod is be felvételre a hétvége legjobb filmjeit!

Kiscsávó (2006) – 05.20., Szombat 13:05, Film+

X elköveti az évszázad bűnügyét, pedig a legtöbb rendőrnek még csak a gumibotjáig sem ér fel. Ördögi ravaszsággal elrabol egy szuperbiztonsági rendszerekkel védett hatalmas gyémántot. Apró szépséghiba, hogy nem sokáig örülhet neki: menekülés közben kénytelen a követ egy ártatlan járókelő táskájába rejteni. És ettől kezdve törheti a fejét, hogy miképpen jusson be a békés, kertvárosi családi házba, ha vissza akarja szerezni, ami már az övé. Kis test, nagy agy: bűntársa egy kosárban a családi ház küszöbére helyezi őt, és minden idők egyik legravaszabb betörője újabb bevetésre indul: álruháját pelenkára, revolverét csörgőre cseréli, és mindent elkövet, hogy ártatlan, védtelen csecsemőnek higgyék. Először be is jön a csel. De amikor a baba franciásan viszonozza az első anyai csókot, gyámszülei is gyanakodni kezdenek.

Kiscsávó (2006)

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték
Rendező: Keenen Ivory Wayans
Filmajánló: Fergeteges vígjáték szórakoztató színészekkel.

Amerikába jöttem (1988) – 05.20., Szombat 14:05, Mozi+

Akeem (Eddie Murphy) egy kis afrikai ország hercege, mindene megvan, amire csak vágyhat. Egy valamit azonban nem kaphat meg, ugyanis nem talál olyan nőt, aki csak magáért szereti és nem  pénzéért. Mivel sürgősen meg kéne nősülnie, barátjával együtt Amerikába költöznek, ahol takarítóként helyezkednek el. Akeem reméli, hogy így megtalálhatja az igaz szerelmet…

Amerikába jöttem (Coming to America, 1988)

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték
Rendező: John Landis
Filmajánló: Oltári vígjáték, tényleg végig lehet röhögni rajta! Eddie Murphy hozza a formáját, testhezálló neki a karakter.

Kéjjel-nappal (2010) – 05.20., Szombat 16:25, Mozi+

June Havens (Cameron Diaz) már kezdi azt gondolni, hogy rátalált az igazi szerelemre, ugyanis lépten, nyomon egy rejtélyes férfibe, egy bizonyos Millerbe (Tom Cruise) fut bele. Ennyi egymásba botlás nem lehet véletlen, nem is az, ugyanis Miller egy titkosügynök. Mire June észbe kapna, máris egy kémjátszma közepén találja magát. Nem maradt választása, meg kell bíznia a szimpatikus idegenben. Ketten együtt kezdenek életük egyik legnagyobb kalandjába, amely bővelkedik meghökkentő és veszélyes helyzetekben, ármányban és cselvetésben. Egyetlen esélyük a túlélésre, ha megbíznak egymásban.

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték, akció
Rendező: James Mangold
Filmajánló: Remek akció-vígjáték, melyben Tom Cruise hozza a vicces formáját, és Cameron Diaz is csodálatosan játssza szerepét.

St. Vincent (2014) – 05.20., Szombat 17:00, Prime

Vincent egy magának való háborús veterán, azonban élete egy csapásra megváltozik, amikor a szomszédjába költözik a nemrég elvált Maggie és 12 éves fia, Olivér. Az egyik nap a fiú kizárja magát a házból, Vicentnek pedig bele kell törődnie, hogy neki kell vigyáznia rá, amíg édesanyja haza nem tér a munkából. Mivel a férfi teljesen eladósodott, Maggie felajánlja neki, hogy legyen fia bébiszittere. Vincent rábólint a dologra, a fiú pedig kénytelen megtapasztalni, hogyan telnek a cseppet sem szentéletű ember mindennapjai. Így ismerkedik meg a szerencsejátékkal, az alkohollal és a férfi barátnőjével, egy orosz örömlánnyal is.

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték, dráma
Rendező: Theodore Melfi
Filmajánló: Bill Murray-nak sokat nem kellett színészkednie, mert olyan mintha az életét vették volna kamerával.

A csajok háborúja (2009) – 05.20., Szombat 19:10, Prime

Emma és Liv gyermekkoruk óta barátnők. Egy rugóra jár az agyuk, nincs titkuk egymás előtt. Az esküvőről is ugyanazt gondolják: a legjobb időpont erre június, a legideálisabb helyszín pedig a Plaza Hotel. Arra azért ők sem számítottak, hogy ugyanarra a napra, ugyanarra a helyszínre sikerül szervezniük mindent. A kínos baki persze betesz a barátságnak, ettől kezdve fújnak egymásra. Mit fújnak, háborúznak! Semmitől sem riadnak vissza, hogy eltántorítsák szándékától a másikat. Nem adnak és nem kérnek kegyelmet. Mindent bevetnek, hogy tönkretegyék a volt barátnő nagy napját.

A csajok háborúja (2009)

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték, romantikus
Rendező: Gary Winick
Filmajánló: Két fantasztikus színésznő, Kate Hudson és Anne Hathaway főszereplésével készült fantasztikus produkció.

Hajsza a föld alatt (2009) – 05.20., Szombat 20:00, AMC

New Yorkban minden megtörténhet, de mindig érhetik az embert meglepetések. Ezt történik a helyi metróhálózat egyik alkalmazottjával is, Walter Garberrel (Denzel Washington), ugyanis terroristák eltérítik az egyik metrójáratot, és vezetőjük, Ryder (John Travolta) csak Garberrel hajlandó tárgyalni. A tét a metróban rekedt emberek élete, akikért Ryder tízmillió dollárt követel, amelyet ráadásul Garbernek kell átadnia. Megkezdődik a játszma a föld alatt, kérdés, ki bírja több idegszállal.

Hajsza a föld alatt (The Taking of Pelham 1 2 3, 2009)

Korhatár: 16+
Stílus: akció, thriller
Rendező: Tony Scott
Filmajánló: Pörgős akciót-thriller korunk két meghatározó színészével.

Az utolsó vakáció (2006) – 05.20., Szombat 20:30, Duna Tv

Georgia Byrd egy áruház konyhai osztályán dolgozik, és ahelyett, hogy titkos vágyait próbálná beteljesíteni – mondjuk megszólítaná a bútorosztályon dolgozó jóképű fickót -, csak őrlődik és kínlódik borzalmas félénksége miatt. Mígnem egy napon az orvosa közli vele a hírt, hogy gyógyíthatatlan betegségben szenved, és legfeljebb néhány hét lehet már csak hátra az életéből… Georgia az első sokk után elhatározza, hogy élete utolsó napjaiban úgy él, ahogy eddig is szeretett volna: felmond, kiveszi az összes megtakarított pénzét a bankból, és Európába utazik, hogy egy luxus-szálló királyi lakosztályában, luxus-körülmények között, vidáman és felszabadultan várja a Kaszást. A felszabadult, semmitől nem félő, a pénzt két kézzel szóró víg kedélyű Georgiá-ra mindenki felfigyel, és hamarosan számos udvarlója is akad, köztük egy szenátor, és egy szenvedélyes főszakács is…

Az utolsó vakáció (Last Holiday, 2006)

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték
Rendező: Wayne Wang
Filmajánló: A film, amit sokan nem ismernek, pedig kéne.

Én, a robot (2004) – 05.20., Szombat 20:50, Super Tv2

Egy olyan időben, amikor az emberformájú robotok már a mindennapjaink részei, Del Spooner, a chicagói rendőrség detektívje robotfóbiában szenved. Amikor a U.S. Robotics gyár egy alkalmazottja gyanús körülmények között meghal, Del Spooner kapja meg az ügyet. Az elkövető egy robot, ami hihetetlennek tűnik, hiszen a három robotikai alaptörvénynek ez ellentmond (a gép nem árthat embernek, engedelmeskedik a parancsnak, ügyel a saját épségére).  Ha beigazolódik, hogy egy robot a gyilkos, bármikor elindulhat a láncreakció, hogy a gépek vegyék át a hatalmat a Földön…

Én, a robot (2004)

Korhatár: 16+
Stílus: akció, thriller, sci-fi
Rendező: Alex Proyas
Filmajánló: Egy lehetséges jövőt mutat be a film, amikor a robotokkal végeztetünk el majd szinte mindent. Will Smith egyik legjobb alakítását láthatjuk a filmben.

Bankcsapda (2011) – 05.20., Szombat 21:00, Film Café

Tripp Kennedy (Patrick Dempsey) abba a bankba toppan be zárórakor, amelyet két gengszterbanda épp egy időben akar kirabolni. Amikor a bankrablók fegyvert rántanak, Tripp azonnal a csinos pénztáros, Kaitlin (Ashley Judd) védelmére siet. Az egyik banda vérbeli profikból, a másik viszont igazi lúzerekből áll. A helyzetet súlyosbítja, hogy a bank biztonsági rendszerének lezáró funkciója működésbe lép a nap végén, a bent lévők pedig csúfos csapdába esnek. Az idő előrehaladtával mulatságos macska-egér játék kezdődik, mialatt Tripp és Kaitlin próbálják menteni a menthetőt.

Bankcsapda (2011)

Korhatár: 16+
Stílus: krimi, vígjáték
Rendező: Rob Minkoff
Filmajánló: Fordulatos film, néhol vicces beütésekkel, elképesztő sztorival.

A tetovált lány (2011) – 05.20., Szombat 22:00, RTL Klub

Már negyven éve annak, hogy nyoma veszett Harrietnek, a nagyhatalmú Vanger család egyik tagjának. A lány nagybátyja szerint a lány gyilkosság  áldozata lett, ezért megbízza Mikaelt, a munkanélküli riportert, hogy nyomozza ki az igazságot. A férfi egy hacker segítségével kezd nyomozásba, ám hamar kiderül, hogy a titok mögött számos másik titok lapul, köztük egy újabb gyilkosságé is.

Korhatár: 18+
Stílus: krimi, dráma, misztikus
Rendező: David Fincher
Filmajánló: Sok szál fut egyszerre ebben az izgalmas filmben, néha eléggé elgondolkodik az ember, hogy mi is történik.

Kincs, ami nincs (1981) – 05.21., Vasárnap 13:10, RTL+

A magányos tengeri medve vitorlásán keres menedéket hitelezői elől az éhenkórász, aki hatalmas vagyon reményében ráveszi az éppen lekvárt reklámozó urat a kincskeresésre. Ami furcsa a dologban: a látszólag lakatlan csendes-óceáni szigeten rá is bukkannak. Mert aki barátot talál, az kincset talál. Vagy mégsem?

Kincs, ami nincs (Chi trova un amico, trova un tesoro, 1981)

Korhatár: 12+
Stílus: kaland, vígjáték
Rendező: Sergio Corbucci
Filmajánló: Nincs hétvége Terence Hill és Bud Spencer nélkül.

Mr. Peabody és Sherman kalandjai (2014) – 05.21., Vasárnap 14:25, Prime

Mr. Peabody egy zseniális találmányt alkotott: a WABAC gépet. Segítségével, fogadott fiával, Shermannal az oldalán visszautaznak az időben, hogy első kézből tapasztalhassák meg, hogyan íródik a történelem, és találkozzanak az emberiség legnagyobbjainak néhányával, mint pl. Leonardo da Vinci-vel vagy Sigmund Freud-dal. Az önfeledt szórakozás mellett hamarosan azonban küldetésük is akad: kénytelenek lesznek javítani pár dolgot a történelem esményein, hogy megmenthessék saját és a teljes emberiség jövőjét.

Korhatár: 6+
Stílus: animációs
Rendező: Rob Minkoff
Filmajánló: A gyerekekről sem szabad megfeledkezni!

A szupercsapat (2010) – 05.21., Vasárnap 16:35, Super Tv2

Egy balul elsült küldetés után az A-Team különleges egységét olyan bűnökkel vádolják, melyeket el sem követtek. A csapat szembeszáll a parancsokkal, és a saját útját járja élén Hannibal Smith ezredessel. Embereivel, a jóképű Peck hadnaggyal, a harcedzett keményfiúval, Baracus őrmesterrel és az őrült pilótával, Murdock-kal az oldalán egy cél lebeg a szeme előtt: hogy végérvényesen tisztázza a csapat nevét. Nincs azonban könnyű dolga, ugyanis a katonai redőrség nyomozója már szorosan a nyomában jár.

Korhatár: 12+
Stílus: akció, vígjáték
Rendező: Joe Carnahan
Filmajánló: A film nagy várakozást idézett elő, és valamelyest sikerült a sorozat hangulatát megihletni. A szereposztás parádés.

A szoba (2015) – 05.21., Vasárnap 17:35, HBO2

A szoba című filmdráma egy édesanya és kisfia közötti szoros kötelékről mesél. Anya és fia a Szoba lakója; Jack itt született, nőtt fel, tanul és játszik. Amikor betölti ötödik életévét, édesanyja úgy dönt, hogy ideje megismerkedni a külvilággal is. Óvatosan és finoman vezeti be az érzékeny gyermeket a falakon túli világba. Amikor ez sikerül, Anya végre szabadnak érzi magát. A dolog azonban számos olyan történést von maga után, melyre sem ők, sem a tágabb család nincs felkészülve.

Korhatár: 16+
Stílus: dráma
Rendező: Lenny Abrahamson
Filmajánló: Nagyon jó film, komoly érzelmi hatással és Brie Larson zseniális alakításával.

Éli könyve (2010) – 05.21., Vasárnap 17:50, AMC

Egy posztapokaliptikus világban járunk. 30 évvel ezelőtt nukleáris katasztrófa történt, mely miatt minden megváltozott. A nap égető, ha nem hord az ember szemüveget, könnyen megvakulhat. Az utakon lerobbant, holtestekkel teli autók állnak, illetve fosztogatók leselkednek a vándorokra. Az ivóvíz kincs. Ebben a világban Éli egy olyan dolgot próbál áthurcolni Amerikán, amelyen az emberiség sorsa múlhat, egy könyvet, melyet mindenáron meg kell védenie. Sajnos úgy néz ki, hogy vannak, akik mindent feltesznek annak érdekében, hogy ezt megszerezzék.

Korhatár: 16+
Stílus: akció, kaland
Rendező: Albert Hughes, Allen Hughes
Filmajánló: A valaha volt egyik legjobb posztapokaliptikus film, Denzel Washington-al a főszerepben.

A leleményes Hugo (2011) – 05.21., Vasárnap 19:25, Paramount Channel

Egy árva kisfiú titokban egy párizsi vasútállomás falában lakik. Egy nem mindennapi kislány lesz segítségére, hogy megoldják a rejtélyt, mi az összefüggés nemrég elhunyt édesapja, az alatta lakó játékbolt-tulajdonos és egy szív alakú lakat között, aminek kulcsát egyelőre sehol nem találni.

Korhatár: 12+
Stílus: családi, fantasy
Rendező: Martin Scorsese
Filmajánló: A látvány valami fantasztikus, és a történet is nagyon kedves. Megható és csavaros egyben, és szájbarágás nélkül odavonz minket a történetbe. Nem mellesleg 5 Oscar-díj büszke tulajdonosa is.

Mi kell a nőnek? (2000) – 05.21., Vasárnap 20:00, RTL II

Nick Marshall (Mel Gibson), a kivagyi, öntelt reklámszakember egy balaesetnek köszönhetően elkezdi hallani a nők gondolatait. Először óriási sikereket ér el titkos tehetségével, aztán szépen lassan rádöbben, hogy a képessége nem pótolja a tehetséget.

Mi kell a nőnek? (What Women Want, 2000)

Korhatár: 12+
Stílus: romantikus vígjáték
Rendező: Nancy Meyers
Filmajánló: Mel Gibson és Helen Hunt főszereplésével készült remek vígjáték.

A sötét lovag (2008) – 05.21., Vasárnap 20:30, Film+

Batman (Christian Bale) minden erejével igyekszik megtisztítani Gotham Cityt a bűnözőktől. Ebben a város rendőrfelügyelője (Gary Oldman), és újonnan kinevezett ügyésze (Aaron Eckhart) is segítségére van. Közös akciójukat eleinte siker koronázza, de megjelenik egy új, mindenkinél ravaszabb és veszélyesebb bűnöző, Jokernek (Heath Ledger), aki féktelen ámokfutásba kezd. Ezt követően az egész városon a rettegés és a káosz lesz úrrá.

Batman - A Sötét Lovag (Batman: The Dark Knight, 2008)

Korhatár: 16+
Stílus: dráma, akció, krimi
Rendező: Christopher Nolan
Filmajánló: A legsötétebb, de egyben a legkifinomultabb és erkölcsileg a legkomolyabb szuperhős-film.

Az utca királyai (2008) – 05.21., Vasárnap 21:00, Mozi+

Tom Ludlow, a Los Angeles-i zsaru számára a felesége halála után már csak a rendőri munka marad. Egy nyomozás során rájön, hogy a rendőrség berkein belül is felütötte a fejét a korrupció. A saját kollégái ellen kell fordulnia, de ezt az ügyet nem engedheti el.

Az utca királyai (2008)

Korhatár: 16+
Stílus: dráma, akció, krimi
Rendező: David Ayer
Filmajánló: Parádés szereposztással egy igazán izgalmas akciófilm.

Fehér pokol (2012) – 05.21., Vasárnap 22:20, Duna Tv

Az alaszkai hegyekben lezuhan egy repülőgép fedélzetén egy olajfinomító dolgozóival. A nyolc túlélőnek nem csak a dermesztő hideggel, de egy farkasfalkával is szembe kell néznie.

Korhatár: 16+
Stílus: dráma, kaland, thriller
Rendező: Joe Carnahan
Filmajánló: Ez a film maga az élet…Hiába érnek nagy csapások, akadályok, nehézségek, félelem és rettegés, akkor sem szabad feladni.

(Történetek forrása itt, itt)

//milos//

Mentés


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·