FILMEZZUNK.HU
Hétvégi bevételi lista, USA – 2017. június 16-18.

Hétvégi bevételi lista, USA – Gyengén rajtoltak a Verdák!

5779

Hétvégi bevételi lista, USA – 2017. június 16-18.

Nem tűnik túl fényesnek a Verdák 3. nyitó hétvégéje. A harmadik felvonás a széria leggyengébben nyitó darabja lett a maga 53 milliós amerikai bevételével, még a második rész is gazdagabban nyitott egy tízessel. A mese büdzséjét nem lobogtatják túl feltűnően, ami bizonyos szempontból érthető is, hiszen a Disney közel 200 milliót locsolt a projektbe, ami várhatóan világszinten azért visszajön majd. A Wonder Woman készítői viszont büszkék lehetnek magukra, hiszen a Gal Gadot főszereplésével készült szuperhősfilm mindössze 30%-ot veszített csak az előző heti bevételeiből. Világszinten már a 600 milliós ajtót zörgeti, nagyon szépen menetel előre a Warner női szuperhőse. A hétvégi bevételi lista harmadik helyére egy újdonság, a Tupac Shakur életéről szóló All Eyez on Me futott be meglepően jó számokkal, és a költségvetése is csak $40 millió, amelynek visszatermelésével nem lesz gond.

All Eyez on Me

A Tupac Shakur életéről szóló film meglepően jó számokkal nyitott

A Tom Cruise nevével fémjelzett, a kritikusok által a földbe döngölt A múmia már nyereséget termel, kérdés, hogy a Universal megelégszik a nemzetközi “sikerrel”, vagy a hazai bevételeket veszi figyelembe. A 47 Meters Down című cápás horror-thriller ötödik helye némi meglepetés, viszont a költségvetését nem hozta le senki. Kiszorult a legjobb ötből, de átlépte a hatszáz millió dollárt a Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja, ami részükről egyáltalán nem meglepetés. Hetedik helyen debütált a Csajok hajnalig című korhatáros vígjáték, ami nem túl acélos számokat produkált. Még jó, hogy csak $20 millióba fájt a Sonynak. A nyolcadik pozícióba Alsónadrág Kapitány fért oda a maga 7 milliós bevételével. A galaxis őrzői 2. hetedik hetében már nem annyira hasít, de még mindig simán ott tud lenni a legjobbak között. A Joel Edgerton főszereplésével készült horror, az It Comes at Night közel három millió zöldhasút gyűjtött második hetében, ami az ilyen stílusú filmeknél nem rossz, hiszen általában nem nagy a büdzséjük, bár ebben az esetben nem hozták nyilvánosságra az adatokat.

Amerikai hétvégi bevételi lista:

  1. Verdák 3. – $53,6M / $74,9M
  2. Wonder Woman – $40,8M / $571,8M
  3. All Eyez on Me – $27,1M / $27,1M
  4. A múmia – $13,9M / $295,6M
  5. 47 Meters Down – $11,5M / $11,5M
  6. Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja – $8,5M / $650,1M
  7. Csajok hajnalig – $8M / $12,2M
  8. Alsónadrág Kapitány – $7,4M / $62,7M
  9. A galaxis őrzői 2. – $5M / $844,4M
  10. It Comes at Night – $2,6M / $11,1M

(Sötéttel a frissen bemutatott filmek vannak; első oszlop a hétvégi amerikai bevételt, második oszlop az összbevételt mutatja)

(Címlapkép forrása; Amerikai hétvégi bevételi lista ADATAI)

//milos//


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·