FILMEZZUNK.HU
6 jótékony színész, akik jó célokat szolgálnak tetemes bevételeikkel

6 jótékony színész, akik jó célokat szolgálnak tetemes bevételeikkel

4159

Hat jótékony színész, akik TUDNAK mit kezdeni a pénzzel

Mindenkiben felmerül a kérdés, hogy vajon az a sok pénz, ami a színészek kezébe kerül a kifizetett díjazásokból jó helyre kerül-e? Mire lehet egyáltalán költeni ekkora összegeket? Esetleg az öt riviérai nyaraló, Porschék mellett, van amire még szüksége lehet egy színésznek? A filmvásznon dolgozó előadóművészek nem mind csak magukra fordítják a keresetüket. Nyugaton van egy jó szokás, ami keletre még nem igazán tört be, az adakozás, illetve az adományozás. Akár államokról, árvákról, sebesültekről, kutyákról, épületekről vagy városokról van szó, szinte versengés szerűen ajánlják fel a tetemes összegeket a színészek. Lássuk csak Ki, miben jótékonykodik, mi iránt kötelezte el magát.

Angelina Jolie és Brad Pitt

Egy ideje ők állnak minden újság központi témájában. Válnak, nem válnak, válnak, nem válnak… Az biztos, hogyha ezt a témát egy picit félredobjuk, akkor láthatjuk, hogy bizony mind a ketten szeretnek másokon segíteni. Brad Pitt óriási összegeket adományozott a New Orleans-i áldozatoknak, akik elvesztették otthonukat, földjeiket, hogy újjáépítsék a várost a Katrina hurrikán rombolása után. Mind ettől függetlenül Angelina adományozásaitól folyamatosan zeng a sajtó. Az örökbefogadott árvák, mellrák elleni kiállása, példamutató sok színész számára. Mindig van ügy, amit felkarol és küzd érte. Például saját ékszer-kollekciójának bevételének teljes összegével támogatott egy afganisztáni lányiskola felépülését. Mind ezek mellett lelkes segítői a menekülteknek, afrikai árváknak.

George Clooney

Sok esetben egy híresség arca kell ahhoz, hogy az emberek, cégek, vállalatok érvényesítsék a céljaikat. Egy ilyen nemes ügy arca lett Clooney is, nevén nevezve a szudáni tömeggyilkosságok ellen indított propagandáé. Minden helyszínt meglátogatott, személyesen kommunikált a helyiekkel. A Dárfúri konfliktus fő szószólójaként közrejátszott az ártatlan emberek tömeggyilkosságának visszaszorításában.

Matt Damon

A sok alapítvány és kampány támogatás mellett saját oldalt támogat, mégpedig a water.org-ot, mely célja, hogy az afrikai ivóvíz problémát megoldja, illetve az ONE oldalt ami az aids betegség megfékezésére és a szegénység megszüntetésére lett létrehozva. Főleg az afrikai országok iránt kötelezte el magát de számos más projekt részese is.

Arnold Schwarzenegger

Sportolói múltja miatt igen fontosnak tartja, hogy a paralimpia megkapja a kellő figyelmet és tiszteletet, ugyanis hű támogatója. Mindemellett 4 millió dollárral támogatott két szervezetet is, az After-School All-Star fiatalokat támogató szervezetet és a híres amerikai terrortámadás a World Trade Center halálos áldozatainak családjait is.

Michael Douglas

Az Oscar díjas színész 2015-ben megkapta az egymillió dolláros „ZSIDÓ NOBEL-DÍJAT”. Ezt olyan személyek kapják meg, akik nem csak az izraeli állam iránt elkötelezettek, illetve az identitásuk iránt, de kiemelkedő teljesítményt is nyújtanak munkájukban. A Genesis díjat nyert színész óriási összegekkel, biztatással és jelenlétével is támogatja a zsidó kultúrát. Bevételeinek egy részét olyan jótékony célokra használta fel, mellyel a judaizmus valódi mivoltát behatóbban mutathatják be az embereknek, annak sokrétűségével és színességével. Javítani kíván továbbá a zsidó állam és a világ minden táján élő zsidó közösségek kapcsolatán is.

(Címlapkép forrása)

//bluegirl//

Mentés


Article Tags: · · · · · · ·