FILMEZZUNK.HU
Robin Williams legjobb filmjei

15 Robin Williams film, amit mindenképpen látnod kell

35058

Robin Williams legjobb filmjei

Robin Williams Oscar-díjas és hatszoros Golden Globe-díjas amerikai komikus, színész, rendező és producer 1951-ben született Chicagóban ezen a napon. Ez alkalomból pedig összeválogattuk a legjobb filmjeit. Így emlékezünk rá.

Kihagytuk a kedvenc filmedet a legendás színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Robin Williams alkotás nyerte el legjobban a tetszésedet!

15. Rumlis vakáció (Rv, 2006)

De a családfő ultimátumot kap főnökétől: meg kell jelennie egy coloradói megbeszélésen, különben búcsút mondhat a munkájának. A szorult helyzetben Bob úgy dönt, hogy összeköti a kellemest a hasznossal. Repülőút helyett az aszfaltturnét választja, és azzal nyugtatgatja vonakodó családját, hogy a közös út majd jól összehozza őket. Ám már az indulás pillanatában világossá válik, hogy ez az álom inkább rémálom.

Rumlis vakáció (Rv, 2006)

Tudtad, hogy…?

… a férfi, akinek a képe a lakókocsi oldalán található, nem más, mint a rendező, Barry Sonnenfeld?

14. Csodás álmok jönnek (What Dreams May Come, 1998)

Annie (Annabella Sciorra) és Dr. Chris Nielsen (Robin Williams) házasságán otthagyja a nyomát életük legnagyobb tragédiája, két gyermekük korai halála. Annie nem képes túltenni magát a gyászon, Chris pedig minden tőle telhetőt megtesz, hogy rendbe hozza életüket. Négy évvel a történtek után Chris egy balesetben életét veszti, majd a Paradicsomba kerül. Itt újra találkozik gyermekeivel és szeretett kutyájával. Megtudja, hogy felesége nem sokkal a balesete után öngyilkosságot követett el, és az alvilágba jutott. A derék férj Alberttel (Max von Sydow), az őrangyalával az asszony felkutatására indul.

TOP15 - Elgondolkodtató filmek

Tudtad, hogy…?

… Annabella Sciorra nem akart megjelenni a filmben, de Robin Williams meggyőzte őt?

13. Hook (1991)

Peter Banning (Robin Williams) nagyon elfoglalt ügyvéd, mindig csörög a telefonja, és állandóan rohan valahova. Családjával egyáltalán nem tud foglalkozni. Lemarad a fia baseball meccséről, mindenhonnan elkésik, az ígéretei semmit nem érnek. Felesége, Moira (Caroline Goodall) sok küzdelem árán elviszi Londonba, hogy megünnepeljék Wendy nagyi (Maggie Smith) születésnapját. Az éj leple alatt Hook kapitány kilép a mesék birodalmából, és elrabolja Peter gyerekeit. Csak Pán Péter mentheti meg őket.

Hook (1991)

Tudtad, hogy…?

… Robin Williamsnek Pán Péter karaktere miatt teljes felsőtestét és a karjait is rendszeresen le kellett borotválnia?

12. Aladdin (1992)

Agrabah városában él a furfangos utcagyerek, Aladdin és barátja, Abu, egy kismajom. Jafar, a szultán kapzsi varázslója évek óta vágyódik egy csodalámpa után, amiben egy titokzatos dzsinn lakik, aki a legenda  szerint minden kívánságot teljesít. Azonban a csodalámpát csak az találhatja meg, aki nem is keresi. Jafar ravasz csellel ráveszi Aladdint, hogy hozzon el neki egy lámpát a Csodák Barlangjából.

Aladdin (1992)

Tudtad, hogy…?

… Robin Williams Dzsini szövegeinek nagy részét improvizálta? Még a kezdet kezdetén közel 20 órás hanganyagot vettek fel a színésszel, amelyből Eric Goldberg, Dzsini rajztervezője igen sokat merített a karakter megalkotásánál.

11. A szeretet szimfóniája (August Rush, 2007)

August Rush egy ír gitáros és egy New York-i csellista gyermeke, aki azonban árvaként nő fel. A fiút elképesztő zenei tehetséggel áldotta meg az ég, egyetlen vágya azonban, hogy megtalálja szüleit. Kutatásában a titokzatos férfi, Wizard siet segítségére, együtt indulnak útnak, hogy megtalálják August elveszett családját.

A szeretet szimfóniája (August Rush, 2007)

Tudtad, hogy…?

… Robin Williams “Wizard”-előadását Bono ihlette?

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·