FILMEZZUNK.HU
A filmes történelem legszebb lánykérései

A filmes történelem legszebb lánykérései

4357

A filmes történelem legszebb lánykérései

Minden lány álma, hogy valamikor előlovagoljon a nagy Ő, és feltegye azt a NAGY kérdést. Sokat álmodozunk róla, tervezgetünk, elmélkedünk milyen is lesz, vajon épp csónakázunk majd?, vagy egy kastély erkélyén teszi fel?, vagy előbb apával fog beszélni? Persze mindenkinek a sajátja lesz a legszebb. Számos, kreatívabbnál-kreatívabb ötletet valósítottak már meg a férfiak, sokszor felülmúlva a nő elképzelését. A filmek a valóságból merítve írtak történetet a lánykérések köré, kisebb nagyobb sikerrel. Lássunk hát pár filmet a nem hétköznapi eljegyzésekről!

Forrest Gump (1994)

Ez a film egy nem mindennapi férfi, és egy olyan nő kapcsolatáról is szól, akit ennek a férfinak a feltétel nélküli szeretete tesz különlegessé, mindannyian tudjuk, “mint a borsó, meg a héja“. Miután számos váratlan és mesés találkozás tarkítja kettejük viszonyát, a lánykérésre a leghétköznapibb körülmények között, egy esti tévézés után kerül sor, mégis emlékezetes marad.

Óriási élmény a produkció, maradandó értékeket is elültethet az emberben. Bár a szerelmi vonal igen kacifántos, az egész élettörténet magával ragadó. Nem véletlen hát, hogy vannak oldalak, akik minden idők legjobb filmjének tartják. Elnyert számos rangos díjat is, például hat kategóriában az Oscar díjat, és három kategóriában az Grammy díjat.

Kegyetlen bánásmód (2003)

A Beverly Hills-i milliárdosok kedvenc válóperes ügyvédje, a George Clooney által alakított Miles maga is szép vagyont gyűjtött össze “pénz-mentő” válási stratégiájának köszönhetően, és éppen egy zűrös ügy kapcsán ismerkedik meg az ellenállhatatlan Marylin-nel (Catherine Zeta-Jones) is. Kettejük kapcsolatát mind üzleti, mind magánéleti téren erőteljesen befolyásolja a megtámadhatatlan Massey-féle házassági szerződés, ami természetesen a lánykéréskor is szerepet kap, csak ekkor még azt nem lehet eldönteni, kinek a javára is dolgozik tulajdonképpen az értékes papírdarab.

A vígjáték egy felső tízezer-beli mindennapi történet. Sajnos a válás inkább a nyerészkedés oldalát mutatja be. Semmi érzelem csak a pénz. Mind ezt azonban kreatívan a rendező olyan formába öntötte, ami viccessé és nézhetővé tette az amúgy szomorú történetet.

Nász-ajánlat (2009)

Ez a film különösebb fantázia nélkül másolja a romantikus filmek megszokott “fordulatait”, büszkélkedhet viszont egy darab igazán egyedi jelenettel, és ezzel meg is felel a címe kapcsán felmerülő elvárásoknak. A karrierjében abszolút a férfi-szerepnek megfelelni kívánó Margaret (Sandra Bullock) ugyanis amerikai tartózkodási-engedélyének védelmében, miután éveken keresztül gyötörte előléptetésben reménykedő, mulya beosztottját (Ryan Reynolds), még a “házasság rabigájába” is belekényszeríti a férfit. Az alkunak viszont ára van: a legforgalmasabb New York-i utca járókelőinek szeme láttára, térden kell férjül kérnie Andrew-t.

Sokunk kedvence ez az alkotás, mert a nő folyamatosan formálódik a történet végéig, mikor végül kiderül, mégis van szíve. A film hozta a megszokott romantikus vígjáték színvonalat, sőt még fölé is teljesített azzal, hogy 2010-ben Sandra Bullock-ot jelölték a legjobb női vígjáték színésznő kategóriában Golden Globe-ra.

Apádra ütök (2000)

Greg Beckur fülig szerelmes barátnőjébe, Pambe, és kész rá, hogy feltegye a nagy kérdést. Amikor a lánykérést félbeszakítja egy telefon Pam húgától – aki közli, hogy férjhez megy -, Greg rájön, hogy az út Pamela kezéhez apján, a félemetes Jack Byrneson át vezet.

Vannak olyan családok még, ahol tényleg az apán keresztül van út a nőhöz. Persze a film csak sarkítva adja elő a helyzetet. Tökéletes film az ifjú szerelmes férfi beilleszkedéséről a családba. A kedvenc keresztapa stílusú Robert De Niro alakításokkaltűzdelt filmnek további részei jelentek meg, kisebb nagyobb sikerekkel, de ez lekörözhetetlen lett. Oscar- és Golden Globe díj jelölést is kapott a produkció.

Nektek melyik a kedvenc filmes lánykérésetek?  Írjátok meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben!

(Címlapkép forrása)

//bluegirl//


Article Tags: · · · ·