FILMEZZUNK.HU
Az Arany Medve-díjas Testről és lélekről filmet jelöljük az Oscarra

Megvan, hogy melyik filmet nevezzük az idei Oscar-díjra

1639

Az Arany Medve-díjas Testről és lélekről filmet jelöljük az Oscarra

Ahogy minden évben, most is megpróbálunk bekerülni az Oscarra a Legjobb külföldi film kategóriában. A Filmalap közleményében leírja, hogy a 2017. szeptember 5-i ülésén döntöttek, hogy mely alkotás képviselhetné Magyarországot és a bizottság a Testről és lélekről mellett döntött. Nem meglepő, hiszen Enyedi Ildikó rendezése a Berlinale fődíját, vagyis Arany Medvét nyerte el, de a Sydney-i Filmfesztiválról szintén a fődíjjal távozott.

Az Arany Medve-díjas Testről és lélekről filmet jelöljük az Oscarra

Jelenet a Testről és lélekről című filmből

„A magyar nevezettről döntő testületben a Filmalap Filmszakmai Döntőbizottságának tagjai – Havas Ágnes Filmalap igazgató, Kálmán András forgalmazási szakember, Kovács András Bálint egyetemi oktató és Andy Vajna kormánybiztos – mellett Divinyi Réka forgatókönyvíró, Goda Krisztina rendező és Sándor Pál rendező-producer vett részt.” – áll a Filmalap honlapján.

A történet egy vágóhíd gazdasági igazgatója és az egy fiatal minőségellenőr hölgy kapcsolatát meséli el. Mindketten kissé félénk, visszahúzódó személyiségeket és mindketten ugyanazt a visszatérő álmot álmodják.

A film előzetese itt tekinthető meg:

(Forrás: Filmdroid)


Article Tags: · · ·