FILMEZZUNK.HU
Hétvégi bevételi lista, USA – Kasszát robbantott egy bohóc!

Hétvégi bevételi lista, USA – Kasszát robbantott egy bohóc!

3000

Hétvégi bevételi lista, USA – 2017. szeptember 8-10.

Valahol az Universal falai között most elmorzsolnak néhány könnycseppet. Miért is nem hagyták, hogy Andy Muschietti úgy valósítsa meg A múmiát (The Mummy), ahogyan ő szeretné. Most talán úsznának a pénzben. De az Az (It) projekt csak jól járt, hogy a direktor lelépett és megcsinálta Stephen King klasszikus regényének filmváltozatát. Lehetett sejteni, hogy szépen fog hozni a konyhára. Már az első előzetes rekordot döntött, amit egy nap alatt 197 millióan néztek meg, köröket vert az addigi csúcstartó Halálos iramban 8-ra (Fate of the Furious). Aztán jöttek az előrejelzések, óvatos 50-60 milliós nyitányt jósoltak Amerikában. Hét elején a napnál is világosabb volt, hogy ennél többet fog kasszírozni, hiszen rendkívül nagy volt a jegyrendelések száma. Ráadásul a kritikusok is keblükre ölelték a filmet. Szóval azért lehet King műveiből jó alkotást készíteni! (És most a Setét toronyra (Dark Tower) és a Cellre nézek vádlón!)

Az (It)

Az Az (It) 51 millió dollárt gyűjtött be pénteken, ami után bő 100 millió feletti bevétel folyt be a kasszákba

51 millió dollárt gyűjtött be pénteken, ami után bő 100 millió feletti bevétel folyt be a kasszákba. Lazán kenterbe verte az R kategóriás horrorok startját. Az élen eddig a Paranormal Activity 3 52.5 milliója állt. És hát könnyen maga mögé fogja utasítani a legjobb R kategóriás horror által elért amerikai eredményét is. Az ördögűző (The Exorcist) áll az élen 232.9 millióval, amihez azért hozzá kell tenni, hogy a 70-es években volt a bemutatója. A második a Get Out 175.4 millióval, a harmadik az Ideglelés (Blair Witch Project) 140.5 millióval. Ó és az eddig legjobb R-es besorolású nyitány a Deadpool 132.4 milliója.

Home Again (2017) - Előzetes

Reese Witherspoonnak nem jött jól az újabb bukta

A horror árnyékában szinte el is tűnt a másik bemutató, az Újra otthon (Home Again) vígjáték. Reese Witherspoonnak nem jött jól ez a bukta, a legutóbbi próbálkozása a műfajban a Csábítunk és védünk (Hot Pursuit) volt, amely gyengén indított. És a színésznő új filmje is leszerepelt. Eléggé rossz kritikákat kapott és a nézők sem kedvelték. De öröm az ürömben, hogy legalább nem került sokba.

Amerikai hétvégi bevételi lista:

  1. Az – $117,1M / $179,1M
  2. Újra otthon – $9M / $9M
  3. Sokkal több mint testőr – $4,8M / $64,8M
  4. Annabelle 2. – A teremtés – $4M / $280.2M
  5. Wind River – Gyilkos nyomon – $3,2M / $25M
  6. Balerina – $2,5M / $98,9M
  7. Pókember: Hazatérés – $2M / $823M
  8. Dunkirk – $1,9M / $492,2M
  9. Logan Lucky – A tuti balhé – $1,8M / $31,7M
  10. Az Emoji-film – $1M / $170,9M

(Sötéttel a frissen bemutatott filmek vannak; első oszlop a hétvégi amerikai bevételt, második oszlop az összbevételt mutatja)

(Amerikai hétvégi bevételi lista ADATAI; Egyéb forrás: Filmdroid)


Article Tags: