FILMEZZUNK.HU
Hétvégi bevételi lista, USA – 2017. szeptember 22-24.

A Kingsman 2 véget vetett a bohóc rémuralmának – Box Office

2149

Hétvégi bevételi lista, USA – 2017. szeptember 22-24.

2015-ben mutatkozott be a Kingsman, amely februárban, A szürke ötven árnyalata (Fifty Shades of Grey) árnyékában kezdett, ráadásul egy hosszú hétvégén. Eléggé szép eredményt produkált, dicsérték a stílusát, az akciókat, humorát és a karaktereket. Két és fél év múlva érkezett a második felvonás, Az Aranykör (The Golden Circle) ugyan nem számolhatott négy napos víkenddel, illetve akciónak épp ott volt az Amerikai bérgyilkos (American Assassin) és a Sokkal több, mint testőr (The Bodyguard’s Hitman), de azért csak kitermelt egy 39 millió dolláros összeget. A stúdió ennél valamelyest többet várt, örültek volna, ha 40 és 50 millió között kezd, de azért ez sem olyan cudar. A kritikák kiemelték, hogy nem lett olyan jó, mint az első, ám még így is szórakoztató.

Ezzel szemben a Ninjago animáció gyengébben teljesített. A Lego és a Batman spin off hozta a vártakat, a stúdió pedig ezek fényében az új bemutatótól is legalább bő 30 milliós startot remélt. A 21 millió nem nevezhető korrektnek, még ha ezt sikerülne megháromszorozni vagy esetleg négyszerezni, akkor sem üti meg a száz milliós összeget.

The Lego Ninjago Movie - 2017. szeptember 22.

A Ninjago animáció gyengébben teljesített a vártnál

Nem voltak túl acélosak a vélemények sem. Az első Lego-filmnél mindenkit meglepett, hogy Phil Lord és Christopher Miller vidám és hangulatos produkciót adott ki kezei közül, tömve voltak ismertebb figurákkal és a popkultúrára való utalások sem maradtak ki. A Minden szipi-szupi szuper Oscar-jelölt dalt pedig most is sokan dúdolgatják. Batman…hát ő meg Batman, még szép, hogy népszerű és szintén szerette a közönség. A Ninjago-nál pedig jobbára a középszerűség jellemző a kritikák szerint.

Hidegen hagyta a horrorrajongókat a Friend Request. Szerény 2.4 millió csurgott be a kasszákba. Már az előzetesek sem voltak megnyerőek, a CinemaScore C+-os átlagot hozott ki, az imdb-n 5.4-en áll. Talán többet hozott volna, ha nem R-es besorolású. Hiszen ha már amúgy is a közösségi médiáról szól úgy-ahogy a film, akkor a tiniket kellett volna megcélozni.

574 helyen próbált szerencsét a Stronger dráma, ami a Bostoni Maratonnál történt robbanást túlélő Jeff Baumanról szólt. A lábát vesztett férfi nem adta fel a reményt, ugyan elvesztette lábait, de akkor is erős maradt. 1.7 millió dollárt hozott a film, nem éppen kiemelkedő, sokkal inkább közepesnek mondható.

Amerikai hétvégi bevételi lista:

  1. Kingsman: Az aranykör – $39M / $100,2M
  2. Az – $30M / $478M
  3. A Lego Ninjago: Film – $21,2M / $31,7M
  4. Amerikai bérgyilkos – $6,2M / $32,2M
  5. Újra otthon – $3,3M / $22,3M
  6. Anyám! – $3,2M / $25,9M
  7. Friend Request – $2,4M / $2,4M
  8. Sokkal több mint testőr – $1,8M / $145M
  9. Stronger – $1,7M / $1,7M
  10. Wind River – Gyilkos nyomon – $1,2M / $31,6M

(Sötéttel a frissen bemutatott filmek vannak; első oszlop a hétvégi amerikai bevételt, második oszlop az összbevételt mutatja)

(Amerikai hétvégi bevételi lista ADATAI; Szöveg forrás: Filmdroid)


Article Tags: · · ·