FILMEZZUNK.HU
10 Julia Roberts film, amit mindenképpen látnod kell

10 Julia Roberts film, amit mindenképpen látnod kell

70868

Julia Roberts legjobb filmjei

A fantasztikus színésznő, Julia Roberts a napokban ünnepli az 56. születésnapját, ez alkalomból összegyűjtöttük legjobb és leghíresebb filmjeit! Boldog születésnapot Julia! Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik!

10. Egyenesen át (Flatliners, 1990)

Egy csoport orvostanhallgató halálközeli állapotról szeretne tapasztalatokat szerezni. Ennek érdekében egymás szívét állítják meg, majd újraélesztik. Múltjukból felvillanó képek jelennek meg, gyermekkori rémálmok, bűnök, amelyeket ők vagy ellenük követtek el. A tapasztalok egyre erősebbé vállnak, a látomásaik fizikailag bántalmazzák őket, ahogy egyre mélyebben próbálják meg a halálközeli állapotot feltárni; megoldást remélve…

Egyenesen át (Flatliners, 1990)

Tudtad, hogy…?

… Julia Roberts és Kiefer Sutherland randizni kezdtek a film forgatásán, amiből később eljegyzés lett? Az eljegyzést végül Julia bontotta fel, aki később Lyle Lovetthez ment hozzá.

9. Összeesküvés-elmélet (Conspiracy Theory, 1997)

Jerry nem emlékszik saját múltjára, csak halvány sejtései vannak, amelyek félelemmel töltik el. Taxisofőrként dolgozik, ügyfeleit útközben alaposan lefárasztja összeesküvés-elméleteivel. Szerinte minden mindennel összefügg, és sötét erők lapulnak a történések mögött. Szabadidejében saját kis újságot szerkeszt, hogy felhívja az emberek figyelmét. Egy csinos ügyvédnőhöz próbálja eljuttatni nézeteit, sikertelenül. Jerryt a titokzatos Dr. Jonas elrabolja, aki kormányzati pszichiáterként felfigyel a szokatlanul túlbuzgó sofőrre. Félbehagyott szupertitkos kísérlet körvonalai rajzolódnak ki, Jerry emlékei lassan összeállnak. Megmenekülése után az ügyvédnő kénytelen hinni a tényeknek: az ügy megoldása apja gyilkosságának és saját múltjának megértéséhez is elvezethet.

 Összeesküvés-elmélet (Conspiracy Theory, 1997)
Tudtad, hogy…?

… Alice (Julia Roberts) szerepére Winona Ryder is szóba került.

8. Erin Brockovich – Zűrös természet (Erin Brockovich, 2000)

Erin (Julia Roberts) három gyermek anyja, és meglehetősen nagy szüksége van a pénzre. Végső elkeseredésében Erin ráveszi Edet (Albert Finney), hogy adjon neki állást az ügyvédi irodájában. Bár a nő járatlan a jog világában, igyekszik jó munkát végezni. Egy nap véletlenül ráakad néhány orvosi leletre egy cég telekkönyvi iratai között. A dolog nem hagyja nyugodni, ezért magánnyomozásba kezd. Rövidesen rájön, hogy egy helyi cégóriás nagymértékben szennyezi a lakosság vízkészleteit, mely miatt számos helyi lakos betegedett már meg. Erin petícióval kezd házalni, s végül hatszáz aláírást gyűjt össze, ami elégnek bizonyul ahhoz, hogy Eddel karöltve megnyerjék az USA történelmének legnagyobb kártérítési perét.

Erin Brockovich - Zűrös természet (Erin Brockovich, 2000)

Tudtad, hogy…?

… Julia Roberts igazi álomfizetést kapott az alakításáért? Nem kevesebb mint húsz millió dollárt tehetett zsebre. Színésznő korábban soha nem keresett még ennyit egyetlen filmmel.

7. Sztárom a párom (Notting Hill, 1999)

Minden férfi álma válik valósággá William Thacker (egy nem túl sikeres Notting Hill-i könyvkereskedés tulaja) számára, mikor Anna Scott, a világ legszebb és legkedveltebb színésznője betér a boltjába. Később – még mindig nem hisz a szerencséjének – ismét összefutnak, ezúttal William narancslével fröcsköli le. Anna elfogadja az ajánlatát, hogy a férfi közeli szállásán öltözzön át, majd hálából megcsókolja – ezzel magát (a csajt) is meglepve. Végül egyre jobban megismerik egymást, de a világ leginkább kívánt nőjével együtt lenni nem egyszerű feladat – sem a barátok, sem a hiéna sajtó előtt.

Sztárom a párom (Notting Hill, 1999)

Tudtad, hogy…?

… 1999-ben a 10 legtöbb bevételt hozó film között volt?

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·