FILMEZZUNK.HU
Matthew McConaughey legjobb filmjei

10 Matthew McConaughey film, amit mindenképpen látnod kell

44102

Matthew McConaughey legjobb filmjei

Matthew McConaughey Oscar és Golden Globe díjas amerikai színész, aki 1993-ban debütált a Tökéletlen idők című produkcióban. Matthew mára a filmvilág egyik legfelkapottabb színésze lett, köszönhetően az egyre magasabb színvonalú filmjeinek. A színész 1969. november 4-én született a család harmadik fiaként, azaz a napokban ünnepli 54. születésnapját. Ennek alkalmából nem maradhat el összeállításunk az általunk legjobban szeretett filmjeiből. Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik!

10. Szahara (Sahara, 2005)

Dirk Pitt semmitől nem riad vissza, ha egy kis kalandról van szó. Gondolkodás nélkül vág bele, hogy expredíciót indítson Nyugat-Afrika egy távoli csücskébe, ahol rá akar lelni egy rég elveszett hajóra, mely csodálatos kincset rejt. Vele tart barátja, Al Giordino, és a gyönyörű Eva Rojas doktor, aki meg van győződve róla, hogy a kincs az emberész emberiség sorsát is eldöntheti.

Szahara /Sahara, 2005/

Tudtad, hogy…?

… Matthew McConaughey még a forgatás kezdete előtt beutazta Malit? Az általa készített fotókat is felhasználták a filmben.

9. Ha ölni kell (A Time to Kill, 1996)

Mississippi állam Clanton nevű városában szörnyű bűncselekmények sorozatára kerül sor. Előbb két fehér férfi megerőszakol és megver egy csupán tíz éves afro-amerikai kislányt, aminek következtében a lány édesapja végez az elkövetőkkel. Tettéért bíróság elé kell állnia, de az előítéletektől terhes délen nem számíthat semmi jóra. Ügyvédei, Jake (Matthew McConaughey) és Ellen (Sandra Bullock) mindent kockára tesznek, hogy igazságos ítéletet harcoljanak ki.

Ha ölni kell (A Time to Kill)

Tudtad, hogy…?

… Matthew McConaughey-nak eredetileg Freddie Lee Cobb szerepét ajánlották fel, de miután elolvasta a forgatókönyvet, ragaszkodott Jake Brigance szerepéhez?

8. Mielőtt meghaltam (Dallas Buyers Club, 2013)

Dallas, 1985. Ron Woodroof (Matthew McConaughey) villanyszerelőt AIDS-szel diagnosztizálják, amitől egy csapásra megváltozik az élete. Barátai nagy ívben kerülik, az orvosok pedig lemondanak róla – de a férfit nem olyan fából faragták, hogy megadja magát. Mivel az orvosoknak nem hisz, Mexikóban keres magának csodaszert, majd – látva az egészségügyi rendszer elhibázott működését – az illegálisan csempészett gyógyszereket sorstársai között kezdi árulni. Ron egy idő után olyan emberek mellett találja magát, akiket előtte megvetett.

Mielőtt meghaltam

Tudtad, hogy…?

… Matthew McConaughey 21 kilót fogyott a szerep kedvéért?

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · ·