FILMEZZUNK.HU
10 Danny DeVito film, amit mindenképpen látnod kell

10 Danny DeVito film, amit mindenképpen látnod kell

14586

Danny DeVito legjobb filmjei

Ha Danny DeVito neve elhangzik, legtöbbünknek egy alacsony, vidám és mókás figura jut eszébe. Ám ez a termetre nem túl nagy ember ennél sokkal mélyebb nyomokat hagyott a filmtörténelemben. Éppen ezért születésnapja alkalmából összegyűjtöttük karrierje eddigi legjobb filmjeit, ilyenből jóval több van, mint néhány bohóckodás Arnold Schwarzeneggerrel. Sőt a listába néhány olyan film is bekerült, amiről talán nem is tudtátok, hogy a stáblistájában szerepel Hollywood kedvenc köpcöse.

10. A smaragd románca (Romancing the Stone, 1984)

Joan Wilder (Kathleen Turner), a félénk és álmodozó regényírónő élete unalmasan telik. Egyre-másra írja romantikus kalandregényeit, míg egy nap a fantázia valósággá válik és egy életveszélyes kaland közepén találja magát. Amikor hírt kap arról, hogy nővérét elrabolták, Joanna azonnal Dél-Amerikába utazik. A repülővel egy egzotikus világba érkezik, ahol hamarosan összehozza a sors Jack Coltonnal (Michael Douglas), azzal a fickóval, aki akár valamelyik regényéből is előléphetett volna. Jack jóképű kalandor, igazi szerencselovag, aki segít Joannának, hogy élve ússza meg ezt a kalandot.

A smaragd románca (Romancing the Stone, 1984)

9. Junior (1994)

Alexander Hesse (Arnold Schwarzenegger) tudományos kísérleteiben többször elvetélt majmokat kezel: a kísérleti szer segítségével megakadályozza az embrió kilökődését. A felügyelő bizottság azonban leállítja a további kutatásokat. A labort Diana Reddin (Emma Thompson) veszi át, aki a petesejtek fagyasztási eljárását kutatja. Hogy a kutatás ne vesszen kárba és tovább tudjanak lépni, Alex barátja, Larry Arbogost (Danny DeVito) unszolására belemegy, hogy saját magán tesztelje a szert. Ehhez azonban petesejtre van szüksége, amit Larry Diana laborjából szerez, ráadásul pont Dianáét. A gyermek megfogan, a boldog anya pedig nem más, mint Alex.

 Junior (1994)

8. Dobjuk ki anyut a vonatból! (Throw Momma From the Train, 1987)

A Dobjuk ki anyut a vonatból című amerikai vígjátékban Larry meg szeretne szabadulni ex-feleségétől, míg Owen minden vágya, hogy holtan lássa házsártos édesanyját. A tökéletes megoldás Owen fejéből pattan ki: el kell tenniük láb alól a másik hozzátartozóját. Larry először azt hiszi, hogy Owen csak viccel, de amikor kiderül, hogy ex-felesége meghalt, kezd kétségbe esni…

Dobjuk ki anyut a vonatból! (Throw Momma From the Train, 1987)

7. Batman visszatér (Batman Returns, 1992)

Nem sok ideje volt felocsúdni Gotham Citynek Joker gaztetteiből, máris újabb veszély fenyegeti a várost a torzszülött Pingvin személyében, aki arra készül, hogy egy korrupt üzletemberrel szövetkezve átvegye Gothamet. Pingvin mindent megtesz azért, hogy ő lehessen Gotham polgármestere, és csak egy valaki állíthatja meg: Batman. Eközben egy titokzatos alak, Macskanő is feltűnik a színen, akinek szintén megvannak a maga érdekei.

Batman visszatér (Batman Returns, 1992)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·