FILMEZZUNK.HU
Lehengerlő A legsötétebb óra új magyar nyelvű előzetese

A nőknek is fontos szerep jut a Churchill-filmben

1380

A nőknek is fontos szerep jut a Churchill-filmben

Miközben Gary Oldmant már most biztos Oscar-befutóként emlegetik az új Churchill-film címszereplőjeként,  A  legsötétebb  órában a nőknek is fontos szerep jut. Az Oscar-jelölt Kristin Scott Thomas alakítja az egykori brit miniszterelnök feleségét, Clementine-t. Teljesen igaz rá az a sokat emlegetett mondás, hogy minden sikeres férfi mögött egy erős nő áll. „Clemmie egyfajta motor volt Winston számára, nagyon intenzív kapcsolatban éltek – mondja a színésznő. – Churchill maga is szívesen mondogatta, hogy a felesége nélkül nem érte volna el mindazt, amiért bekerült a történelembe.

A legsötétebb óra (Darkest Hour, 2018) - Előzetes

Ezzel el is dőlt, melyik színész nyeri jövőre az Oscart?

Churchill a feleségével gyakorolta a beszédeit, amelyek közül ma többet is tanítanak az egyetemek retorikaszemináriumain, és mindig kikérte a véleményét fontos ügyekben. Ugyanakkor rengeteget veszekedtek is. Winston eléggé kibírhatatlan ember volt, ivott, dohányzott, szórta a pénzt. Iszonyatos hangulatingadozásai voltak, néha olyan depresszióba esett, hogy napokig nem szólt senkihez. Élete vége felé már kezelésre is szorult.”

A legsötétebb óra három hónapot mesél el Churchill életéből, azt az időszakot, amikor 1940-ben frissen kinevezett miniszterelnökként elérte, hogy Anglia ne kössön különbékét a fél Európát elfoglaló németekkel, hanem folytassa a háborút.

A filmet január 18-tól nézhetjük a hazai mozikban!

Előzetes:


Article Tags: · · ·