FILMEZZUNK.HU
Összetörte a díját a kétszeres Arany Glóbusz-jelölt rendező

Összetörte a díját a kétszeres Arany Glóbusz-jelölt rendező

1743

Összetörte a díját a kétszeres Arany Glóbusz-jelölt rendező

Greta Gerwig nem csupán az év egyik legjobb vígjátékának rendezője, de az élete is kész komédia. Idén Arany Glóbuszra jelölték a Lady Bird című keserédes vígjáték rendezéséért, amit végül nem kapott meg, viszont neki ítélték oda a kritikusok díját egy másik ceremónián.

Nem sokáig tarthatta kezében a gravírozott üveglapot, mert lányos zavarában elejtette, és a műtárgy ripityára tört a márványpadlón.

„Nem hiszem el, hogy ilyet csináltam” – mondogatta Greta megtörten.

Sovány vigasz, de egy másik díjazott is eltörte a díját: Amy Pascal producer ugyanolyan suta volt, mint Greta. A rendező egyébként a kötelező köszönetnyilvánításkor is bakizott, mert a Lady Bird minden fontosabb közreműködőjének háláját fejezte ki, de kifelejtette a felsorolásból a barátját, Noah Baumbach rendezőt.

15 hihetetlenül inspiráló film, 15 kivételes nőszemélyről

Greta Gerwig előző Arany Glóbusz-jelölését a Frances Ha című filmjéért kapta. A Lady Bird egyébként megkapta a Legjobb Vígjátéknak járó Arany Glóbuszt, és komoly Oscar-esélyesnek tartják, ahogyan azt is valószínűsítik, hogy a szintén Arany Glóbusz nyertes főszereplő Saoirse Ronan hazavihet majd egy aranyszobrocskát.

A film március 1-én érkezik a hazai mozikba!

(UIP hírek)


Article Tags: · · · ·